4 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις, εάν θες να είσαι πιο χαμογελαστή και με αυτοπεποίθηση

Νάνσυ Μητσοστέργιου
4 κακές συνήθειες που πρέπει να κόψεις, εάν θες να είσαι πιο χαμογελαστή και με αυτοπεποίθηση

Γιατί τελικά όλα είναι στο μυαλό σου

Το να είσαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος είναι κάτι που χτίζεται σε καθημερινή βάση, μέσα από τη δουλειά σου, με τους ανθρώπους που συναναστρέφεσαι και μέσα από το γενικότερο περιβάλλον σου. Δεν είναι και πολύ εύκολη υπόθεση να παραμένεις συγκεντρωμένη στα θετικά πράγματα και να ελπίζεις για το καλύτερο. Πρέπει όμως να προσπαθήσεις γιατί στο κάτω, κάτω για την δική σου ζωή και ψυχολογία μιλάμε.

Εάν θέλεις λοιπόν να είσαι πιο αισιόδοξη και με περισσότερη αυτοπεποίθηση, πρέπει να αποβάλλεις κάποιες κακές συνήθειες που ίσως να έκανες έως τώρα και σου χαλούσαν τη διάθεση. Αυτές, λοιπόν, συγκεντρώσαμε κι εμείς και σου τις παρουσιάζουμε παρακάτω.

  • Μην αμελείς τις ευθύνες σου
    Όταν αγνοείς τις ευθύνες και τα πράγματα για τα οποία είσαι υπόλογη, αυτά αυτομάτως μαζεύονται και γεμίζουν την καθημερινότητα και την ζωή σου με επιπλέον ευθύνες. Η φροντίδα των διαφόρων καθηκόντων στη ζωή σου είναι μια μορφή αυτο-φροντίδας που δεν πρέπει να την αποφεύγεις.
  • Σταμάτα να παραπονιέσαι συνεχώς
    Όταν παραπονιέσαι και γκρινιάζεις, ουσιαστικά δίνεις δύναμη (και φωνή) στις αρνητικές πτυχές της ζωής σου. «Εάν συχνά βρίσκεις λάθη σε διάφορες καταστάσεις ή εστιάζεις σε πράγματα που δεν λειτουργούν ή φαίνονται άδικα, κάνεις κακό στον εαυτό σου», αναφέρουν οι ειδικοί.
  • Σταμάτα να αμφιβάλλεις για τον εαυτό σου
    Ομοίως και η αυτοαμφισβήτηση είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για μια καλή ζωή. Είναι αυτή η ενοχλητική και πειστική φωνή που σε κρατά πίσω από την κατάκτηση ευκαιριών και την εκπλήρωση των ευθυνών σου. Συντονίσου στα μηνύματα που δίνεις στον εαυτό σου και βεβαιώσου ότι είναι θετικά.
  • Σταμάτα να προσπαθείς να ελέγξεις τα πάντα
    Όταν η ζωή σου είναι έντονη και δύσκολη, το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι να κάνεις, είναι να προσπαθήσεις να βρεις τον έλεγχο. Η μανία ελέγχου όμως είναι πολλές φορές μια ψευδαίσθηση που σου δίνει να καταλάβεις πως δεν έχεις τη δύναμη να αλλάξεις τίποτα για τον εαυτό σου. Αυτό που μπορείς να ελέγξεις όμως είναι οι στάσεις και οι απαντήσεις σου. Ελευθέρωσε τον εαυτό σου από τις δυσκολίες και άφησε τα πράγματα να ακολουθήσουν τη δική τους φυσική πορεία. Θα είσαι πολύ πιο ευτυχισμένη και χαρούμενη έτσι.

Δες και αυτό:

Και το λεγα εγώ, να μην σε ερωτευτώ

8 απλές ιδέες για να ανεβάσεις τη διάθεσή σου σήμερα