Βελτιώστε την σωματική και ψυχική σας κατάσταση με Γιόγκα

Βελτιώστε την σωματική και ψυχική σας κατάσταση με Γιόγκα

Δυναμώστε μέσα-έξω.

Τα βασικά οφέλη που μπορούμε να έχουμε από τη Yoga είναι πνευματική υγεία αλλά και δύναμη, αντοχή και καλύτερη λειτουργία σώματος.

Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν να κάνουν γιόγκα προκειμένου να αντιμετωπίσουν συγκεκριμένα προβλήματα όπως στρες, πόνο στη μέση κ.ά, αλλά στην πορεία γίνονται ένθερμοι οπαδοί, διότι διαπιστώσουν γενικότερη βελτίωση στην υγεία, στη φυσική κατάσταση αλλά και στη ψυχολογία τους.

Η αναπνοή είναι η αρχική άσκηση σε οποιοδήποτε είδος yoga αλλά και η πιο σημαντική. Αναπνέοντας σωστά, έχουμε καλύτερο αυτοέλεγχο και αποβάλλουμε έτσι όλη την αρνητική ενέργεια, άγχος και στρες προκαλώντας πνευματική χαλάρωση και αρμονία. Ταυτόχρονα, βελτιώνεται το καρδιοαναπνευστικό και πεπτικό σύστημα.

Εκτός από τις ασκήσεις αναπνοής στη yoga συμπεριλαμβάνονται ασκήσεις για την ουσιαστική ισορροπία του σώματος, την ευλυγισία αλλά και την μυϊκή δύναμη. Με εναλλακτικές λοιπόν ασκήσεις χρησιμοποιώντας το βάρος μας γίνετε γρηγορότερη καύση του λίπους και μυϊκής ενδυνάμωσης χαρίζοντας έτσι ομοιόμορφο και συμμετρικό αποτέλεσμα. Η ευλυγισία που αποκτάμε αυξάνει την ανθεκτικότητα των οστών, αποφεύγοντας έτσι πιθανούς τραυματισμούς.