Η μικρή αλλαγή στον τρόπο που περπατάς μπορεί να μεγιστοποιήσει την απώλεια βάρους εφόσον το θέλεις

Η μικρή αλλαγή στον τρόπο που περπατάς μπορεί να μεγιστοποιήσει την απώλεια βάρους εφόσον το θέλεις
Pexels

Η κίνηση των χεριών σου καθώς περπατάς, ή το power walking, μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

Στο πλαίσιο της «πρωτοχρονιάτικης» απόφασής σου να γίνεις πιο υγιής, μπορεί να υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι θα περπατάς περισσότερο, θέτοντας ως στόχο να βγαίνεις έξω τουλάχιστον μία φορά την ημέρα -αλλά υπάρχει μια απλή τροποποίηση που μπορείς να κάνεις ενώ περπατάς και η οποία μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους.

Τα γυμναστήρια απλά δεν «κάνουν για όλους», καθώς η σκέψη του να μπεις σε ένα τέτοιο χώρο μπορεί να είναι τρομακτική ή απλών να μην σου είναι ευχάριστη. Αλλά το να βγαίνεις στη φύση θα σε κάνει πάντα να αισθάνεσαι καλύτερα, και ένας ειδικός σε θέματα υγείας μοιράστηκε τρόπους με τους οποίους μπορείς να μεγιστοποιήσεις την απώλεια βάρους καθώς πηγαίνεις για τον καθημερινό σου περίπατο. Ο Cedric Bryant, πρόεδρος και επιστημονικός υπεύθυνος του Αμερικανικού Συμβουλίου Άσκησης, λέει ότι «το περπάτημα σε ανηφόρα ή η κλίση του διαδρόμου αυξάνει την ένταση και την πρόκληση του περιπάτου, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι πιο αποτελεσματικό αν η απώλεια βάρους είναι ο στόχος σας».

Ο ίδιος δήλωσε: «Μπορείτε επίσης να εισαγάγετε κάποια διαστήματα όπου αλλάζετε την ταχύτητα περπατήματος. Αν είστε έξω, ίσως περπατήσετε πολύ γρήγορα από μια πινακίδα στάσης σε μια άλλη και με κανονικό ρυθμό μέχρι να φτάσετε στην επόμενη πινακίδα στάσης», αναφέρει το Wales Online.

Και αν είσαι από τους ανθρώπους που τους αρέσει το γυμναστήριο, μπορείς να κάνεις την ίδια προπόνηση στον διάδρομο, αυξάνοντας την ταχύτητα και την κλίση μετά από τρία λεπτά. Τόνισε επίσης ότι η κίνηση των χεριών σου καθώς περπατάς, ή το power walking, μπορεί να σε βοηθήσει να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

8 χαμηλού κόστους και υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες τροφές για καλή υγεία μετά τις γιορτές

Ο εμπειρογνώμονας συνιστά ακόμη, να περπατάς 45-60 λεπτά την ημέρα για να βοηθήσεις στην απώλεια βάρους, που είναι επιπλέον 15-30 λεπτά περισσότερο από ό, τι λένε κυρίως οι βασικές οδηγίες για την υγεία.

Οι τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές του NHS αναφέρουν ότι όλοι οι ενήλικες πρέπει να:

  • Kάνουν δραστηριότητες ενδυνάμωσης που γυμνάζουν όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες τουλάχιστον 2 ημέρες την εβδομάδα.
  • Κάνουν τουλάχιστον 150 λεπτά δραστηριότητας μέτριας έντασης την εβδομάδα ή 75 λεπτά δραστηριότητας έντονης έντασης την εβδομάδα.
  • Κατανέμουν την άσκηση ομοιόμορφα σε 4 έως 5 ημέρες την εβδομάδα ή κάθε μέρα.
  • Μειώσουν τον χρόνο που περνούν καθιστοί ή ξαπλωμένοι και να διακόψουν τις μεγάλες περιόδους απραξίας με κάποια δραστηριότητα.

Αυτή η συνταγή με ginger ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθά στην απώλεια βάρους

pexels-valeriia-miller-2610300.jpg