Αυτό είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις τα resolutions του 2019

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Αυτό είναι το μόνο πράγμα που πρέπει να κάνεις για να πετύχεις τα resolutions του 2019

Και θα δεις πως θα τα καταφέρεις

Μία νέα ακόμη χρονιά ήρθε κι εμείς την περιμέναμε και πάλι με τα resolutions μας, σημειωμένα και πάλι στο ημερολόγιο μας. Γιατί όμως τα θέτουμε αυτά τα resolutions; Το κάνουμε γιατί θέλουμε πράγματι να κάνουμε μια αλλαγή ή γιατί μας αρέσουν οι προκλήσεις; Ή μήπως γιατί θα σήμαινε κάτι, εάν δεν είχαμε resolutions; Το σίγουρο είναι ένα πάντως, όπως και να έχει. Εάν δεν ολοκληρώσουμε τους στόχους μας στην ώρα τους, συχνά νιώθουμε μισοί κα πως έχουμε αποτύχει.

Τι μπορείς όμως να κάνεις για να πετύχεις τα φετινά σου resolutions; Πολλές φορές θέτουμε στόχους οι οποίοι δεν έχουν μια συγκεκριμένη πρόθεση κι ένα σκοπό, που θα μας παρακινήσει, και γι’ αυτό τις περισσότερες φορές (σχεδόν πάντα) τα παρατάμε. Θέλεις όμως ένα κίνητρο για να συνεχίσεις και αυτό ακριβώς είναι το μυστικό της υπόθεσης.

Δες και αυτό: Πώς θα πετύχεις τους στόχους σου ακολουθώντας 10 απλά βήματα

Καθώς βάζεις τους στόχους για το 2019, γίνε λίγο πιο ευγενική με τον εαυτό σου. Αντί δηλαδή να πεις πως χάσεις 5 κιλά μέχρι το καλοκαίρι, προσπάθησε και σκέψου τον λόγο που θες να το κάνεις αυτό. Γιατί τον θέτεις αυτόν το στόχο, πώς θα σε βοηθήσει σαν άνθρωπο να ωριμάσεις, και γιατί θες αυτήν την αλλαγή τώρα;

Μόλις λοιπόν βρεις το βαθύτερο νόημα που κρύβει ο στόχος σου, τότε βρίσκεις και το κίνητρο που χρειάζεσαι για να το πετύχεις. Έχε λοιπόν στο μυαλό σου, πως πρέπει να αναζητήσεις τον πραγματικό λόγο για τον οποίο βάζεις αυτούς τους στόχους, και τότε θα δεις πως όλα θα γίνουν με μεγαλύτερη ευκολία.

Διάβασε ακόμη: New Year resolutions; Κάνε αυτά τα πράγματα και ξέχνα το άγχος σου για τον υπόλοιπο χρόνο