3 λόγοι για τους οποίους ποτέ δεν πραγματοποιείς τα resolutions της νέα χρονιάς

Νάνσυ Μητσοστέργιου
3 λόγοι για τους οποίους ποτέ δεν πραγματοποιείς τα resolutions της νέα χρονιάς

Μάλλον πρέπει να το ψάξεις λίγο

Εάν κάθε χρόνο με το καινούργιο έτος θέτεις νέους στόχους, ξέρεις πόσο δύσκολο είναι τους πραγματοποιήσεις. Δεν έχει σημασία πόσο καλές ή όχι είναι οι προθέσεις σου, όταν τους θέτεις, είναι κάπως δύσκολο να τα βγάλεις πάντα εις πέρας. Πάντα κάθε χρόνο πέφτεις (κι εμείς μαζί) στις ίδιες παγίδες και ποτέ δεν κατορθώνεις να ολοκληρώσεις τα resolutions.

Είτε αποφασίζεις να χάσεις βάρος, είτε να ξεπληρώσεις ένα χρέος σου, είτε να οργανωθείς, πάντα καταλήγεις να κάνεις κάτι τελείως διαφορετικό. Καταβάλεις μεγάλη προσπάθεια δεν διαφωνούμε, όμως ποτέ δεν ολοκληρώνεις αυτό που ξεκινάς. Υπάρχουν 3 λόγοι που συμβαίνει αυτό και ήρθε η ώρα να τους μάθεις για να μην το επαναλάβεις και φέτος, και να καταφέρεις να ολοκληρώσεις τον στόχο σου όποιος και αν είναι αυτός.

Ποιοι είναι όμως αυτοί;

#1. Δεν είσαι έτοιμη να αλλάξεις
Μπορεί εσύ να θέτεις τους στόχους σου για τη νέα χρονιά, όμως καταβάθος δεν είσαι καθόλου έτοιμη να αλλάξεις και αυτό βγαίνει στην πορεία, με αποτέλεσμα να μην μένεις καθόλου προσηλωμένη σε αυτό. Για παράδειγμα αποφασίζεις να χάσεις βάρος, ξεκινάς μερικές ημέρες γυμναστήριο, όμως στην πορεία αποφασίζεις πως δεν είσαι και τόσο αθλητικός τύπος, κι έτσι δεν συνεχίζεις. Για να αλλάξεις τις συνήθειες σου και συνεπώς τη ζωή σου, πρέπει να είσαι έτοιμη, και να το έχεις πάρει απόφαση.

#2. Τα κάνεις όλα την πρώτη εβδομάδα
Ξεκινάς περιχαρής να κάνεις πράξη τα resolutions σου, λίγες ημέρες μετά την αλλαγή του χρόνου και όλα είναι τέλεια. Λίγες εβδομάδες μετά έχεις βαρεθεί ότι κινείται γύρω σου και τα resolutions ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Γιατί συμβαίνει αυτό; Η απάντηση είναι απλή, ξεκινάς και τα κάνεις όλα μαζεμένα, με αποτέλεσμα να σου φεύγει γρήγορα ο ενθουσιασμός και να μην θες να συνεχίσεις μετά. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην τα κάνεις όλα μαζεμένα από την πρώτη εβδομάδα, για να μπορείς και να τα ολοκληρώσεις.

#3. Έχεις πάρα πολλή αυτοπεποίθηση
Ενώ πολλοί άνθρωποι ανησυχούν ότι η έλλειψη αυτοπεποίθησης θα σκοτώσει τις πιθανότητές να επιτύχουν τους στόχους τους, η υπερβολική αυτοπεποίθηση μπορεί να είναι ακόμη πιο επιζήμια. Όταν είσαι πεπεισμένη ότι ο στόχος σου θα είναι εύκολος, πιθανότατα να βρεις τον εαυτό σου απροετοίμαστο και κακώς εξοπλισμένο για να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα της κατάστασης. Η αλλαγή είναι δύσκολη, αναγνώρισε ότι έχεις αδυναμίες και ότι πρόκειται να αγωνιστείς συναισθηματικά, και θα δεις πως έτσι θα προετοιμαστείς καλύτερα για να εκπληρώσεις τον στόχο σου.