Ημέρα της Γυναίκας 2015: Αυτοβελτίωση με 3+1 απλά βήματα & 1 τεστ μόνο για γυναίκες!

Ημέρα της Γυναίκας 2015: Αυτοβελτίωση με 3+1 απλά βήματα & 1 τεστ μόνο για γυναίκες!

Γίνε η πρωταγωνίστρια της ζωής σου! 

Κοιτάζεσαι στον καθρέφτη και με δυσκολία χαμογελάς. Έχεις αναλάβει τόσους ρόλους ώστε έχεις στριμώξει τα δικά σου θέλω σε μια μικρή γωνία - σκοτεινή, μακρινή, ανέγγιχτη εδώ και καιρό. Και όταν τα θυμάσαι, νιώθεις θυμό επειδή έχεις (ξε)χάσει τον ίδιο σου τον εαυτό, θλίψη που στη ζωή σου δεν έχεις όση αγάπη θα ήθελες να δίνεις και να παίρνεις, απογοήτευση γιατί όσα ονειρευόσουν να πετύχεις μοιάζουν μακρινά κι απρόσιτα. Πολλές από εμάς έχουμε βρεθεί εκεί. Και κάποιες από εμάς καταφέραμε να βγούμε από όλο αυτό και να φτιάξουμε τη ζωή μας και τις σχέσεις μας όπως εμείς θέλουμε. Να γίνουμε οι πρωταγωνίστριες της ζωής μας. Η ψυχίατρος-ψυχοθεραπεύτρια δρ Μαρία Λεβέντη δίνει 3+1 λύσεις για να πάρεις ξανά τον έλεγχο της ζωής σου.

Η δρ Λεβέντη, μαζί με το σύζυγό της δρ Ιωάννη Καρλαούζο, έχουν εμπνευστεί την πρώτη ελληνική μέθοδο αυτοβελτίωσης Σφαιρική Αντιληπτικότητα. Αν κοιτάξουμε πίσω από όλα αυτά που νιώθουμε ότι μας λείπουν στερώντας μας την ευτυχία, λέει η δρ Λεβέντη, θα δούμε ότι αυτό που μας πονάει περισσότερο είναι η έλλειψη αγάπης. Εδώ έρχεται να μας βοηθήσει η αυτοβελτίωση, προτείνοντάς μας 3 βήματα ώστε να ανακαλύψουμε τι μας μπλοκάρει από το να δίνουμε και να παίρνουμε αγάπη:

  1. «Μάθε ν’ αγαπάς. Ειδικά αν κάποιος δεν έχει λάβει αρκετή αγάπη ως παιδί, τότε χρειάζεται να εκπαιδευτεί, να μάθει πώς να αγαπά. Τι είναι αληθινή αγάπη; Μερικές χρήσιμες ερωτήσεις για να θέσεις στον εαυτό σου είναι: (1) Πώς εκφράζεις την αγάπη και πώς θα ήθελες να σου τη δείχνουν οι άλλοι; Αγκαλιάζεις όσους αγαπάς; Τους χαμογελάς; (2) Τι φοβάσαι ότι θα συμβεί αν αγαπήσεις αυτούς που νομίζεις ότι δεν σε αγαπούν; (3) Όταν αισθάνεσαι ότι σου λείπει αγάπη, σε ποιες συμπεριφορές καταφεύγεις; Μήπως αναζητάς διέξοδο στο ποτό, στη βία ή σε ουσίες; (4) Πώς προστατεύεσαι από όσους νιώθεις ότι δεν σε αγαπούν; (5) Οι αποφάσεις που παίρνεις στη ζωή σου, αντιλαμβάνεσαι πόσο επηρεασμένες είναι από τους άλλους που σε αγάπησαν ή δεν σε αγάπησαν στη διάρκεια της ζωής σου; (6) Ανεξάρτητα από το πόση αγάπη έχεις ή δεν έχεις εισπράξει, μπορείς να δημιουργείς αγαπητικές σχέσεις με τους γύρω σου; (7) Άνθρωποι έρχονται και φεύγουν από τη ζωή μας. Τι συναισθήματα σου δημιουργούνται κάθε φορά; (8) Ακόμα κι όταν σε ενοχλεί κάτι σε κάποιον άλλο, καταφέρνεις να βλέπεις σε αυτό ένα κομμάτι του εαυτού σου;»
  2. «Μάθε να αγαπάς τον εαυτό σου». Πόσο και πώς σε φροντίζεις; Προστατεύεις τον εαυτό σου ή πρέπει να αγγίξεις τα όριά σου για να πεις «φτάνει» και να διεκδικήσεις αυτά που νιώθεις ότι σου αξίζουν; Αναγνωρίζεις την αξία σου; Η φύση του ανθρώπου είναι τρισυπόστατη: έχουμε ανάγκες τόσο συναισθηματικές όσο και πνευματικές και υλικές. Πόσο φροντίζεις την ψυχή, το πνεύμα και το σώμα σου;
  3. «Μάθε να συγχωρείς». Η λέξη συγχωρώ προκύπτει από τα συν+χωρώ. Ξέρεις πώς να χωράς μαζί με τους άλλους, στο δικό τους χώρο; Ξέρεις να δίνεις χώρο μέσα σου ώστε να χωρέσουν και οι άλλοι που εσύ επιλέγεις;

Κάνοντας τις παραπάνω ερωτήσεις στον εαυτό σου, επισημαίνει η δρ Λεβέντη, θα μάθεις ξανά να αγαπάς, πρώτα εσένα και έπειτα και τους άλλους. «Αυτοβελτίωση» δεν σημαίνει ότι κάνεις κάτι λάθος και πρέπει να το διορθώσεις. Σημαίνει «βελτιώνω τον εαυτό μου ώστε να αλλάξω αυτά που με εμποδίζουν να είμαι ευτυχισμένη και να ζω τη ζωή όπως θέλω εγώ». Όρισε λοιπόν ένα απόγευμα την εβδομάδα κατά το οποίο θα αφιερώνεις, π.χ. μία ώρα στον εαυτό σου, και γράψε τις απαντήσεις σου. Επειδή καθημερινά κάνουμε χιλιάδες σκέψεις, δεν αρκεί απλώς να σκεφτείς τις απαντήσεις σου – γράφοντάς τες βοηθάς όλες αυτές τις πληροφορίες να έρθουν στο συνειδητό σου, αφού πολλές φορές βρίσκονται στο ασυνείδητο και λειτουργείς σύμφωνα με αυτές χωρίς καν να το καταλαβαίνεις.

gynaikeio in 2dc53

EXTRA TIP ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ: ΕΝΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Βέβαια, όλες αυτές οι πληροφορίες δεν θα αλλάξουν κάτι στη ζωή σου εκτός και αν βρεις τρόπους ώστε να τις εφαρμόσεις, αλλάζοντας όσα νιώθεις εσύ ότι χρειάζεται να αλλάξεις. Στο βιωματικό σεμινάριο αποκλειστικά για γυναίκες «Γίνε η πρωταγωνίστρια της ζωής σου», το οποίο εμπνεύστηκε η δρ Λεβέντη και διοργανώνεται κάθε μήνα από μια ομάδα εξειδικευμένων συμβούλων της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας, θα ανακαλύψεις τι χρειάζεσαι εσύ προσωπικά και πώς θα το αλλάξεις εύκολα και απλά. Πώς; Ζωγραφίζοντας! Όχι μόνο σε καμβά (θα το κάνεις κι αυτό!), αλλά και με ειδικό τρόπο, χρησιμοποιώντας τα πινέλα και τα χρώματα της φαντασίας σου! «Με τη βοήθεια των χρωμάτων, των λουλουδιών και των φρούτων, μπορούμε να έρθουμε πιο κοντά στον εαυτό μας», εξηγεί η δρ Λεβέντη. Έχεις φανταστεί, π.χ. ότι ο υάκινθος μπορεί να φέρει τη γαλήνη στη ζωή σου, το μανταρίνι να σε βοηθήσει να απελευθερωθείς και να είσαι πιο αυθόρμητη, και το αχλάδι να σου χαρίσει δύναμη και μαχητικότητα; Ότι το κίτρινο χρώμα σού δίνει ισχύ και αυτοπεποίθηση, ενώ το μπλε ενισχύει την επικοινωνία σου; Κάθε γυναίκα έχει διαφορετικές ανάγκες. Κάποια μπορεί να χρειάζεται να μάθει να λέει και «όχι», άλλη ίσως έχει ανάγκη να μάθει να θέτει και να υλοποιεί τους στόχους της ή να συγχωρέσει πράγματα από το παρελθόν, για να μπορέσει να προχωρήσει μπροστά στη ζωή της… Καθεμία μας είναι μοναδική. Και αυτή τη μοναδικότητα μπορείς να ανακαλύψεις (και να αγαπήσεις!) στο βιωματικό αυτό σεμινάριο.

Κάνε το παρακάτω τεστ για να πάρεις μια μικρή πρώτη γεύση από το σεμινάριο. Απάντησε στις 3 ερωτήσεις και διάβασε τι σημαίνουν οι απαντήσεις σου:

Επίλεξε ποιο σου αρέσει πιο πολύ:

  1. Το κόκκινο χρώμα ή το μοβ;
  2. Το πορτοκάλι ή το κεράσι;
  3. Το τριαντάφυλλο ή το γιασεμί;

Αν διάλεξες Κόκκινο, Πορτοκάλι & Τριαντάφυλλο, ένα κομμάτι της εικόνας που έχεις για εσένα σήμερα είναι: «Είσαι ευχαριστημένη από το πόση θηλυκότητα εκπέμπεις».

Αν διάλεξες Κόκκινο, Πορτοκάλι & Γιασεμί, ένα κομμάτι της εικόνας που έχεις για εσένα σήμερα είναι: «Στεναχωριέσαι που οι φίλες σου αντιλαμβάνονται πόση θηλυκότητα εκπέμπεις».

Αν διάλεξες Κόκκινο, Κεράσι & Τριαντάφυλλο, ένα κομμάτι της εικόνας που έχεις για εσένα σήμερα είναι: «Είσαι ικανοποιημένη από τη σχέση σου».

Αν διάλεξες Κόκκινο, Κεράσι & Γιασεμί, ένα κομμάτι της εικόνας που έχεις για εσένα σήμερα είναι: «Δίνεις πιο πολλά σε εκείνον από ό,τι σε εσένα».

Αν διάλεξες Μοβ, Πορτοκάλι & Τριαντάφυλλο, ένα κομμάτι της εικόνας που έχεις για εσένα σήμερα είναι: «Δεν αντιλαμβάνεσαι πόσο αρέσεις στους άλλους».

Αν διάλεξες Μοβ, Πορτοκάλι & Γιασεμί, ένα κομμάτι της εικόνας που έχεις για εσένα σήμερα είναι: «Δεν μπορείς να πεις ‘‘όχι’’».

Αν διάλεξες Μοβ, Κεράσι & Τριαντάφυλλο, ένα κομμάτι της εικόνας που έχεις για εσένα σήμερα είναι: «Είσαι η τυχερή της παρέας: συνεννοείσαι με τη σχέση σου σε όλα τα επίπεδα».

Αν διάλεξες Μοβ, Κεράσι & Γιασεμί, ένα κομμάτι της εικόνας που έχεις για εσένα σήμερα είναι: «Θέλεις, αλλά δεν μπορείς να φύγεις».

Info: Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής για το σεμινάριο «Γίνε η πρωταγωνίστρια της ζωής σου», στη γραμματεία της Σφαιρικής Αντιληπτικότητας, τηλ.: 210 5561961 και στο www.sferiki.gr. Το επόμενο σεμινάριο έχει προγραμματιστεί για τις 21/3/2015.

gynaikeio 160d6