5 μυστικά για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου

5 μυστικά για να τονώσεις την αυτοπεποίθησή σου

Αν δεν βρίσκεσαι στην καλύτερη ψυχολογική κατάσταση, υπάρχει τρόπος για να αισθανθείς πιο δυνατή και σίγουρη για εσένα.

H αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί για να κάνεις δραστικές βελτιώσεις στην υγεία, την καριέρα ή τις διαπροσωπικές σου σχέσεις. Με άλλα λόγια πρέπει να δουλέψεις πολύ με τον εαυτό σου, να τον αγαπήσεις και φυσικά να πιστέψεις στις δυνάμεις σου.

Μπορεί να είναι μία απλή λέξη αλλά πολλές φορές είναι δύσκολο να την κάνουμε έμπρακτα τρόπο ζωής. Πάρα πολλές γυναίκες έχουν σοβαρή έλλειψη αυτοπεποίθησης, γεγονός που μπορεί να τους δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητα αλλά και την κοινωνική τους ζωή.

Δυσκολεύεσαι να ξυπνήσεις νωρίς; 6 τρόποι θα σε βοηθήσουν να το πετύχεις

5 tips για να τονώσεις ξανά την αυτοπεποίθησή σου

via GIPHY

1) Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου

Το να είσαι αφοπλιστικά ειλικρινής όχι μόνο θα φωτίσει περιοχές στη ζωή σου όπου δεν είσαι ο πραγματικός σου εαυτός, αλλά θα σε αναγκάσει επίσης να σταματήσεις να προσπαθείς να «ταιριάξεις» με καταστάσεις που δεν είναι για εσένα. Δεν μπορείς να έχεις αυτοπεποίθηση αν δεν αποδέχεσαι και νιώθεις άνετα με αυτό που είσαι. Αυτό σημαίνει επίσης να γνωρίζεις τα δυνατά σου σημεία και να αποδέχεσαι τυχόν «αδυναμίες».

2) Εξάσκησε την ενσυναίσθηση και τη θετικότητα

Όπως ακριβώς η ευτυχία, η ενσυναίσθηση και η θετικότητα είναι δεξιότητες, όχι περιστάσεις. Κάνε εξάσκηση στη θετική σκέψη μέσω ημερολογίων ή ασκήσεων ευγνωμοσύνης και δώσε προτεραιότητα στη νοοτροπία του μισογεμάτου ποτηριού σε όλες τις καταστάσεις της ζωής σου.

3) Δέξου τα κοπλιμέντα

Αν απλώς λες «ευχαριστώ» και αισθάνεσαι άβολα, μη διστάσεις να δώσεις ένα κομπλιμέντο σε αντάλλαγμα, αλλά σταμάτησε να υποβαθμίζεις τα κομπλιμέντα που λαμβάνεις.

4) Κάνε ορθή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Δεν είναι μυστικό ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να εμποτίσουν την αυτοπεποίθηση. Το να βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από την όμορφη, φιλτραρισμένη εκδοχή της ζωής των άλλων δεν είναι ακριβώς η καλύτερη συνταγή για να νιώθουμε καλά με τη δική μας. Κάνε τη χάρη στον εαυτό σου και κάνε σίγαση ή κατάργηση παρακολούθησης όλων στο Instagram, εκτός από μερικούς επιλεγμένους λογαριασμούς που σου φέρνουν έμπνευση, κίνητρο και ευτυχία κάθε φορά που κάνεις κλικ στη ροή ή τις ιστορίες τους.

5) Κάνε περισσότερα πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις άβολα

Το να βγεις έξω από τη ζώνη άνεσής σου είναι άβολο, αλλά μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο πώς νιώθεις για τον εαυτό σου. Δοκίμασε κάτι νέο που φοβάσαι να κάνεις, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό. Αυτό θα σε διδάξει να αισθάνεσαι άνετα σε άβολες καταστάσεις και να δοκιμάζεις νέα πράγματα.

Πολλή πίεση στη δουλειά! Μπορείς να την αντιμετωπίσεις όπως έκανα κι εγώ

Πηγή κεντρικής: pexels.com