Ναι, μπορείς! Βρες τη χαμένη αυτοπεποίθησή σου σε 11 μικρά βήματα

Ναι, μπορείς! Βρες τη χαμένη αυτοπεποίθησή σου σε 11 μικρά βήματα

Χρειάζεται χρόνο, ενέργεια και δύναμη

Η αυτοπεποίθηση παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητά μας να προσεγγίσουμε την επιτυχία και την ευτυχία. Επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που δρούμε και φυσικά τις αποφάσεις που λαμβάνουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας - καριέρα, χρήματα, σχέσεις και ακόμη και στην υγεία μας. Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι περισσότερο ενεργητικοί στη ζωή τους και είναι πιο πιθανόν να επιτύχουν τους στόχους τους. Ευτυχώς για όλους μας η αυτοπεποίθηση χτίζεται και ενδυναμώνεται μέχρι τη στιγμή που θα γίνε δεύτερη φύση μας. Χρειάζεται απλώς περισσότερο χρόνο, προσπάθεια και την απαραίτητη προσοχή.


1. Μπορείς να αποτυγχάνεις και όλα να πηγαίνουν καλά. Σε όσες περισσότερες προκλήσεις ανταποκριθείς στη ζωή σου τόσο πιο πολλές αποτυχίες θα μετράς. Το να μάθεις πώς να προχωράς, να σηκώνεσαι και να συνεχίζεις είναι αυτό που θα σου δίνει αυτοπεποίθηση για την επόμενη φορά.

2. Μετρά τα επιτεύγματά σου. Κράτησε μια λίστα με όλες τις προσωπικές σου επιτυχίες. Μικρές ή μεγάλες. Αυτό θα σε βοηθήσει να βλέπεις τις δεξιότητές σου με πιο θετική και ρεαλιστική ματιά.

3. Μην συγκρίνεις. Μην βάζεις στη ζυγαριά εσένα και τους άλλους. Αυτό που πιθανόν να βλέπεις στους άλλους να μην είναι αληθινό. Οι συγκρίσεις είναι ένας ανακριβές δείγμα καταξίωσης.

4. Ντύσου για να εντυπωσιάσεις. Ο τρόπος που ντυνόμαστε επηρεάζει και τον τρόπο που νιώθουμε για τον εαυτό μας αλλά και τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι. Τα ακριβά ρούχα δεν απαραίτητα. Δώσε έμφαση σε ένα υγιές σώμα και σε μια εντυπωσιακή φυσική παρουσία. Μην φοβάσαι να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου λίγο χρώμα. Το μαύρο είναι επαγγελματικό χρώμα, αλλά δεν περνά απαρατήρητο.

5. Σήκωσε το χέρι σου. Μην φοβάσαι να συμμετάσχεις σε καινούρια projects στο γραφείο. Πες ναι σε νέες εμπειρίες γιατί μόνο έτσι θα μάθεις ότι είσαι ικανή για περισσότερα πράγματα από όσα νόμιζες.

6. Κάνε παρέα με ανθρώπους που έχουν αυτοπεποίθηση. Οι συμπεριφορές είναι "κολλητικές". Απόφυγε τους αρνητικούς ανθρώπους που συχνά λένε "δεν μπορώ".

7. Ανέπτυξε την επικοινωνιακή σου ικανότητα. Κάθε φορά που βρίσκεσαι σε μια παρέα αντί να επαναπαυτείς με τους ανθρώπους που νιώθεις άνετα ξεκίνησε συζήτηση με κάποιον που δεν ξέρεις και τόσο καλά. Με τον καιρό το να γνωρίζεις καινούρια άτομα θα γίνει πιο εύκολα.

8. Γίνε φίλος σου. Όταν ακούς εκείνη τη φωνούλα μέσα στο κεφάλι σου να σε κριτικάρει, επιτίθεται ή να σε πληγώνει τόσο υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι ένας φίλος σου δεν θα σου μίλαγε ποτέ έτσι. Μην γίνεσαι λοιπόν ο εχθρός σου.

9. Στηρίξου στον εαυτό σου. Όταν εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου και ακούς αυτό το αλάνθαστο συναίσθημα τότε θα γίνεις περισσότερο σίγουρη για το τι είναι το σωστό για σένα.

10. Κάνε πρακτική. Δούλεψε τα ταλέντα που έχεις και τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην επιτυχία σου. Όσο περισσότερο εξασκείσαι σε κάτι τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση θα νιώθεις για αυτό που είσαι.

11. Βάλε μικρούς άμεσους στόχους. Οι μικροί στόχοι είναι πιο άμεσοι να κατακτήσεις και η επιτυχία τους θα σε βοηθήσει να κυνηγήσεις τους μεγαλύτερους στόχους σου.

Διαβάστε ακόμη:

Mήπως η ζωή σου είναι άνω κάτω; Με τα 5 αυτά Feng Shui tips θα την επαναφέρεις σε τάξη

Ψυχραιμία στη δουλειά: 3 tips κατευθείαν από την αίθουσα της γιόγκα!