H άσκηση βελτιώνει και την ψυχική υγεία

H άσκηση βελτιώνει και την ψυχική υγεία

Δείτε τα οφέλη που μπορεί της γυμναστικής στο μυαλό μας

Οι περισσότεροι άνθρωποι που επισκέπτονται συστηματικά το γυμναστήριο, ή οποιοδήποτε άλλο χώρο με σκοπό να γυμναστούν, το κάνουν για να βελτιώσουν την υγεία της καρδιάς τους, αλλά και την εμφάνισή τους. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η γυμναστική μπορεί να παρέχει οφέλη και στο μυαλό μας- ανεξαρτήτως ηλικίας. Διαβάστε μερικά μόνο από τα οφέλη της άσκησης στην ψυχική υγεία και εμπνευστείτε για την fitness ρουτίνα σας.

1) Μειώνει το στρες
Αν είχατε μία δύσκολη μέρα στο γραφείο, μία έξοδος για τρέξιμο, ή μία επίσκεψη στο γυμναστήριο είναι ο καλύτερος τρόπος να ανακουφιστείτε από το στρες, αφού αυξάνει τα επίπεδα νορεπινεφρίνης στον οργανισμό- μίας ορμόνης που διαχειρίζεται το στρες στον εγκέφαλο.

2) Βελτιώνει την αυτοπεποίθηση
Μερικά λεπτά τρεξίματος καθημερινά μπορούν να μας κάνουν να δείχνουμε (και να νιώθουμε) στα καλύτερά μας. Είναι γνωστό ότι η άσκηση ενισχύει την αυτοπεποίθηση και βοηθάει να νιώθουμε καλύτερα για τον εαυτό μας.

3) Ενισχύει την μνήμη
Η συστηματική άσκηση, σύμφωνα με έρευνες, βελτιώνει την μνήμη μας αλλά και την ικανότητά μας να μαθαίνουμε νέα πράγματα. Γι' αυτό τον λόγο είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά να μαθαίνουν να γυμνάζονται, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μόνο αυτά μπορούν να επωφεληθούν. Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το καθημερινό τρέξιμο βελτιώνει το λεξιλόγιο και των ενηλίκων.

Διαβάστε ακόμα:
Γιατί είναι καλό να το ρίχνουμε έξω, μία μέρα την εβδομάδα
Ασκήσεις για να τονώσετε το στήθος σας μέσα σε 15 λεπτά
Οι τέλειες ασκήσεις με βαράκια: Για να δείχνετε τα χέρια σας με υπερηφάνεια!