Άσκηση: Τελικά μας κάνει να πεινάμε περισσότερο ή λιγότερο;

Άσκηση: Τελικά μας κάνει να πεινάμε περισσότερο ή λιγότερο;

Μπορεί μία επίσκεψη στο γυμναστήριο να μας βοηθήσει να ελέγξουμε την όρεξή μας;

Εάν προσπαθείτε να ελέγξετε την όρεξή σας μετά από την επίσκεψή σας στο γυμναστήριο, μία νέα έρευνα προτείνει να βάλετε στην καθημερινότητά σας την πρωινή άσκηση, διάρκειας τουλάχιστον 45 λεπτών.

Για τις ανάγκες της έρευνας, εξετάστηκαν οι περιπτώσεις 18 γυναικών φυσιολογικού βάρους και 17 υπέρβαρων γυναικών, οι οποίες έκαναν 45 λετπά διάδρομο τα πρωινά και, στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να κοιτάξουν φωτογραφίες γευμάτων, ενώ οι επιστήμονες κατέγραψαν την λειτουργία του εγκεφάλου τους. Από τις ίδιες ζητήθηκε, στη συνέχεια, να καταγράψουν τι έτρωγαν και πόσο ασκούνταν καθ' όλη τη διάρκεια της έρευνας.

Σύμφωνα με την καταγραφή της λειτουργίας του εγκεφάλου τους, η πρωινή άσκηση βοήθησε όλες τις συμμετέχουσες να μειώσουν την όρεξή τους για φαγητό. Επιπλέον, παρότι οι επιστήμονες περίμεναν ότι η άσκηση θα τους ανοίξει την όρεξη, στην πραγματικότητα όλες -ανεξαρτήτως βάρους- τους κατανάλωσαν περίπου ίδιες ποσότητες φαγητού τις ημέρες που ασκούνταν με αυτές που δεν ασκούνταν. Σύμφωνα με τα πορίσματα της έρευνας, λοιπόν, η άσκηση δεν επηρεάζει την επιθυμία μας για φαγητό, παρά την πεποίθηση ότι μπορεί να μας κάνει να πεινάμε περισσότερο.

Διαβάστε ακόμα:
7 πράγματα που θα κάνετε την Κυριακή, για να χάσετε βάρος όλη την εβδομάδα
5 αποτελεσματικές ασκήσεις για να κάψετε τα «ψωμάκια» και να αποκτήσετε γλουτούς για βραβείο!
Πρωινή γυμναστική: 5 βήματα για να γίνετε fan της πιο αποδοτικής ώρας για άσκηση