Πώς θα οργανώσεις τη ζωή σου σε 10 λεπτά

Πατούλια Κατερίνα
Πώς θα οργανώσεις τη ζωή σου σε 10 λεπτά

Δέκα λεπτά είναι αρκετά για να τα καταφέρεις

Αν νιώθεις το άγχος να σε καταλαμβάνει, είναι πιθανό να σου λείπει οργάνωση. Ακόμα κι αν νομίζεις ότι έχεις κάποια οργάνωση, προφανώς δεν λειτουργεί. Μια οργανωμένη ζωή, μια τακτοποιημένη ρουτίνα, μπορεί να σου χαρίσει ηρεμία.

Αυτή η οργάνωση που αναζητάς, δεν χρειάζεται να είναι αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς πολλών ωρών, αλλά 10 λεπτών μόνο. Ιδού τι πρέπει να κάνεις μέσα σε 10 λεπτά λοιπόν.

0-5 λεπτά – Οργάνωσε τη ζωή σου:
Βάλε μπροστά σου στο πάτωμα όλα τα projects που είναι σε εξέλιξη στη ζωή σου, όλα τα αντικείμενα, ο,τιδήποτε έχεις αφήσει στη μέση αυτή τη στιγμή. Και μέσα σε 5 λεπτά αποφάσισε τι θα κρατήσεις και τι θα αφήσεις. Μην βάλεις πολλή σκέψη, απλά μοίρασε τις δύο λίστες. Κάνε το ίδιο με τα χαρτιά, τους λογαριασμούς, προχώρα σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, σε κάθε συρτάρι, βάλε το χρονόμετρο των 5 λεπτών και κράτα ή πέταξε! Ό,τι δεν προλάβεις να κατηγοριοποιήσεις, θα πρέπει να το πετάξεις.

5-10 λεπτά – Οργάνωσε το μυαλό σου

Αν το μυαλό σου δεν είναι πια σε φάση να συγκρατεί όλες τις υποχρεώσεις ή λεπτομέρειες, αποσυμφόρησέ το. Μπορείς να έχεις μια fan ατζέντα που θα γράφεις εκεί λεπτομέρειες της ζωής σου, αγαπημένες φράσεις ή αγαπημένες στιγμές, σαν Mini ημερολόγιο, την κανονική σου ατζέντα με συναντήσεις και θέματα δουλειάς.

Σε αυτά τα πέντε λεπτά που έχεις για να οργανώσεις το κεφάλι σου, κατάγραψε τα πάντα: Δουλειές, άσκηση, θερμίδες, άγχη, γενέθλια, γιορτές, τα πάντα που σε απασχολούν. Άπαξ και τα γράψεις, έχεις κάνει παραπάνω από τη μισή δουλειά οργάνωσης. Από μόνο του το γράψιμο είναι θεραπευτικό, οπότε αν θέλεις να κάνεις παραπάνω οργάνωση, πέρασε τις γραπτές σκέψεις και σε κάποια εφαρμογή στο κινητό ή απλά κράτα και πέταξε όσα βασανίζουν το μυαλό σου ανώφελα ή λύσε τους ανοιχτούς στο κεφάλι σου λογαριασμούς.

Διάβασε ακόμα: 4 τροφές που πρέπει να τρως κάθε φορά που αγχώνεσαι