Άσε τους άλλους και αγάπησε τον εαυτό σου από σήμερα κιόλας

Ερμιόνη Σαρρή
Άσε τους άλλους και αγάπησε τον εαυτό σου από σήμερα κιόλας

Τι πρέπει να σβήσεις και τι να γράψεις στις νέες σελίδες της ζωής σου;

Έχεις σκεφτεί ποτέ πόσο χρόνο από τη ζωή σου σπαταλάς με το να σκέφτεσαι γιατί δε σε αγαπάει ο ένας και γιατί δε σε θέλει ο άλλος; Καταστρώνεις ολόκληρα σχέδια με τις φίλες σου για να κάνεις τον μελαχρινό μουσάτο να σε θέλει, φοράς ότι πιο ωραίο για να τον ξετρελάνεις ή κάνεις συνεχώς εκπτώσεις στα θέλω σου μόνο και μόνο για να κερδίσεις την αγάπη των άλλων.

Πόσα πράγματα, όμως, έχεις κάνει για να αγαπήσεις ΕΣΥ τον εαυτό ΣΟΥ; Γιατί όσο να είναι τον έχεις παραμελήσει κάπως. Σου φταίνε πολλά, αλλά από την άλλη δεν κάνεις και τίποτα για να αγαπήσεις αυτή τη φιγούρα που βλέπεις μπροστά στον καθρέφτη σου. Ναι, είναι αυτή που πρέπει να λατρέψεις αρχικά εσύ και έπειτα όλοι οι άλλοι. Δεν έχει καμία σημασία αν στο σημείο των γλουτών υπάρχει λίγη κυτταρίτιδα, ούτε αν το ύψος σου δεν είναι ανάλογο με αυτό της Naomi. Hellooooooo, έχεις τόσα καλά που ίσως τα έχεις θάψει κάπου πολύ καλά μέσα σου. Μμμμ, τώρα που το λέω κάπου πάει το μυαλό σου ε;

Ακολούθησε, λοιπόν, τα παρακάτω βήματα και δες τη ζωή σου να αλλάζει ριζικά

-Ξεκίνα Γυμναστική: Οι αλλαγές που θα φέρει η γυμναστική στο κορμί σου, θα σε γεμίσουν αυτοπεποίθηση και... χαμόγελο.

-Φτιάξε μία λίστα με τα πράγματα ή τις συνήθειες που αγαπάς: Σου αρέσει το σινεμά ή τα cocktails. Βάλε, λοιπόν, στόχο να αφιερώνεις έστω και ένα απόγευμα/βράδυ της εβδομάδας σε αυτά που σε γεμίζουν με χαρά. Όχι, δε θα πάρεις δουλειά για το σπίτι, αφού έχεις κανονίσει να πας με τα κορίτσια... τσάρκα.

-Σήκωσε τείχος στους τοξικούς ανθρώπους: Σίγουρα υπάρχουν τριγύρω σου μερικοί άνθρωποι που δε σου προσφέρουν τίποτα –καλό- στη ζωή σου. Είστε απλά γνωστοί,όχι πραγματικοί φίλοι, και κάθε φορά που συναντιόσαστε έχουν και κάποια κριτική έτοιμη για εσένα. Ναι, λέω για αυτή την ας πούμε φίλη που σχολιάζει συνεχώς αρνητικά το ντύσιμό σου ή τον τρόπο που σκέφτεσαι. Καλά μη σχολιάσουμε και την περίπτωση που στα δύσκολα, απλά δε θα είναι εκεί. Αυτό το ξέρεις και εσύ!

-Μείνε λίγο μόνη σου: Εδώ θα σου μιλήσω πολύ βιωματικά, καθώς το έχω κάνει και θεωρώ πως είναι ο καλύτερος τρόπος για να μάθεις καλύτερα τον εαυτό σου. Μην τηλεφωνήσεις στη φίλη σου για να πάτε μαζί βόλτα στα μαγαζιά, πήγαινε μόνη σου. Περπάτα για μία ώρα σε κάποιο πάρκο, σε μία παραλία ή βόλταρε με το ποδήλατό σου σε κάποια γειτονιά της Αθήνας. Εγώ έχω τολμήσει ακόμη και το ταξίδι, αλλά αν για αρχή σου φαίνεται δύσκολο, ξεκίνα από τα βασικά. Έτσι μόνο θα έχεις την ευκαιρία να σκεφτείς και να δεις τα λάθη σου. Και όπως πολύ καλά ξέρεις, μέσα από τα λάθη σου θα... ξαναγεννηθείς.

- Ακολούθησε το επάγγελμα που αγαπάς: Επειδή ζούμε πλέον σε μία εποχή που η εργασία «τρώει» αρκετές ώρες από την καθημερινότητά μας, καλό θα ήταν να κάνεις αυτός που θες. Ναι, τώρα θα μου πεις πως θα ήθελες να είσαι ζωγράφος αλλά εργάζεσαι ως ταμίας στην τράπεζα για λόγους επιβίωσης. Δεν έχεις και άδικο-να τα λέμε και αυτά- αλλά μήπως να αφιέρωνες περισσότερες ώρες στη ζωγραφική. Και πού ξέρεις, τα καλύτερα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις. Κυνήγησε το επάγγελμα των ονείρων σου και να δεις που δε θα σε απογοητεύσει.

5 tips που θα σε «βγάλουν» από τη ρουτίνα της καθημερινότητας

7 πράγματα που σταμάτησα να κάνω πλησιάζοντας τα 30