Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας ας σε βάλει σε τριπλές σκέψεις...

Ερμιόνη Σαρρή
Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας ας σε βάλει σε τριπλές σκέψεις...

Ένα «ξεσκαρτάρισμα» για το ποιοι πραγματικά σε κάνουν ευτυχισμένη.

Εδώ και λίγες ημέρες προσπαθούσα να βρω κάτι να γράψω για την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας. Αποφάσισα, λοιπόν, απλά να ανοίξω το λάπτοπ και να μοιραστώ μαζί σου κάποιες σκέψεις μου, που ίσως έχουν περάσει και από το δικό σου μυαλό αυτές τις ημέρες. Τις ημέρες της καραντίνας που μπορεί να τυχαίνει να είσαι μακριά από τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Και δεν ξέρεις για πόσο ακόμα.

Μήπως τελικά η ευτυχία κρύβεται στις μικρές στιγμές της ζωής; Μήπως τόσα χρόνια ήταν απλά ένα motto που συνήθιζες να μοιράζεσαι με τους άλλους χωρίς να το έχεις ενστερνιστεί; Τώρα έχεις μείνει μόνη σου να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να σε κρίνεις. Δεν πειράζει που έχεις κάποιον εκνευρισμό. Βλέπεις πράγματα που δε σου αρέσουν. Φόρτωνες το πρόγραμμά σου και φοβόσουν να αντιμετωπίσεις όλα αυτά που σε φόβιζαν.

Να χαμογελάς. Να ξυπνάς το πρωί, να ανοίγεις τα παράθυρά σου και να παίρνεις βαθιές ανάσες. Όταν τελειώσει όλο αυτό θα επιστρέψουμε όλοι ξανά στην καθημερινότητά μας. Και ξέρεις ποια θα είναι η πραγματική ευτυχία; Οι φίλοι που θα σου έχουν μείνει (γίνεται ένα πολύ καλό ξεσκαρτάρισμα), οι φίλοι που θα έχεις αποκτήσει γιατί πολύ απλά σε σκέφτηκαν. Νοιάστηκαν για εσένα όλες αυτές τις ημέρες. Έστειλαν ένα μήνυμα για να δουν τι κάνεις. Δε χάθηκαν. Δεν εξαφανίστηκαν. Δεν προσπάθησαν να σου μεταφέρουν τη δική τους μιζέρια.

Η πραγματική ευτυχία θα είναι η αγάπη που θα αισθάνεσαι για εσένα. Πως κατάφερες να μείνεις ενωμένη με τους φίλους σου ακόμα και μέσα από βιντεοκλήσεις. Που ήρθες πιο κοντά με όλους αυτούς που αγαπάς. Και μακριά από τους τοξικούς ανθρώπους.

Η πραγματική ευτυχία θα βρίσκεται όντως σε μία βόλτα στο κέντρο της πόλης. Το απογευματινό περπάτημα με τον σύντροφό σου δίπλα στη θάλασσα.

Η πραγματική ευτυχία θα βρίσκεται όντως στις μικρές στιγμές και σε αυτούς που «δοκιμάστηκαν» και κέρδισαν μία θέση δίπλα σου. Αυτούς να τους αγαπάς λίγο περισσότερο και να μην περιμένεις μία επόμενη δύσκολη στιγμή για να τους δείξεις την αγάπη σου.

Από όλο αυτό θα βγούμε σίγουρα κερδισμένοι. Μέχρι τότε να χαμογελάς καθημερινά και να εκτιμάς τις μικρές στιγμές της ζωής.