Mήπως χρειάζεσαι και εσύ έναν coach στην ζωή σου;

Ερμιόνη Σαρρή
Mήπως χρειάζεσαι και εσύ έναν coach στην ζωή σου;

10 λόγοι στους οποίους μπορείς δίπλα να βάλεις δίπλα ένα τικ.

Τα τελευταία χρόνια, το Coaching έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι παγκοσμίως χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες εξειδικευμένων coaches προκειμένου να πετύχουν στόχους που σχετίζονται με την επαγγελματική, οικογενειακή, κοινωνική και προσωπική τους ζωή. Εσύ όμως τον χρειάζεσαι; Πως ξέρεις ότι το coaching είναι κατάλληλο για σένα, και σε τι ακριβώς θα μπορούσε να σε βοηθήσει;

  • Το coaching θα σε βοηθήσει αν η ζωή σου είναι καλή και θα ήθελες να είναι πολύ-πολύ καλύτερη. Καθώς το coaching δεν είναι μια επέμβαση για την στιγμή της κρίσης, δεν είναι ένα υποκατάστατο για την ψυχοθεραπεία και δεν θα αντικαταστήσει τη συμβουλή από τον δικηγόρο, τον λογιστή ή τον διαιτολόγο σου, αλλά θα είναι ο σχεδιασμός της ζωής σου και η ώθηση που πάντα ήθελες να έχεις.
  • Έχεις υψηλές απαιτήσεις, ζητάς πολλά από τον εαυτό σου και από τους άλλους. Ζεις και δουλεύεις καθημερινά σε ένα απαιτητικό περιβάλλον. Η συνεργασία είναι το παν αλλά και η μεγαλύτερη δυσκολία, ένας καλός coach θα σε βοηθήσει να συνυπάρξεις αποτελεσματικά και να ενεργοποιηθείς μακριά από εντάσεις και στρες, που σε καταβάλλουν και σε εξαντλούν.
  • Ξέρεις ότι οι δυνατότητες σου είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μέχρι τώρα έχεις εκμεταλλευτεί. Ένας καλός coach θα σε βοηθήσει να βρεις τα δυνατά σου σημεία και να τα χρησιμοποιήσεις για να προχωρήσεις με σταθερά βήματα τους στόχους σου. Πετυχαίνοντας τους στόχους σου, θα κερδίσεις τον ενθουσιασμό που χρειάζεσαι, θα βρεις τον τρόπο να μην χάνεις την επαφή με αυτά, και να τα χρησιμοποιείς προς όφελος σου κάθε στιγμή.
  • Νιώθεις ότι έχεις γύρω σου ανθρώπους και σχέσεις που με την αρνητική τους ενέργεια σε αποδυναμώνουν και κυρίως σε αποδιοργανώνουν. Ένας καλός coach θα σε βοηθήσει να κερδίσεις συναισθηματική απόσταση από τους άλλους και εμπιστοσύνη στον εαυτό σου, ώστε να παραμένεις ακλόνητος απέναντι σε τέτοιες καθημερινές προκλήσεις.
  • Η χαμηλή αυτοπεποίθηση που έχεις, δεν σου επιτρέπει να κάνεις τα απαραίτητα βήματα ώστε να πραγματοποιήσεις τα μεγαλύτερα σου όνειρα. Όταν συνεργαστείς με έναν καλό coach θα χτίσεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου για να γίνεις αυτός που πραγματικά θα ήθελες να είσαι, χωρίς εμπόδια και περιορισμούς. Θα μπορέσεις να προσδιορίσεις τον εαυτό σου από την αρχή, καθώς και να αντιστέκεσαι σε αταίριαστους ρόλους που σου επιβάλλουν άλλοι.
  • Θέλεις να φροντίσεις περισσότερο τον εαυτό σου. Αυτό είναι σημαντικό για όλους. Οι άνθρωποι με φιλοδοξίες, συχνά χρειάζεται να ξεκινήσουν από την ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους πριν καταφέρουν οτιδήποτε άλλο. Χρειάζεται να κάνουν σαφή τα όριά τους, να δημιουργήσουν ένα περιβάλλον υποστηρικτικό, με περισσότερη οργάνωση, αρκετή ξεκούραση, εξαιρετική διαχείριση του άγχους και πολύτιμους ανθρώπους γύρω τους που τους καταλαβαίνουν και τους υποστηρίζουν ενεργά κάθε στιγμή. Ένας καλός coach θα σε βοηθήσει να διαμορφώσεις τις συνθήκες της ζωής σου έτσι ώστε να εξυπηρετούν το σκοπό σου.
  • Η ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής σου ζωής δεν είναι αυτή που θα ήθελες να είναι. Ο υπερβολικός φόρτος εργασίας σε γεμίζει άγχος και στρες. Η διαχείριση του άγχους και η παρουσία μας κατά 100% στο εκάστοτε περιβάλλον είναι δεξιότητες που κατακτώνται. Ένας coach μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό. Έτσι θα νιώθεις ότι βρίσκεις την πολυπόθητη ισορροπία και απολαμβάνεις τη ζωή σου σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.
  • Νιώθεις ότι ο ελεύθερος σου χρόνος είναι αδιαπραγμάτευτος αλλά δεν καταφέρνεις να έχεις παρά μόνο ελάχιστο ή και καθόλου, ώστε να παραμένεις αποδοτικός, ευδιάθετος και δημιουργικός. Ένας καλός coach θα σε βοηθήσει να βρεις τον τρόπο να οργανώσεις τις καθημερινές σου υποχρεώσεις ώστε να εξασφαλίσεις περισσότερο ελεύθερο χρόνο για σένα, την οικογένειά σου και όλους όσους αγαπάς. Εμπλουτίζοντας την καθημερινότητά σου με όλα αυτά που σου προσφέρουν ευχαρίστηση και ευεξία, θα βρεις ισορροπία και θα νιώσεις ολοκληρωμένος κρατώντας στη ζωή σου μόνο ότι είναι σημαντικό.
  • Είσαι στην αρχή στη μέση ή στο τέλος μιας μεταβατικής περιόδου, νιώθεις καταβεβλημένος ενώ θα ήθελες να νιώθεις ότι έχεις τον έλεγχο. Έχεις μια μεγάλη αλλαγή μπροστά σου. Ένα διαζύγιο, μία μετακόμιση, μία αλλαγή στη δουλειά σου σε θέση ή ακόμα και περιβάλλον. Οι αλλαγές δεν είναι εύκολες. Ένας καλός coach θα σε βοηθήσεις να φτιάξεις τα βήματα που χρειάζονται, θα είναι δίπλα σου σε όλη τη διαδικασία και θα σε βοηθήσει να κάνεις εύκολες ακόμα και τις πιο δύσκολες αποφάσεις.
  • Και τελευταίο αλλά καθόλου ασήμαντο, η ευχή για μια μεγάλη ζωή ή καριέρα συνήθως περιλαμβάνει αρκετά χρήματα, μερικές φορές πολλά περισσότερα χρήματα. Ένας καλός coach θα συνεργαστεί μαζί σου ώστε να αναβαθμίσεις την καριέρα σου, να ξεπεράσεις κάθε εσωτερικό περιορισμό που μπορεί να έχεις για να φτάσεις εκεί που θέλεις και να απολαύσεις κάθε είδους επιτυχία.

Μην ξεχνάς ότι ένας καλός coach πιστεύει 100% σε σένα και στις ήδη υπάρχουσες ικανότητές σου.

Ναταλία Δεληγιώργη

Life & Performance Coach

nd@performancecoaching.gr

www.performancecoaching.gr