Εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής για μετά τις γιορτές

Εντατικό πρόγραμμα γυμναστικής για μετά τις γιορτές

Η γυμνάστρια και personal trainer Χριστίνα Πανταζοπούλου μας βγάζει το τέλειο πρόγραμμα για να επανέλθουμε στη φόρμα μας μετά τις «κραιπάλες» των Χριστουγέννων. 

Εγκράτεια και γιορτές δεν πάνε μαζί. Όλο και κάτι παραπάνω θα φάγαμε και θα ήπιαμε το διάστημα που μας πέρασε, οπότε τι καλύτερο από ένα έντατικο πρόγραμμα ανάκτησης του παλιού καλού μας εαυτού;

Το σημαντικό είναι να ξεκινήσουμε αμέσως γιατί όσο μένουν τα κιλά τόσο πιο δύσκολα τα χάνουμε. Ξεκινήστε με ένα εντατικό πρόγραμμα 3 εβδομάδων όπου θα γυμνάζεστε σχεδόν καθημερινά, έστω και για 30', και φυσικά θα προσέχετε την διατροφή σας.

  • 1η ημέρα: Χορός 10' για ζέσταμα! 2χ20 καθίσματα για τα πόδια (μπορείτε να ανεβοκατεβαίνετε σε μια καρέκλα ), 3χ10 push ups, 4x15 κοιλιακοί και 3χ10 ραχιαίοι, διαγώνιες άρσεις χεριών και ποδιών. Τέλος 15' αερόβια άσκηση και διατάσεις
  • 2η ημέρα: Ζέσταμα με διατάσεις , 2χ20 προβολές στο κάθε πόδι, ασκήσεις με αλτηράκια 1-1,5 kg για τα χέρια, περιφορές εμπρός πίσω και πλάγια για 30 επαναλήψεις, κάθε 10 περιφορές αλλάζω κατεύθυνση στον κύκλο. Ίδιους κοιλιακούς και ραχιαίους με την 1η ημέρα. Για το τέλος 15' αερόβια άσκηση και διατάσεις
  • 3η ημέρα: Μόνο αερόβια άσκηση 30'
  • 4η ημέρα: 30 plié για τα πόδια, ασκήσεις με λάστιχα για τα χέρια όπως πλαγιές εκτάσεις, κάμψεις δικεφάλου, εκτάσεις δικεφάλου, έλξεις πλάτης για 25 επαναλήψεις η κάθε άσκηση. Κοιλιακοί, ραχιαίοι και αερόβια όπως τις πρώτες ημέρες.
  • 5η ημέρα: Ασκήσεις με το λάστιχο για τα πόδια, 3χ10 push ups για τα χέρια, κοιλιακοί, ραχιαίοι και αερόβια πρόγραμμα 15'.
  • 6η ημέρα: μόνο αερόβια άσκηση για 30' και την 7η ξεκούραση.


Κάθε εβδομάδα προσπαθείτε να ανέβαζετε την διάρκεια του αεροβιου προγράμματος κατα 5'. Εάν σας κουράζει το πρόγραμμα μειώστε τις επαναλήψεις. Τις ασκήσεις αναλυτικά μπορείτε να τις θυμηθείτε εάν ανατρέξετε σε παλαιότερα άρθρα του queen.gr στην στήλη Υγεία & Fitness.

Και το σημαντικότερο: χαρίστε ότι γλυκά σας έμειναν από τις γιορτές και μην αναβάλλετε ούτε την διατροφή ούτε την γυμναστική για κάποια Δευτέρα!