4 + 1 tips για κοιλιά- πέτρα

4 + 1 tips για κοιλιά- πέτρα

Αποκτήστε τους κοιλιακούς των ονείρων σας

Ο personal trainer των stars, Jay Cardiello, μοιράστηκε με το περιοδικό Shape τα tips του για τέλειους κοιλιακούς.

1) Σκεφτείτε σφαιρικά
Για να κάψουμε 600 γραμμάρια λίπους πρέπει να κάνουμε περίπου 250.000 κοιλιακούς. Επειδή κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατο, είναι καλύτερη ιδέα να σηκωθείτε από το πάτωμα και να επικεντρώσετε την προσοχή σας στην εκγύμναση μεγαλύτερων μυϊκών ομάδων, όπως των μηρών, των γλουτών και των τετρακέφαλων. Όχι μόνο απαιτούν μεγαλύτερη ενέργεια από μέρους μας, αλλά προκαλούν τον οργανισμό μας να συνεχίζει να καίει θερμίδες και μετά το τέλος της προπόνησης.

2) Επιταχύνετε
Οι ασκήσεις για την εκγύμναση των κοιλιακών, όταν γίνονται γρήγορα, ενεργοποιούν περισσότερους μύες αφού, αυξάνοντας τους ρυθμούς μας, απαιτείται από το μυϊκό μας σύστημα να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερη ενέργεια. Προσπαθήστε να κάνετε τους κοιλιακούς σας με την βοήθεια μίας μπάλας, με όσο γρηγορότερους ρυθμούς γίνεται.

3) Βρείτε την ισορροπία σας
Οι ασκήσεις στο ένα πόδι μας προκαλούν να προσπαθούμε περισσότερο για να ισορροπήσουμε με αποτέλεσμα να δουλεύουμε βαθιά και τους μύες του κορμού μας. Στο γυμναστήριο, προσπαθήστε να κάνετε τις ασκήσεις που αφορούν τον κορμό, όπως η εκγύμναση των δικέφαλων, στηριζόμενες στο ένα πόδι.

4) Ασκηθείτε όλη μέρα
Ένας απλός τρόπος να κάνετε την κοιλιά σας πλάκα είναι να ενδυναμώσετε τους εγκάρσιους κοιλιακούς μύες σας (αυτούς, δηλαδή, που βρίσκονται κάτω από τους ορατούς κοιλιακούς σας). Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρουφάτε την κοιλιά σας και να μένετε σε αυτή την θέση για δέκα δευτερόλεπτα, όσες περισσότερες φορές την ημέρα μπορείτε και το θυμάστε.

5) Ζυγιστείτε
Οι άνθρωποι που δεν ζυγίζονται σε μόνιμη βάση έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι. Καλύτερες ημέρες για να ζυγίζεστε είναι οι Δευτέρες και οι Παρασκευές, αφού τα Σαββατοκύριακα έχουμε πάντα την τάση να το παρακάνουμε. Ελέγχοντας τακτικά το βάρος σας έχετε περισσότερες πιθανότητες να μην εξοκείλετε, ακόμα και στις διακοπές σας.

Διαβάστε ακόμα:
Ημικαθίσματα: Η άσκηση που θα σας χαρίσει ένα τέλειο σώμα!
3 κακές συνήθειες που δεν έχουν οι fit άνθρωποι
Ζηλεύετε τα superfit άτομα; Δείτε 8 συνήθειές τους που δεν περιμένατε να έχουν!