Κάντο όπως η Νίκη Κάρτσωνα!

Κάντο όπως η Νίκη Κάρτσωνα!

Η γυμνάστρια και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου μας προτείνει 7 από τις πιο σημαντικές ασκήσεις του προγράμματος γυμναστικής της Νίκης Κάρτσωνα.

Η Νίκη έχει μπει στο χώρο του fitness από πολύ μικρή, ούσα αθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής επιπέδου Εθνικής ομάδας. Όλα αυτά τα χρόνια υψηλού αθλητισμού συν το γεγονός ότι έχει κληρονομήσει καλά γονίδια, αλλά και γυμναστική που συνεχίζει να κάνει δίνουν το αποτέλεσμα που βλέπετε.

Το πιο σημαντικό στο πρόγραμμα της Νίκης είναι ότι γυμνάζεται πρωί. Σάββατο πρωί που οι περισσότεροι από εμάς σκέφτονται ένα καφέ με φίλους, η Νίκης μας είναι έτοιμη για γυμναστική! Ο καφές μπορεί να περιμένει για αργότερα.

Αγαπημένα εξαρτήματα είναι ένα φαρδύ λάστιχο 1,50 μέτρο από αυτά που χρησιμοποιούμε στην μέθοδο πιλάτες, ένα pilates ring και βαράκια έως 1,5 κιλά.

1.Κοιλιακοί με το ring ανάμεσα στα πόδια. Βάζουμε το δακτυλίδι ανάμεσα στα γόνατα, χέρια πίσω από το κεφάλι και ανεβάζουμε τον κορμό. Κατά το ανέβασμα πιέζουμε με τα πόδια μας το ring δουλεύοντας παράλληλα και προσαγωγούς.
2.Γέφυρα με το ring στα πόδια. Από την ίδια θέση ανεβάζουμε λεκάνη στον αέρα πιέζοντας παράλληλα το δακτυλίδι.
3.Πλάγιους κοιλιακούς με το ring. Ξαπλώνουμε στο πλάι και βάζουμε τα πόδια ανοιχτά μέσα στο δακτυλίδι, πιέζοντας προς τα έξω τώρα με τους απαγωγούς. Ανεβάζουμε τα πόδια τεντωμένα ενεργοποιώντας τους πλάγιους κοιλιακούς.
4.Απαγωγοί με το λάστιχο. Δένουμε το λάστιχο και το περνάμε στα πόδια. Ξαπλώνουμε στο πλάι με το κάτω πόδι λυγισμένο. Το λάστιχο είναι στο ύψος των γονάτων. Ανεβάζουμε το επάνω πόδι τεντωμένο παράλληλα με το έδαφος.
5.Κωπηλατική με το λάστιχο. Καθόμαστε σε εδραία θέση με τα πόδια λίγο λυγισμένα. Περνάμε το λάστιχο γύρο από τα πέλματα και κρατάμε τις άκρες. Τραβάμε με τα χέρια λυγίζοντας τους αγκώνες προς τα πίσω. Ανοιχτή κωπηλατική για πλάτη.
6.Εκτάσεις τρικέφαλου με το λάστιχο. Καθόμαστε οκλαδόν και κρατάμε το λάστιχο με το ένα χέρι ψηλά πάνω από το κεφάλι. Περνάμε πίσω από την πλάτη το λάστιχο και κρατάμε την άλλη άκρη με το άλλο χέρι πίσω από την πλάτη επίσης. Τεντώνουμε το επάνω χέρι τραβώντας το λάστιχο.
7.Ραχιαίοι με το λάστιχο. Ξαπλώνουμε με την κοιλιά στο πάτωμα και κρατάμε το λάστιχο με τα χέρια στο άνοιγμα των ώμων. Ανεβάζουμε χέρια πόδια στον αέρα ανοίγοντας το λάστιχο προς τα έξω.

Αυτές είναι 7 από τις βασικές ασκήσεις του προγράμματος της Νίκης και αρκετές άλλες φυσικά, εφόσον το πρόγραμμα διαρκεί 1 ώρα. Κάνουμε αρκετές επαναλήψεις καθότι η επιβάρυνση είναι μικρή. Μπορείτε να επαναλαμβάνετε την κάθε άσκηση από 20-30 φορές ανάλογα με την φυσική σας κατάσταση. Και θυμηθείτε ο καφές μπορεί να περιμένει για αργότερα!