Iδέες για να γεμίσεις τις μέρες σου, και να βγεις κερδισμένη

Iδέες για να γεμίσεις τις μέρες σου, και να βγεις κερδισμένη

Είναι η απόλυτη ευκαιρία για όλους μας, τώρα που έχουμε στα χέρια μας περισσότερο χρόνο.

Είσαι στο σπίτι σου και σε διαβεβαιώ ότι θα τα καταφέρεις.

Τώρα που όλοι μαζί είμαστε σε έναν κατ’ επιλογήν “περιορισμό” στο σπίτι μας. Τώρα που έχουμε έναν κοινό σκοπό να περάσουν όλα αυτά γρήγορα με το μικρότερο δυνατό αντίκτυπο για τις ευπαθείς ομάδες αλλά και για όλους μας.

Kαι θα το τονίσω, για να σου θυμίσω ότι δεν είσαι μόνη, εκατομμύρια άνθρωποι κάθε ηλικίας περνούν τις μέρες τους ακριβώς όπως εσύ, με τους περιορισμούς που έχεις εσύ, και όμως, στο βαθμό που συμβαίνει, είναι πρωτόγνωρο για όλους μας.

Μιλώντας με την ιδιότητα της performance coach, και συνεχίζοντας να δουλεύω online δίπλα σε επαγγελματίες, όλοι περάσαμε την πρώτη εβδομάδα με ένα μούδιασμα, αλλά τώρα πρέπει να επανέλθουμε δυναμικά, και ίσως και δυναμικότερα και από πριν.

Είναι η απόλυτη ευκαιρία για όλους μας, τώρα που έχουμε στα χέρια μας περισσότερο χρόνο.

Τι θέλεις να κάνεις με αυτές τις επιπλέον ώρες που έχεις στη διάθεσή σου; Πως θέλεις να τις χρησιμοποιήσεις;

Μερικές ιδέες για να γεμίσεις τις μέρες που έχεις μπροστά σου, και να βγεις κερδισμένη, και δεν εννοώ δουλειές!

  1. Κάνε μια μικρή λίστα με όλα τα βιβλία που θέλεις να διαβάσεις και ξεκίνα.

Όρισε την ώρα της ημέρας, θέλεις με το πρωινό σου, θέλεις νωρίς το απόγευμα ή το βράδυ στην αγαπημένη σου γωνιά του σπιτιού;

Μπορείς να διαβάσεις τα βιβλία που είχες σκοπό να βάλεις στην βαλίτσα σου φεύγοντας για τις διακοπές του Πάσχα ή του καλοκαιριού. Ξεκίνησέ να τα διαβάζεις τώρα. Καινούργια βιβλία ή τα πιο αγαπημένα σου που τα έχεις διαβάσει και ευχόσουν να έχεις τον χρόνο να τα ξαναδιαβάσεις. Τώρα είναι η ευκαιρία!

  1. Τι θα ήθελες να είσαι ; Μήπως ήρθε η στιγμή να γίνεις sidepreneur?

Ποιος ξέρει! Αυτό που ξέρουμε και εσύ και εγώ, είναι ότι μπορούμε να έχουμε πολλές ιδιότητες. Μπροστά σου έχεις πολλές ευκαιρίες αυτή τη στιγμή, εύχομαι να έχεις καθαρή ματιά και να τις βλέπεις. Μίλησε με φίλους και γνωστούς, πάρε την βοήθεια που χρειάζεσαι, τον χρόνο τώρα τον έχεις. Χρησιμοποίησε όσα εργαλεία θέλεις προκειμένου να φτάσεις εκεί που θέλεις. Δεν υπάρχουν όρια!

  1. Αν είσαι από αυτούς που θα ήθελαν πάντα να έχουν γράψει ένα βιβλίο, τώρα μπορείς.

Και δεν είναι ανάγκη να σταματήσεις εκεί, μπορείς να το εκδόσεις κιόλας. Στο Canva μπορείς να φτιάξεις το eBook σου με την εμφάνιση που πάντα ονειρευόσουν, και να το μοιραστείς ή να το πουλήσεις. Μπορεί να είναι ένα μυθιστόρημα, ένα σενάριο ή ένα θεατρικό έργο, μια ανάλυση για ένα θέμα που σε ενδιαφέρει πολύ, μία ποιητική συλλογή, ένα photobook με τις αγαπημένες σου φωτογραφίες ή ακόμα και έναν ταξιδιωτικό οδηγό από τα αγαπημένα σου μέρη ώστε να μοιραστείς όλα όσα αγαπάς και έχεις ανακαλύψει. Θα εμπνεύσεις και άλλους!

  1. Σε συνέχεια του ¨γίνε αυτός που πάντα ήθελες να είσαι¨, δημιούργησε κομμάτι- κομμάτι το ιδανικό σου 24ωρο και κάνε το πράξη.

Όσο περισσότερο μπορείς! Έχεις 24 ώρες όπως όλοι μας, και τώρα είναι η ευκαιρία να ζήσεις τις μέρες σου και να ορίσεις τα στοιχεία που θέλεις να τις συνθέτουν. Θέλεις να έχεις τον πρωινό σου καφέ στο κρεβάτι όσο εργάζεσαι σε ένα από τα projects σου; Θέλεις να βγεις για τρέξιμο ώρα που παλαιότερα ήσουν στο γραφείο; Τώρα αποφασίζεις εσύ!

  1. Αν είσαι από αυτούς που σημειώνουν κάθε τόσο συνταγές που θα ήθελαν να πειραματιστούν και να τις φτιάξουν, τώρα μπορείς!

Διάλεξέ την, αγόρασε ό,τι θα χρειαστείς και γίνε ο προσωπικός σου chef. Το καλό είναι ότι θα την εκτελέσεις με το προσωπικό σου στυλ, και αν συγκατοικείς θα έχεις και τη χαρά να την μοιραστείς, διαφορετικά στρώσε τραπέζι για έναν και απόλαυσε!

  1. Αν είσαι επιχειρηματίας, η καρδιά μου χτυπάει κοντά στην δική σου και σε καταλαβαίνω.

Στέκομαι λοιπόν δίπλα σου υπερήφανα και σε ρωτάω, πότε ξανά είχες την ευκαιρία και τον χρόνο να κάνεις άλματα στην επιχείρησή σου; Άλματα που δεν είχες ποτέ μέχρι τώρα σκεφτεί ή δεν είχες ποτέ μέχρι τώρα την πολυτέλεια να ονειρευτείς. Τώρα μπορείς να προγραμματίσεις μια συνεργασία, να αναπτύξεις μια πρωτοβουλία, μία ευκαιρία μπορεί να είναι κοντά σου! Την βλέπεις;

Μην βάζεις εμπόδια μπροστά σου, και ειδικά εμπόδια που τα βλέπεις μόνο εσύ!

Όλα έχουν αποκτήσει διαφορετικό ρυθμό και χρώμα. Εσύ θα μείνεις ίδια;

Εγώ και όλες είμαστε δίπλα σου!


Natalia Deligiorgi


Certified Performance & Development Coach


Performance Coaching Greece





www.performancecoaching.gr


nd@performancecoaching.gr