Ερωτική Σχέση: Ώρα για αλλαγές

Ερωτική Σχέση: Ώρα για αλλαγές

Δες το μυστικό για να φέρεις μια εκπληκτική σχέση στη ζωή σου! 

Μπορούμε άραγε με παλιά υλικά να φτιάξουμε καινούριο σπίτι;
Φυσικά και όχι.

Πόσο μάλλον με πληγωμένα συναισθήματα και αρνητικές αντιλήψεις να βιώσουμε μια καταπληκτική σχέση.

Είναι η θέληση και η δέσμευσή μας να ζήσουμε διαφορετικά, αυτές που θα μας παρακινήσουν να ξεπεράσουμε όλες τις αντιστάσεις μας απέναντι στις αλλαγές.


Οι περισσότεροι από εμάς κουβαλάμε άλλος μικρά, άλλος μεγαλύτερα σημάδια και γρατζουνιές, που μας έχουν τραυματίσει και έχουν υποσυνείδητα στιγματίσει την ικανότητά μας να αγαπάμε και τη δυνατότητα να αγαπιόμαστε. Έχουμε κουραστεί να αντιμετωπίζουμε επαναλαμβανόμενες αρνητικές καταστάσεις στις σχέσεις μας που μας τραυματίζουν και μας απογοητεύουν.


Σίγουρα, όμως, είμαστε κάτι περισσότερο από κάποιους που τραυματίστηκαν στο παρελθόν ή κάποιους που απλώς έχουν υποφέρει από την έλλειψη πραγματικής αγάπης και εμπιστοσύνης.


Χρειάζεται να κάνουμε focus στο δρόμο τον λιγότερο ταξιδεμένο. Εκεί όπου συναντάμε την αυτοπεποίθηση, το θαυμασμό, την αυτοεκτίμηση και το σεβασμό πάντα πρώτα για τον εαυτό μας και μετά για τον ερωτικό μας σύντροφο.


Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεται να γεμίσεις βενζίνη στο προσωπικό σου ρεζερβουάρ:


1) Αντικαθιστώντας έστω και μια αρνητική σου σκέψη με μια θετική
( δεν αξίζω να με αγαπούν -> είμαι αξιαγάπητη )
2) Αλλάζοντας οπτική γωνία στα πράγματα
( ανυπομονώ να βρω δουλειά -> είμαι σίγουρος ότι ο χρόνος που περνάει δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για να βρω την κατάλληλη δουλειά)
3) Βγαίνω από την συνεχή κρίση απέναντι στους άλλους
(φταίει ο τάδε, με αδίκησε η φίλη μου)
4) Παράγω θετικά συναισθήματα και δρω σε συν ενέργειες
(διαβάζω σταθερά ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης, γυμνάζομαι με πειθαρχία)
5) Αναγνωρίζω την ατομική μου ευθύνη
(έχω πίστη ότι με τις κατάλληλες ενέργειές μου θα φέρω κάτι καλύτερο για μένα)

Προοριζόμαστε να ζήσουμε και να αναπτυχθούμε δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα.


Μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα η οποία έχει τη δυνατότητα, ενώ βιώνει πολλά και διαφορετικά συναισθήματα, κάποια από αυτά επίπονα, να τα μεταστοιχειώνει με θετικό τρόπο:


- Έχω την ικανότητα να εκφράζω ταυτόχρονα σκέψεις και συναισθήματα ισορροπημένα, χωρίς την αίσθηση του φόβου ή της πιθανής εγκατάλειψης.
Δεν είμαι, ούτε γίνομαι το συναίσθημα που αισθάνομαι.
Έχω στόχους όραμα και θέληση για τη ζωή.
- Μπορώ και διαχειρίζεται την αυτονομία της «μοναξιάς» μου.
Αν είμαι μόνος για λίγο καιρό δεν απελπίζομαι απλά επενδύω στην άνοδό του χαρακτήρα μου και την επέκταση της προσωπικότητάς μου.
- ∆ιατηρώ την ενότητα και την ισορροπία μου, χωρίς αυτή να αλλάζει από το αν τα πράγματα «πηγαίνουν καλά» ή «πηγαίνουν κακά» «εκεί έξω».
Γράφω την ιστορία με τα δικά μου χέρια, δεν γίνομαι μέρος της θλίψης της ιστορίας.
- Μαθαίνω όλο και καλύτερα να διακοινωνώ την αυθεντικότητα και τη μοναδικότητά μου στο σύνολο, έχοντας την υγιή αίσθηση πως η ζωή είναι όμορφη και πως αξίζω να γευτώ τα δώρα της.


Η ευτυχία έχει όνομα την απόφαση μας και επώνυμο τις επιλογές μας.

Το πρώτο και βασικότερο βήμα λοιπόν που έχουμε να κάνουμε στη διαδικασία της αλλαγής μας είναι να μάθουμε να εμπιστευόμαστε. Να εμπιστευτούμε περισσότερο τον εαυτό μας και στη συνέχεια τα γεγονότα και τις καταστάσεις.

Δες τον Νικόλα Ουρανό στη συνέντευξη που έδωσε στη Νέα TV, στην εκπομπή στο Κόκκινο με την Γωγώ Καλιδονάκη και τον Νίκο Μοτάκη

http://youtu.be/LXKEKYsVQkk

Info: Ο Νικόλας Ουρανός, μαζί με την Τζιλ Δούκα MBA, PCC ομιλήτρια διεθνούς φήμης, είναι συγγραφέας του Best Seller "Αγάπη Τώρα: Τα 7 Μυστικά για τη Σχέση που Ονειρεύεσαι", Σύμβουλος Σχέσεων , Ιδρυτής της www.acadimiasxeseon.gr.
Μάθε περισσότερα στο www.nikolasouranos.com και www.agapitora.gr