Τρέξιμο: Πώς θα το εντάξετε ευκολότερα στην καθημερινότητά σας

Τρέξιμο: Πώς θα το εντάξετε ευκολότερα στην καθημερινότητά σας

Συμβουλές για να μην παραμελείτε την ωφέλιμη συνήθεια

Για να κάψετε θερμίδες και να χάσετε λίπος είναι απαραίτητο να βάλετε στην ζωή και την καθημερινότητά σας το τρέξιμο. Ειδικά αν είστε αρχάρια θα ξέρετε ότι είναι δύσκολο και κουραστικό- σε πρώτη φάση. Οι μύες πονάνε, η αναπνοή γίνεται δυσκολότερη και, το μόνο που σας περνάει από το μυαλό, είναι να ξαπλώσετε στον καναπέ σας. Υπάρχουν, παρόλα αυτά, τρόποι να νιώθετε ολοένα και καλύτερα.

Βάλτε το στο πρόγραμμα
Για να αποκτήσει περισσότερες αντοχές το σώμα σας, πρέπει να τρέχετε συστηματικά. Αντί να κανονίζετε τυχαίες εξόδους για τρέξιμο, όποτε βρίσκετε λίγο χρόνο, είναι πολύ σημαντικό να φτιάξετε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει το τρέξιμο τουλάχιστον 3- 4 φορές την εβδομάδα. Εάν το κάνετε συστηματικά, ενδυναμώνετε τους μύες στο κάτω μέρος του σώματος, γεγονός που σας βοηθάει να κουράζεστε δυσκολότερα.

Ρίξτε τους τόνους
Δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσετε τρέχοντας μία ώρα την ημέρα σε γρήγορους ρυθμούς. Ρίξτε την ταχύτητά σας, ώστε να αναπνέετε γρηγορότερα απ' ότι αν τρέχατε, αλλά όχι τόσο έντονα που να πονάνε οι πνεύμονες ή να κόβετε η αναπνοή σας. Τρέξτε σε ρυθμό που σας κάνει να νιώθετε άνετα, αλλά όχι υπερβολικά, ώστε να διατηρήσετε σταθερό τον ρυθμό σας. Με την συστηματικότητα, το σώμα σας θα δυναμώσει και οι ρυθμοί θα αυξηθούν φυσιολογικά.

Διασκεδάστε το
Εάν σιχαίνεστε κάθε στιγμή της εξόδου σας για τρέξιμο, κάτι κάνετε λάθος. Βρείτε τρόπους να το κάνετε ευχάριστο, είτε παίρνοντας μαζί τον σκύλο ή και μία φίλη σας, είτε τρέχοντας σε διαφορετικά μέρη από ότι συνήθως είτε ακούγοντας (φυσικά) μουσική.

Διαβάστε ακόμα:
Τέλεια οπίσθια τώρα: 3 super ασκήσεις για να πετύχετε το στόχο
Δοκιμάσαμε aerial yoga και ιδού οι εντυπώσεις μας!
Ζώνες αδυνατίσματος : Τελικά κάνουν θαύματα;