Βοηθήστε την υγεία της καρδιάς σας, κάνοντας yoga

Βοηθήστε την υγεία της καρδιάς σας, κάνοντας yoga

Tips για να κάνετε τις αγαπημένες σας ασκήσεις και να αυξήσετε τον ρυθμό της καρδιάς σας

Εάν σκοπός σας είναι η ενδυνάμωση και τόνωση του σώματός σας, η yoga είναι η άσκηση για σας. Ταυτόχρονα, η αύξηση του ρυθμού της καρδιάς μας είναι ζητούμενο για κάθε άνθρωπο που θέλει να αισθάνεται υγιής. Δυστυχώς, όλα τα είδη yoga δεν παρέχουν στον οργανισμό μας την απαραίτητη καρδιακή τόνωση. Κάντε μερικές αλλαγές στην άσκησή σας, που θα σας βοηθήσουν να γυμνάσετε και την καρδιά σας!

Μην παραλείπετε τις vinyasa σας
Είτε τις λατρεύετε, είτε τις μισείτε, οι ασκήσεις που συνδέουν δύο διαφορετικές στάσεις yoga μεταξύ τους κάνουν πολύ περισσότερα από το να φέρνουν χάρη και συνοχή στην άσκησή σας. Εάν θέλετε να αποκομίσετε τα μέγιστα από τη yoga σας, πρέπει να κάνετε ολοκληρωμένες τις ασκήσεις σας. Ακόμα κι αν ο δάσκαλος σας λέει ότι εσείς αποφασίζετε αν θα κάνετε τις vinyasa ή όχι, μην τις παραλείπετε. Αντί να τις αντιμετωπίζετε σαν μία άσκηση που σας κουράζει, δείτε το σαν ευκαιρία να συγκεντρωθείτε καλύτερα στις ασκήσεις σας, και να αυξήσετε τον ρυθμό της καρδιάς σας.

Προτιμήστε την Ashtanga ή την Bikram
Οι πιο απαιτητικές ασκήσεις, όπως αυτές της Ashtanga ή της Bikram yoga φέρνουν περισσότερη ένταση στον τρόπο άσκησής σας, σε σχέση με τις χαλαρωτικές ασκήσεις της Hatha. Μέχρι και το δωμάτιο με τις υψηλές θερμοκρασίες στη Bikram ενισχύει τους χτύπους της καρδιάς, έστω και λίγο! Αν είστε αρχάρια, και δεν ξέρετε ποιο είδος είναι το καλύτερο για εσάς, επικοινωνήστε με το studio και κάντε στους ανθρώπους του ερωτήσεις. Το πιθανότερο είναι ότι οποιοσδήποτε από το προσωπικό θα μπορεί να σας ενημερώσει για το ποιες τάξεις είναι οι πιο ενεργητικές.

Μην τα παρατάτε στις στάσεις που σας δυσκολεύουν
Όταν αρχίζετε να δυσκολεύεστε, είναι πολύ πιθανό να αφήσετε την στάση που δεν σας «βγαίνει» και να μην προσπαθήσετε περαιτέρω. Μην τα παρατάτε όταν δεν νιώθετε άνετα. Όταν νιώσετε τον ρυθμό της καρδιάς σας να ανεβαίνει μην σταματήσετε στη μέση της άσκησης, επικεντρωθείτε στις αναπνοές σας, και να θυμάστε να μην το βάζετε ποτέ κάτω.

Διαβάστε ακόμα:
Αποκτήστε γλουτούς για... βραβείο με 4 ασκήσεις!
Ντορέττα Παπαδημητρίου: «Τι τρώω και πώς γυμνάζομαι»
Μία μόνο άσκηση για να αποκτήσετε γραμμωμένους ώμους και σφιχτά μπράτσα!