Πείτε αντίο στην κυτταρίτιδα

Πείτε αντίο στην κυτταρίτιδα

Η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου μας βοηθά να τα βάλουμε με τον μεγαλύτερο εχθρό της γυναίκας, την κυτταρίτιδα και να βγούμε νικήτριες.

Οκτώ στις δέκα γυναίκες αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της κυτταρίτιδας ακόμα και αυτές που δεν έχουν πρόβλημα βάρους.

Με τον όρο «κυτταρίτιδα» αναφερόμαστε στην εναπόθεση λίπους και νερού ανάμεσα στο δέρμα και την ακριβώς από κάτω στοιβάδα, που συνοδεύεται από μειωμένης ελαστικότητας συνδετικό ιστό και έχει την χαρακτηριστική μορφή «φλοιού πορτοκαλιού» πάνω στο δέρμα.

Τα αίτια είναι κυρίως η κληρονομικότητα αλλά και η κακή αιμάτωση της εκάστοτε περιοχής. Τα λιποκύτταρα δεν αιματώνονται σωστά κάτι που δυσχεραίνει την καύση τους, κατά συνέπεια αυξάνονται σε όγκο και πιέζουν τα αγγεία στην περιοχή, δυσκολεύοντας την κυκλοφορία του αίματος.

Τα αίτια που αυξάνουν ακόμα περισσότερο το φαινόμενο της κυτταρίτιδας είναι

• Η καθιστική ζωή
• Η έλλειψη άσκησης και κίνησης γενικότερα
• Η κακή διατροφή
• Η έλλειψη νερού και υγρών γενικότερα
• Ορμονικές διαταραχές
• Δυσκοιλιότητα
• Το κάπνισμα, οι πολλοί καφέδες, αναψυκτικά

και γενικότερα ότι δυσκολεύει την κυκλοφορία του αίματος. Η λύση είναι απλή και βρίσκεται στα παραπάνω αίτια!

Ξεκινήστε με μία εξέταση αίματος δίνοντας έμφαση σε ορμονικούς δείχτες ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν χρειάζεστε την βοήθεια του γιατρού.

Κατόπιν διορθώστε την διατροφή σας ως προς την ποιότητα αλλά και την ποσότητα. Θυμηθείτε να καταναλώνετε αυτά που αναλογούν στην ηλικία σας – στο βασικό μεταβολισμό σας αλλά και με βάση τις δραστηριότητες σας.

Πίνεται πολλά υγρά και όχι αναψυκτικά ακόμα και στην light έκδοση τους ! Το πράσινο τσάι βοηθά αρκετά στην αποβολή τοξινών.

Και φυσικά βάλτε την άσκηση στην ζωή σας. Οπωσδήποτε κίνηση σε καθημερινή βάση, περπάτημα, ποδήλατο που είναι και trendy στις μέρες μας , αλλά και μυϊκή ενδυνάμωση με αλτήρες, λάστιχα ή pilates.

Κινηθείτε σωστά και πείτε αντίο στην κυτταρίτιδα....