Outdoor activities & οι θερμίδες που καίμε

Outdoor activities & οι θερμίδες που καίμε

Η γυμνάστρια και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου μας προτείνει τις καλύτερες υπαίθριες ασκήσεις για τις ζεστές μέρες που έρχονται και μας ενημερώνει για το πόσες θερμίδες μπορούμε να κάψουμε με την κάθε μία.

Εάν τον χειμώνα δεν καταφέρατε να πάτε γυμναστήριο, τώρα που ο καιρός ζέστανε θα σας είναι ακόμα πιο δύσκολο! Υπάρχει όμως εναλλακτική λύση και είναι απόλυτα συμβατή με τον καιρό. Οι δραστηριότητες που γίνονται εκτός γυμναστηρίου λέγονται outdoor activities και πολλοί από εμάς ήδη κάνουμε καθημερινά αρκετές από αυτές. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πόσες θερμίδες χάνουμε σε κάθε δραστηριότητα.

  • Περπάτημα. Το οποίο ίσως κάνετε όταν βγάζετε τον σκύλο βόλτα. Καταναλώνουμε 177-236 την ώρα.
  • Τρέξιμο. Εάν το περπάτημα γίνει πιο έντονο από jogging έως running τότε έχουμε μεγαλύτερη κατανάλωση από 730-890 θερμίδες.
  • Τένις. Καταναλώνουμε σε 1 ώρα από 350-570 θερμίδες.
  • Ποδήλατο. Από 300-800 θερμίδες .
  • Και για τους πιο τολμηρούς κολύμπι. Κατανάλωση από 350 έως και 700 θερμίδες ανά ώρα.


Η κατανάλωση ποικίλει γιατί εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως το σωματικό βάρος, η άλιπη μάζα (μύες), το επίπεδο φυσικής κατάστασης (καρδιά- πνευμόνια), η ένταση της προσπάθειας και φυσικά η ώρα. Υπάρχουν ειδικά ρολόγια στα οποία βάζουμε τις προσωπικές μας παραμέτρους όπως ύψος, βάρος, ηλικία και τα οποία με ειδικούς ανιχνευτές μετρούν τους χτύπους της καρδιάς κατά την διάρκεια της δραστηριότητας και υπολογίζουν τις θερμίδες.

Θυμηθείτε ότι όταν γυμναζόμαστε στην ύπαιθρο θα πρέπει να φοράμε αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά και ελαφρύ ρουχισμό κατάλληλο για την εκάστοτε δραστηριότητα. Πρέπει να αναπληρώνουμε τα υγρά που χάνουμε κάθε 30' και οπωσδήποτε στο τέλος. Καλό είναι να προτιμούμε πολύ πρωινές ώρες η αργά το απόγευμα για να μην είναι έντονος ο ήλιος.

Τέρμα οι δικαιολογίες, move it people!!!