Νιώθεις πως γκρινιάζεις συνεχώς; 3 τρόποι για να το περιορίσεις

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Νιώθεις πως γκρινιάζεις συνεχώς; 3 τρόποι για να το περιορίσεις

Όταν δεν νιώθεις καλά, σου φταίνε όλα και γκρινιάζεις με το παραμικρό.

Το να παραπονιέσαι και να γκρινιάζεις για πράγματα που δεν σου αρέσουν και σε ενοχλούν, είναι κάτι θεμιτό. Κανείς δεν είπε βέβαια πως με το να παραπονιέσαι λύνεις όλα σου τα προβλήματα, ούτε και είναι ωραίο να το κάνεις 24 ώρες το 24ωρο.

Αν το κάνεις όταν είσαι μόνη σου για να ξεσπάς την ένταση της δουλειάς είναι επίσης δεκτό, γιατί έτσι δεν ενοχλείς κάποιον. Από ένα σημείο κι έπειτα βέβαια είναι κάπως κουραστικό να γκρινιάζεις για το καθετί και να παραπονιέσαι με το παραμικρό, οπότε αυτό είναι κάτι που πρέπει να ελέγξεις.

Υπάρχουν τρία πράγματα που μπορείς να κάνεις για να περιορίσεις τη «γκρίνια» σου.

Θυμήσου τις πιο μαγικές στιγμές της ζωής σου

Οκ, αυτό μπορεί να σου ακούγεται κάπως γενικό και αόριστο ή να σκέφτεσαι πως σε στιγμές έντονου στρες, τίποτα μαγικό δεν υπάρχει γύρω σου. Προφανώς και κάτι τέτοιο δεν ισχύει και είσαι ξεκάθαρα επηρεασμένη από τα αρνητικά σου συναισθήματα. Πάρε λοιπόν λίγο τον χρόνο σου να ξεκουραστείς και να δεις τα πράγματα πιο καθαρά, και θα δεις πως οι όμορφες στιγμές που έχεις περάσει θα σου έρθουν αυτόματα στη μνήμη. Μπορεί να είναι στιγμές μεγάλων ή δευτερευουσών επιτυχιών, αγάπης ή περηφάνιας. Ό,τι και να είναι θα σου φτιάξει τη διάθεση και θα σε κάνει να θυμηθείς πως σου συμβαίνουν και όμορφα πράγματα στη ζωή σου.

Πώς να βοηθήσεις έναν δικό σου άνθρωπο που έχει κατάθλιψη



Να είσαι ευγνώμων και να χαίρεσαι με τις επιτυχίες σου

Και αυτό ενδεχομένως να σου ακούγεται κάπως περίεργο. Όμως το να είσαι ευγνώμων για όσα έχεις, είναι μια καλή μέθοδος για να αισθάνεσαι καλά μέσα σου. Ευγνώμων που έχεις την υγεία σου, ευγνώμων που ξυπνάς κάθε πρωί στο κρεβάτι σου, που έχεις ένα σπίτι να μείνεις, οικογένεια, φίλους δουλειά.

Κάθε πρωί που θα ξυπνάς λοιπόν, ξεκίνα τη μέρα σου ευγνωμονώντας για τα όμορφα πράγματα της ζωής σου, που για πολλούς δεν είναι δεδομένα κι εσύ τα έχεις. Η ταπεινή αυτή υπενθύμιση στον εαυτό σου μπορεί να έχει ισχυρά αποτελέσματα στην ψυχοσύνθεση σου.



Σκέψου και οραματίσου το μέλλον σου

Το να οπτικοποιείς και να οραματίζεσαι πως μπορεί ή πως θέλεις να είναι το μέλλον σου, είναι κάτι πολύ όμορφο και σίγουρα ενθαρρυντικό. Σε κάνει να αισθάνεσαι πιο όμορφα και να ξεχνάς οποιαδήποτε αρνητικό έχει η μέρα σου.

Δεν είσαι πραγματικά ευτυχισμένη; 15 life hacks που θα αλλάξουν τη ζωή σου μια για πάντα

Ξέχνα λοιπόν για λίγο ό,τι σε χαλάει ψυχολογικά και ό,τι σε ρίχνει και σκέψου πως θα ήθελες να είσαι σε 2-3 χρόνια, πού και με ποιους ανθρώπους.