Άσκηση: Οι 4 κακές συνήθειες που δεν μας επιτρέπουν να πετύχουμε τους στόχους μας

Άσκηση: Οι 4 κακές συνήθειες που δεν μας επιτρέπουν να πετύχουμε τους στόχους μας

Γιατί δεν βλέπουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Έχετε σκεφτεί ότι ο λόγος που δεν φτάνετε στο σημείο που θέλετε, κατά την διάρκεια της άσκησης, μπορεί να είναι οι κακές συνήθειες; Σίγουρα είναι καλό να έχουμε μία γυμναστική ρουτίνα, αλλά έχετε σκεφτεί να αλλάζετε, κατά καιρούς το πρόγραμμά σας; Ας δούμε τις τέσσερις συνήθειες που μας εμποδίζουν να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μη- ρεαλιστικοί στόχοι:
Αν δεν έχετε τον χρόνο ή την ενέργεια να τρέξετε για μία ώρα, μην πιέζεστε. Να θυμάστε ότι ακόμα και ο ελάχιστος, από μέρους σας, χρόνος, μετράει, και το να πιέζεστε να γυμνάζεστε περισσότερο απ' όσο μπορείτε, μπορεί να αποδειχτεί ο ευκολότερος τρόπος να τραυματιστείτε- ή ακόμα και να τα παρατήσετε.

Κάνετε γυμναστική μόνη σας:
Οι φίλοι μπορούν να γίνουν μία πολύ καλή αφορμή για να παραμείνετε προσηλωμένη στον στόχο σας. Κάνοντας γυμναστική με παρέα, όχι μόνο το παίρνετε στα σοβαρά, αλλά μπορείτε και να ανταλλάξετε tips και συμβουλές για να κάνετε τις ασκήσεις σας όσο πιο δραστικές γίνεται.

Κάνετε πάντα μόνο τις ασκήσεις που ξέρετε καλά:
«Βγείτε» από την ρουτίνα που σας κάνει να αισθάνεστε ασφαλής και κάντε μία έκπληξη στο σώμα σας, με νέες, άγνωστες –μέχρι στιγμής- ασκήσεις. Είναι σημαντικό να συνδυάζετε διαφορετικά είδη ασκήσεων: πράγματα που δεν έχετε δοκιμάσει στο παρελθόν σας αποτρέπουν από το να βαρεθείτε, ενώ έχετε την ευκαιρία να «δουλέψετε» τους μυες σας με διαφορετικούς τρόπους.

Αγνοείτε τα «σημάδια» της πείνας:
Εάν δεν εφοδιάζετε κανονικά το σώμα σας, δεν θα μπορέσετε να το πιέσετε όσο χρειάζεται, κατά τη διάρκεια της γυμναστικής. Μάθετε τι (και πότε) να τρώτε, ώστε να έχετε την μέγιστη δυνατή ενέργεια, για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της άσκησης.