Foam Roller: Ένας διασκεδαστικός τρόπος να γυμναστείτε

Foam Roller: Ένας διασκεδαστικός τρόπος να γυμναστείτε

Η γυμνάστρια του Queen.gr, Χριστίνα Πανταζοπούλου, μας δείχνει έναν διαφορετικό τρόπο γυμναστικής, τόσο αποτελεσματικό όσο και διασκεδαστικό!

Το Foam Roller είναι ένα κύλινδρος από συμπαγή υλικό και έχει μήκος όσο η σπονδυλική μας στήλη περίπου. Χρησιμοποιείται σε πολλές μεθόδους όπως στο Pilates, στο Fitness για massage αλλά και στην Φυσικοθεραπέια. Μπορείτε πλέον εύκολα να βρείτε στο εμπόριο, δεν κοστίζει πάνω από 30 ευρώ, και να αλλάξετε την ρουτίνα σας στην γυμναστική. Το κυλινδρικό του σχήμα προσφέρει αστάθεια όταν ξαπλώνουμε επάνω του και εύρος κίνησης στην άσκηση όταν το τοποθετούμε σε σημεία όπως τα χέρια και τα πόδια. Προσοχή εάν έχετε κάποιο ανατομικό πρόβλημα κυρίως στην μέση, για αρχή καλό θα ήταν να κάνετε τις ασκήσεις με την επίβλεψη του γυμναστή σας.

Σας παρουσιάζουμε 6 βασικές ασκήσεις με το Foam Roller:

Ασκηση 1: ισορροπία. Ανεβαίνουμε προσεκτικά στο Rolller έτσι ώστε να εφάπτεται όλη η σπονδυλική στήλη και το κεφάλι. Ανεβάζουμε αντίθετο χέρι πόδι στον αέρα και προσπαθούμε να βρούμε ισορροπία ενεργοποιώντας τους κοιλιακούς μας. Τεντώνουμε χέρι πόδι χωρίς να σηκωθεί η μέση και επαναφέρουμε στην αρχική θεση.
Ασκηση 2: από την προηγούμενη αρχική θέση ανασηκώνουμε την λεκάνη γυμνάζοντας Γλουτούς, οπίσθιους μηριαίους και ράχη.
Ασκηση 3: από την αρχική θεση πάλι ανασηκώνουμε και τα δύο πόδια σε θέση τραπεζάκι. Ενεργοποιούμε τους κοιλιακούς μας και κατεβάζουμε ενωμένα τα πόδια έως ότου ακουμπήσουμε τα δάκτυλα στο έδαφος. Είναι επίπονη άσκηση και εάν εχετε πρόβλημα στην μέση καλύτερα να την απόφυγετε.
Ασκηση 4: από την αρχική θεση κάνουμε τους κλασικούς κοιλιακούς μας.
Ασκηση 5: ξαπλώνουμε σε πρηνή κατάκληση (μπρούμητα) με τα χέρια τεντωμένα επάνω στο Roller. Με τεντωμένα χέρια ανεβάζω τον κορμό ενεργοποιώντας ράχη και γλουτούς.
Ασκηση 6: καθόμαστε σε πλάγια θέση και τοποθετούμε το roller σε ένα σημείο στα πλευρά που να μην μας ενοχλεί, οχι χαμηλα κοντά στην μέση. Ανεβαίνουμε πλάγια ενεργοποιώντας τους πλάγιους κοιλιακούς.

Στείλτε τις δικές σας fitness απορίες στην Χριστίνα, εδώ!