Καλοκαιρινά tips για ενδυνάμωση μέσα στο νερό!

Καλοκαιρινά tips για ενδυνάμωση μέσα στο νερό!

Συνδυάστε κολύμπι και fitness βλέποντας το σώμα σας να απογειώνεται

Τα πρώτα μπάνια ξεκίνησαν για πολλούς από εμάς, είτε σε πισίνες έιτε στη θάλασσα. Ο κόσμος στις παραλίες δεν είναι πολλύς και μιας και η μεγάλη καλοκαιρινή 'έξοδος' όπου όλα θα κριθούν αργεί ακόμη (λίγο) αλλά καθώς συνεχίζετε την προετοιμασία στο γυμναστήριο, στο δρόμο ή σπίτι μπορείτε να εκμεταλλεύεστε και τα ευεργετικά χαρακτηριστικά του νερού.

Μέσα στο νερό, λοιπόν, μπορείτε να κάνετε τις πιο εύκολες ασκήσεις για να ενδυναμώσετε κοιλιά και πόδια, σμιλεύοντας το σώμα σας με ελάχιστη κούραση. Με τη βοήθεια της πίσεης του νερού, ουσιαστικά καταβάλετε διπλάσια δύναμη. Η έλλειψη βαρύτητας όμως καθώς και η δροσερή θερμοκρασία της θάλασσας σαν κάνουν να αισθάνεστε ανάλαφρα και παράλληλα σφίγγουν το δέρμα.

-Σταθείτε όρθιες κάπου που είτε να μην πατώνετε είτε να είστε για ασφάλεια μέχρι τους ώμους. Μετρώντας ως το 100 μπορείτε να κινείτε γρήγορα τα πόδια σας σαν να κάνετε ποδήλατο. Έτσι γυμνάζετε κοιλιακούς και πόδια.

-Μία άλλη καλή άσκηση είναι προσπαθώντας να κρατήσετε τον κορμό ίσιο να ανοιγοκλείνετε τεντωμένα τα πόδια σας σε διάταση, επίσης για 100 φορές.

-Συνεχίζοντας μπορείτε να ανεβοκατεβάζετε τα πόδια στο ύψος της κοιλιάς με τα γόνατα λυγισμένα, προσπαθώντας να τεντώνετε τα πόδια όταν τα κατεβάζετε. Παράλληλα τεντώστε τα χέρια μπροστά και φέρνετέ τα παράλληλα με την κοιλιά σαν να θέλετε να τραβήξετε κάτι προς το μέρος σας.

-Μην παραλείπετε να κολυμπάτε πέρα- δώθε σε ευθείες με διάφορους τρόπους. Είναι πολύ καλή αερόβια και βοηθά το κορμί σας να μακρύνει βοηθώντας στην απομάκρυνση της κυτταρίτιδας.

Διαβάστε ακόμη:

Δοκιμάσαμε aerial yoga και ιδού οι εντυπώσεις μας!
Επιχείρηση αδυνάτισμα: 10 tips για θανατηφόρο κορμί, μέχρι το καλοκαίρι!