5 tips για μια ευτυχισμένη ζωή!

Γωγώ Φούντα
5 tips για μια ευτυχισμένη ζωή!

Η Arianna Huffington, μία από τις πιο πετυχημένες γυναίκες του πλανήτη, μοιράζεται τα δικά της μικρά μυστικά ευτυχίας

Τι πραγματικά είναι η ευτυχία και κυρίως τι κάνετε για να την κατακτήσετε; Μήπως όντως η κλισέ φράση, ότι η ευτυχία είναι στιγμές, ισχύει, ή είναι μία γενικότερη κατάσταση για την οποία πρέπει να προσπαθήσουμε και να παλέψουμε αρκετά ώστε να την αποκτήσουμε; Και αν είναι κάτι από όλα αυτά, πώς τελικά θα καταφέρουμε, σε ένα ομολογουμένως δύσκολο περιβάλλον να γίνουμε ευτυχισμένοι κυρίως για εμάς και κατ΄επέκταση για τους γύρω μας; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα λοιπόν, απαντάει η διάσημη εκδότρια Arianna Huffington στη Vogue και την Calgary Avansino. Πάμε να δούμε τι έχει να μας πει...

Eπαναπροσδιορίστε τον προσωπικό σας χρόνο:

O προσωπικός χρόνος δεν θα έπρεπε να θεωρείται πολυτέλεια και στην πραγματικότητα δεν θα έπρεπε καν να λέγεται έτσι. To να καλλιεργείς τον ίδιο σου τον εαυτό πρέπει να είναι καθημερινή σου προτεραιότητα. Οι γυναίκες δεν πρέπει να βάζουν τον εαυτό τους τελευταίο στην μακριά λίστα τους και να αγνοούν όλα αυτά που τις κάνουν ευτυχισμένες και τις γεμίζουν ψυχικά. Yπάρχει λόγος που στις πτήσεις υπάρχει πάντα η οδηγία, «βάλτε πρώτα τη δική σας μάσκα οξυγόνου και μετά βοηθήστε τους άλλους». Για να είμαστε υγιείς και ευτυχισμένοι πρέπει πρώτα να αρχίσουμε να φροντίζουμε τον εαυτό μας. Όπως ακριβώς κάνουν και οι αθλητές, θα πρέπει να τοποθετούμε τις δραστηριότητες που μας δίνουν ευεξία και ενέργεια στην κορυφή της λίστας μας. Μην νιώθετε ενοχές όταν κάνετε κάτι που σας αρέσει και σας γεμίζει! Αυτό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα!

Ύπνος - Το θαυματουργό ναρκωτικό:

Δεν είναι μόνο όλα αυτά που έλεγαν οι παλιοί, αλλά τώρα πια έχει επιστημονικά αποδειχθεί ότι ο ύπνος ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, δίνει πνευματική διαύγεια, συμβάλει στη διατήρηση της νεότητας και κάνει πολύ πιο πιθανή την απόλαυση των μικρών στιγμών χαράς και ευτυχίας που προσφέρει η ζωή. Είναι υπέροχο το πόσο ορεξάτοι και γεμάτοι ενέργεια νιώθουμε όταν ξυπνάμε, οπότε θα πρέπει να κρατήσουμε αυτό το συναίσθημα όσο περισσότερο μπορούμε. Προσπαθήστε να κοιμάστε όσο το δυνατόν περισσότερο. Για παράδειγμα, αφιερώστε στον εαυτό σας ένα δεκάλεπτο χαλάρωσης πριν πέσετε για ύπνο, όπως είναι ένα ζεστό μπάνιο, το διάβασμα ενός βιβλίου, ή απλά χαλαρώστε χωρίς να κάνετε απολύτως τίποτα. Επίσης, θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε το πώς βλέπουμε τον ύπνο όταν σηκωνόμαστε για να πάμε στη δουλειά, μιας και λόγω της κακής μας ψυχολογίας επηρεάζεται η δημιουργικότητα και κατ' επέκταση όλη μας η μέρα.

Η σχέση με τις συσκευές:

Όπως ακριβώς προσπαθούμε να φτιάξουμε τη σχέση με τους φίλους, την οικογένεια και τους συναδέλφους μας, έτσι ακριβώς θα πρέπει να αναθεωρούμε και τη σχέση μας με τις συσκευές. Δεν υπάρχει τίποτα πιο δύσκολο από το να κάνουμε την εσωτερική μας ανασκόπηση, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να κλείσουμε όλες μας τις συσκευές. Τοποθετήστε το κινητό σας τηλέφωνο έξω από το υπνοδωμάτιό σας και αγοράστε ένα κλασικό ξυπνητήρι ώστε να μην είναι το πρώτο πράγμα που κοιτάζετε όταν ξυπνάτε. Οι συσκευές είναι πολύ σημαντικές για τη ζωή μας, αλλά μας δίνουν μία λανθασμένη άποψη της αποδοτικότητας. Τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή, είναι να ακούς, να καταλαβαίνεις και να είσαι παρών κάτι το οποίο δεν μπορείς να κάνεις όταν έχεις σκυμμένο κεφάλι και πληκτρολογείς.

Βγάλτο από μέσα σου:

Όταν η μέρα σου τελειώνει, κάνε μία ανασκόπηση και προσπάθησε να αποβάλεις κάτι το οποίο σε έχει ενοχλήσει! Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από αποτυχία, απογοήτευση, ζήλεια ή στενοχώρια. Δεν είναι εύκολο να γίνει και δεν θα το καταφέρεις με την πρώτη. Χρειάζεται εξάσκηση και προσπάθεια. Οτιδήποτε δεν σου είναι χρήσιμο και σου δίνει αρνητικά συναισθήματα, βγάλτο από μέσα σου! Είναι απίστευτα ανακουφιστικό να ξεκαθαρίζεις τα συναισθήματα σου και να κρατάς μόνο αυτά που έχουν κάτι να σου προσφέρουν. Το να καταφέρεις να αποβάλεις το άγχος και γενικά τους μη ρεαλιστικούς σου στόχους, όταν τελικά το κάνεις πραγματικότητα θα είναι σαν να έχεις δώσει ένα βραβείο στον εαυτό σου.

Καθημερινή ευγνωμοσύνη:

H ευγνωμοσύνη είναι πολύ σπουδαία δύναμη. Κάθε μέρα προσπάθησε να σκεφτείς 3 πράγματα για τα οποία είσαι ευγνώμων στη ζωή σου. Μπορεί να είναι από το μεγαλύτερο μέχρι το μικρότερο, δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αυτό που τελικά έχει σημασία, είναι τα θετικά συναισθήματα που εσύ νιώθεις. Νιώσε ευγνωμοσύνη για την ηλιόλουστη μέρα, για τη ζωή, γενικά για το οτιδήποτε! Πιστεύω ακράδαντα ότι η ευγνωμοσύνη είναι ο δρόμος προς την ευτυχία! Με το να είμαστε ευγνώμονες, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα επίπεδα στρες μειώνονται και νιώθουμε πιο ήρεμοι στο τέλος της ημέρας. Η ευγνωμοσύνη για την ψυχή είναι ότι τα λευκά αιμοσφαίρια για το αίμα.

Διαβάστε ακόμη:

Eπίπεδη κοιλιά λίγο πριν την παραλία; Δείτε πώς θα την αποκτήσετε

Ξηροδερμία ή γήρανση; Διώξτε το πρόβλημα τρώγοντας