8 πράγματα που κάνουν όσοι σέβονται και αγαπούν τον εαυτό τους

8 πράγματα που κάνουν όσοι σέβονται και αγαπούν τον εαυτό τους

Εσύ τα κάνεις;

Όλα ξεκινούν από μέσα μας λένε και μάλλον έχουν απόλυτο δίκιο. Αν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, τότε είναι πολύ πιο εύκολο να δημιουργήσεις υγιείς σχέσεις και με τους γύρω σου.


Αλήθεια πόσες φορές σας έχει τύχει να συναντήσετε ανθρώπους πραγματικά ευτυχισμένους που λύνουν τα προβλήματά τους με χαμόγελο, που δε γκρινιάζουν όλη την ώρα, που απολαμβάνουν κάθε στιγμή, που δε χαλιούνται με το παραμικρό;

22f57c7e59a0322e7dd90c1dc261faf9 c8598

Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να μάθουμε τα μυστικά των ανθρώπων που σέβονται και αγαπούν τον εαυτό τους και να... παραδειγματιστούμε. Πάμε να τα δούμε:

1. «Ακούν» τα συναισθήματά τους
Οι άνθρωποι αυτοί γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να εξωτερικεύουν τα συναισθήματά τους και να τα εκφράζουν με σωστό τρόπο. Δίνουν σημασία σε κάθε συναίσθημα και δε μαζεύουν μέσα τους παράπονα και αρνητικές σκέψεις. Με συζήτηση και ηρεμία λύνουν κάθε τους πρόβλημα.


2. Αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους
Όταν συμβαίνει κάτι κακό, δεν πετούν το μπαλάκι σε κάποιον άλλο, αλλά αναλαμβάνουν εκείνοι να λύσουν το πρόβλημα. Γνωρίζουν άλλωστε πως το πρόβλημα δε λύνεται με το να κατηγορούν τους άλλους και να δημιουργούν εντάσεις. Παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους και βρίσκουν τρόπο να λύσουν ομαλά οτιδήποτε τους ταλαιπωρεί.


3. Απολαμβάνουν αυτά που τους αρέσουν
Οι άνθρωποι που αγαπούν και σέβονται τον εαυτό τους δίνουν τεράστια βάση στην καθημερινότητά τους. Φροντίζουν καθημερινά να χαρίζουν στον εαυτό τους στιγμές ικανοποίησης και ευτυχίας. Επιτρέπουν στον εαυτό τους, έστω και λίγα λεπτά μέσα στην ημέρα, να ασχοληθεί με πράγματα που του αρέσουν. Γνωρίζουν άλλωστε πως αυτό θα τους γεμίσει ενέργεια και καλή διάθεση. Ακούν τις ανάγκες τους και δεν καταπιέζονται.


4. Δεν τους ενδιαφέρει να αρέσουν σε όλους
Οι άνθρωποι που τα έχουν καλά με τον εαυτό τους δεν τρελαίνονται για το... τι λέει ο κόσμος. Όταν άλλωστε γνωρίζεις ποιος αληθινά είσαι και έχεις αποδεχθεί τον εαυτό σου, γιατί να σε ενδιαφέρει τι λέει ο γείτονας και ο κάθε γείτονας για εσένα; Όταν μάθουμε, λοιπόν, να αδιαφορούμε για τον κόσμο γύρω μας, θα καταφέρουμε να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένες.

f80a69a67c8cfa7f1caf401d117e7660 f2f05


5. Περνούν χρόνο μόνοι τους
Όταν βλέπετε ανθρώπους να μην αντέχουν να μείνουν λεπτό μόνοι τους, τότε κάτι δεν πάει καλά. Οι αληθινά ευτυχισμένοι άνθρωποι γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να περνούν και λίγο χρόνο μόνοι τους. Όταν είμαστε μόνοι μας σκεφτόμαστε, προβληματιζόμαστε, αναθεωρούμε, μιλάμε με τον εαυτό μας. Και ναι, πιστέψτε μας όλα αυτά είναι πολύ βασικά!


6. Παραδέχονται τα λάθη τους
Οι άνθρωποι που σέβονται τον εαυτό τους, σέβονται και τους άλλους. Βασική τους αρχή; Να μην είναι εγωιστές καθώς και να παραδέχονται τα λάθη τους. Η ζωή τους αυτομάτως γίνεται πολύ πιο εύκολη!


7. Θέτουν όρια
Μην περιμένετε να νιώσετε ποτέ ευτυχισμένες αν δε θέσετε όρια -πρώτα- στον εαυτό σας και έπειτα στους άλλους. Μέχρι πού αντέχετε; Ποιες συμπεριφορές ανέχεστε και ποιες όχι; Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ξέρουν να θέτουν όρια στις σχέσεις τους και να μην καταπιέζονται.


8. Ζουν το τώρα
Ξέρουμε σας ακούγεται χαζό και πολυφορεμένο, αλλά πιστέψτε μας είναι πολύ βασικό να ζούμε το τώρα και να απολαμβάνουμε τις στιγμές. Οι αισιόδοξοι άνθρωποι ζουν το παρόν και προσπαθούν να κάνουν την καθημερινότητά τους πιο απλή. Άλλωστε τι πετυχαίνει κάποιος που φοβάται και αγχώνεται διαρκώς για το μέλλον του;

Διαβάστε ακόμα

«Αφήνοντας πίσω αυτό που δεν υπάρχει πια» : Πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την απώλεια;

7 πράγματα που σταμάτησα να κάνω πλησιάζοντας τα 30