Βασικές αρχές για καλή φυσική κατάσταση

Βασικές αρχές για καλή φυσική κατάσταση

Η πίεση που δεχόμαστε κάθε μέρα από το εργασιακό μας περιβάλλον αλλά και από την καθημερινότητά μας εν γένει συντελεί στη καταπόνηση του οργανισμού μας και το μόνιμο άγχος και στρες που μας καταβάλει. Παρακάτω ακολουθούν τρεις θεμελιώδεις κανόνες της φυσικής κατάστασης που πρέπει να τηρείτε ώστε να βρίσκεστε πάντα σε φόρμα και ευεξία:

1.Αντοχή ή αερόβια ικανότητα. Το περπάτημα, το τρέξιμο, το κολύμπι, ο χορός, η κωπηλασία, η ποδηλασία, οι αθλοπαιδιές είναι αερόβιες ασκήσεις που μπορείτε να ξεκινήσετε ώστε να βελτιώσετε την καρδιοαναπνευστική σας ικανότητα..
2. Ευκαμψία – ευλυγισία. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε το στρες και τις πολλές ώρες καθιστικής εργασίας τεντώνοντας συχνά – πυκνά το σώμα σας. Επίσης, μπορείτε να αυξήσετε την κινητικότητα των αρθρώσεων, διατείνοντας τους μύες σας για 15 λεπτά με ειδικές διατατικές ασκήσεις ή yoga, ή tai chi κ.λ.π. Ζητείστε από τους ειδικούς καθοδήγηση.
3.Μυϊκή δύναμη. Ισχυρό μυϊκό σύστημα είναι η ασπίδα μας στους διάφορους εξωγενείς παράγοντες. Ασκήσεις με βαράκια, με λάστιχα ή χρησιμοποιώντας το βάρος του σώματός μας ή με ασκήσεις στο νερό, για την αύξηση της μυϊκής μας δύναμης και της τόνωσης όλου του σώματός μας.