Τα 6 tips για να χάσετε το λίπος γύρω από την κοιλιά

Τα 6 tips για να χάσετε το λίπος γύρω από την κοιλιά

Υπάρχουν 2 ορμόνες που ευθύνονται για τη δημιουργία λίπους γύρω από την κοιλιά μας, αυτά τα ενοχλητικά ψωμάκια που δεν λένε να φύγουν, και αυτές είναι η κορτιζόλη και η ινσουλίνη. Υπάρχουν όμως 6 tips, τρία για την κάθε ορμόνη, που αν τα ακολουθήσετε θα μπορέσετε να τις ελέγξετε και να εξαφανίσετε το τοπικό πάχος μια και καλή.

Για τον έλεγχο της κορτιζόλης:
1. Μικρά και συχνά γεύματα, κάθε τρεις με τέσσερις ώρες, για να μην πέσετε με τα μούτρα στο φαΐ το βράδυ.
2. Πολύς ύπνος, καθώς η έλλειψή του αυξάνει τα επίπεδα κορτιζόλης και δημιουργεί λιγούρες.
3. Να δίνετε έμφαση στην ένταση της προπόνησης και όχι στη διάρκειά της, καθώς η σκληρή άσκηση φέρνει αποτελέσματα και όχι το να γυμνάζεστε χαλαρά για 2 ώρες. Επίσης, μετά από κάθε προπόνηση έχετε έτοιμο ένα υγιεινό σνακ όπως ένα φυσικό ενεργειακό ποτό.

Για τον έλεγχο της ινσουλίνης:
1. Μην σας ξεγελάνε οι ετικέτες. Τα τρόφιμα «για επίπεδη κοιλιά» τραβάνε την προσοχή μας αλλά το να τρώμε μεγάλες ποσότητες από αυτά δεν κάνει κανένα καλό. Μειώστε την κατανάλωση αμυλούχων υδατανθράκων (όπως δημητριακά, ρύζι και ψωμί) σε 1/3 ανά γεύμα και μόλις φτάσετε το ιδανικό βάρος βάλτε τα πάλι στη διατροφή σας αλλά με μέτρο. Μην κόψετε ποτέ τους υδατάνθρακες, απλά μειώστε τους.
2. Φάτε πρωινό που βοηθά στην καύση λίπους, όχι στη συσσώρευσή του, όπως μια ομελέτα με αυγά, λαχανικά και αβοκάντο.
3. Γεμίστε τη διατροφή σας με φυτικές ίνες (από λαχανικά, όχι δημητριακά) και υψηλής ποιότητας άπαχη πρωτεΐνη. Αυτά είναι τα δύο στοιχεία για πραγματικά επίπεδη κοιλιά.