8 χαμηλού κόστους και υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες τροφές για καλή υγεία μετά τις γιορτές

8 χαμηλού κόστους και υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες τροφές για καλή υγεία μετά τις γιορτές
Pexels

Ο Ιανουάριος είναι μια περίοδος που αφήνουμε πίσω τις παλιές συνήθειες και επιδιώκουμε μια νέα, πιο υγιεινή αρχή.  

Μετά την περίοδο των εορτών και των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όλοι αναζητούμε τρόπους για να βελτιώσουμε την υγεία του εντέρου μας, καθώς προσβλέπουμε στους επόμενους 12 μήνες. Φυσικά, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψουμε μια περιουσία. Ενώ η εξισορρόπηση της υγιεινής διατροφής και του χαμηλού προϋπολογισμού μπορεί να μην είναι εύκολη υπόθεση, με τη σωστή καθοδήγηση και την κατανόηση της διατροφής, δεν είναι ακατόρθωτο εγχείρημα.

Αρχικά, τα φρούτα και τα λαχανικά αποτελούν καλή πηγή βιταμινών, φυτικών ινών και άλλων βασικών θρεπτικών συστατικών και θα πρέπει να ενσωματώνονται στην καθημερινή μας διατροφή για να δώσουμε στο στομάχι μας την ευκαιρία να ανακάμψει. Οι βιταμίνες μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή και να διευκολύνουν το σώμα να απορροφήσει το θρεπτικό περιεχόμενο των τροφίμων.

Η Samantha Greener, ειδικός σε θέματα ευεξίας της Simply Supplements, λέει: «Η λήψη των βιταμινών σας είναι σημαντική για την καλή υγεία και τη συνολική ευεξία και μπορείτε να το κάνετε με χαμηλό προϋπολογισμό. Τα φρούτα και τα λαχανικά δίνουν πολλά από αυτά που χρειάζεστε. Το φυλλώδες πράσινο σπανάκι είναι ένας διατροφικός superstar, γεμάτο σίδηρο, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες C και Κ».

Και προσέθεσε: «Μπορείτε να συμπεριλάβετε το σπανάκι σχεδόν σε όλα. Δοκιμάστε το σε ένα κάρυ ή σε μια πίτσα, ή χρησιμοποιήστε το ως βάση για μια νόστιμη σαλάτα ή σε ένα smoothie».

Να τι πραγματικά συμβαίνει στον εγκέφαλό μας το πρωί μετά την κατανάλωση αλκοόλ

Ακολουθούν οι οκτώ καλύτερες τροφές γεμάτες βιταμίνες και φυτικές ίνες που μπορείς να αγοράσεις αυτόν τον Ιανουάριο - και όλα αυτά χωρίς να δαπανήσεις πολλά χρήματα.

Γλυκοπατάτες

Όχι μόνο έχουν νόστιμη γεύση, οι γλυκοπατάτες είναι καλή πηγή βιταμίνης Α και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόσληψη φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Είναι επίσης μια πιο υγιεινή εναλλακτική λύση για τους ανθρώπους που θεωρούν ότι έχουν πάρα πολλές κανονικές πατάτες στη διατροφή τους.

Σπανάκι

Το σπανάκι είναι πλούσιο σε σίδηρο και αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρά μας από βλάβες. Είναι επίσης γεμάτο με βιταμίνη C για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού μας συστήματος και βιταμίνη Κ που είναι απαραίτητη για την πήξη του αίματος και την οικοδόμηση ισχυρών οστών.

Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα, καθώς περιέχουν βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην προώθηση του υγιούς δέρματος, των δοντιών και στη διατήρηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Φακές

Οι φακές είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης, αλλά και εξαιρετικές στο να μας παρέχουν τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Είναι καλή πηγή βιταμίνης Β1 και βιταμίνης Β9, οι οποίες είναι σημαντικές για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια και είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη και τη διαίρεση των κυττάρων.

Ντομάτες σε κονσέρβα

Οι οικονομικές ντομάτες σε κονσέρβα περιέχουν πολλή βιταμίνη C και κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Με αυτές μπορείς να φτιάξεις μια σάλτσα ζυμαρικών, να τις προσθέσεις σε σούπες ή σε άλλα φαγητά.

Αυγά

Ενώ τα αυγά έχουν ακριβύνει, εξακολουθούν να αποτελούν μια πρωτεΐνη χαμηλού κόστους σε σύγκριση με τις πηγές πρωτεΐνης κρέατος. Είναι μια εξαιρετική τροφή πλούσια σε βιταμίνες, την οποία μπορείς να μετατρέψεις σε ένα υγιεινό γεύμα μέσα σε λίγα λεπτά. Είναι πλούσια σε βιταμίνες Β και D.

Βρώμη

Η βρώμη είναι μια εξαιρετική πηγή ενέργειας αργής απελευθέρωσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κουάκερ ή και σνακ ψητής βρώμης, - και όλα αυτά είναι απίστευτα χαμηλού κόστους και ευέλικτα. Η βρώμη σε κουάκερ είναι ένα ισορροπημένο πρωινό που έχει εξαιρετικά επίπεδα υδατανθράκων, πρωτεϊνών και λιπαρών.

Κατεψυγμένα μούρα

Τέλος, τα κατεψυγμένα μούρα είναι ένας οικονομικός τρόπος για να τρως περισσότερα φρούτα. Τα βατόμουρα και οι φράουλες είναι και τα δύο καλή πηγή βιταμίνης C και φυτικών ινών.

Ο απίστευτος λόγος που δεν πρέπει ποτέ να φοράς τις χριστουγεννιάτικες πιτζάμες σου στο κρεβάτι

pexels-mikhail-nilov-6740528.jpg