Σταμάτα να λες ότι δεν είσαι καλή σε τίποτα! Πώς θα καταπολεμήσεις τη χαμηλή αυτοεκτίμηση

Μαρία Ροδίτη
Σταμάτα να λες ότι δεν είσαι καλή σε τίποτα! Πώς θα καταπολεμήσεις τη χαμηλή αυτοεκτίμηση

8 tips για να νιώσεις – επιτέλους – αυτοπεποίθηση και να εκτιμήσεις τον εαυτό σου έτσι όπως πρέπει!

Μπορεί να συμβεί σε όλους αυτό που τώρα συμβαίνει σε εσένα! Ποιο; Το να έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση, το να μην πιστεύεις στον εαυτό σου και να θεωρείς ότι δεν είσαι καλή σε τίποτα.

Είναι η φάση που περνάς τέτοια! Αυτό να έχεις στο μυαλό σου. Μπορεί μια επαγγελματική αποτυχία να σε έχει φέρει σε αυτήν την κατάσταση ή μια αλλαγή επαγγελματικής στέγης να σε έχει «μαγκώσει» με αποτέλεσμα να κατηγορείς για όλα τον εαυτό σου.

xalarosi2

Υποφέρεις από άγχος και στρες; 7 χαλαρωτικές δραστηριότητες για να είσαι ζεν

Βάλε stop! Σίγουρα έχεις προσόντα, σίγουρα έχεις καταφέρει πράγματα μέχρι εδώ που έχεις φτάσει και αξίζεις πολλά περισσότερα από όσα νομίζεις. Πώς θα το καταλάβεις αυτό και πώς θα έρθεις… στα ίσα σου; Ακολούθησε τα παρακάτω tips και θα βρεις πολύ σύντομα τη χαμένη αυτοεκτίμησή σου.

Τα tips για να πάψεις να έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση

#1 Μη συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους

Δεν έχει νόημα να κοιτάς τα social media, τα περιοδικά και τις εφημερίδες και να συγκρίνεις τον εαυτό σου με ανθρώπους που έχουν μεγάλη οικονομική επιφάνεια ή που καυχιούνται για τα επιτεύγματά τους. Δεν σε βοηθά πουθενά όλο αυτό!

#2 Μη θυμάσαι μόνο τις αποτυχίες σου

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε βιώσει στη ζωή και επιτυχίες και αποτυχίες. Εσύ γιατί εστιάζεις διαρκώς στις αποτυχίες; Πες ένα «μπράβο» στον εαυτό σου για όλα όσα έχεις καταφέρει και θα δεις πως αμέσως θα νιώσεις καλύτερα.

via GIPHY

#3 Δοκίμασε ένα νέο χόμπι ή μια νέα δραστηριότητα

Δοκιμάζοντας κάτι καινούριο, κάτι που εδώ και καιρό θέλεις αλλά διστάζεις να κάνεις, θα νιώσεις αμέσως αδρεναλίνη. Θα νιώσεις χαρά και σίγουρα θα πάρεις… τα πάνω σου!

#4 Άρχισε να γράφεις ημερολόγιο… ευγνωμοσύνης

Όσο κι αν δεν το πιστεύεις, οι ειδικοί συνιστούν σε όσους έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση να αρχίσουν να έχουν το δικό τους ημερολόγιο. Κατάθεσε εκεί όλα όσα σε κάνουν να νιώθεις ευγνωμοσύνη στη ζωή σου και όλα όσα έχεις καταφέρει. Αμέσως θα δεις ότι είναι τόσα πολλά που αξίζει να σε κάνουν να νιώθεις χαρά και αυτοεκτίμηση.



Μη φύγεις! Δες στην gallery ακόμα 4 tips για να πάψεις -επιτέλους- να έχεις χαμηλή αυτοεκτίμηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ