4 τρόποι να νιώσεις λιγότερη μοναξιά κατά τη διάρκεια των διακοπών

4 τρόποι να νιώσεις λιγότερη μοναξιά κατά τη διάρκεια των διακοπών

Συμβαίνει στον καθένα

Καθώς ο καιρός γίνεται ψυχρότερος και η κυβέρνηση εφαρμόζει νέους περιορισμούς στο lockdown, ενδέχεται να σου λείπουν οι φίλοι, η οικογένεια και οι συνεργάτες σου. Κάτι που είναι απολύτως λογικό, αφού όλοι βιώνουμε την ίδια κατάσταση. Τα φετινά Χριστούγεννα δεν μοιάζουν σε τίποτα με αυτά των προηγούμενων χρόνων, και όσο πλησιάζουν οι μέρες, τόσο πιο έντονα το καταλαβαίνουμε.

Αν μάλιστα μένεις σε άλλη πόλη από τους δικούς σου ανθρώπους και η μετακίνηση απαγορεύεται τότε ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να είσαι μόνη τέτοιες μέρες. Το αίσθημα της μοναξιάς και της στεναχώριας σε κατακλύζει, όμως πρέπει να το παλέψεις γιατί στην πραγματικότητα δεν είσαι μόνη. Αυτή είναι μια κατάσταση που όλοι βιώνουμε οπότε σίγουρα θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν το σκέφτεσαι έτσι.

Άλλωστε η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο που μπορείς να είσαι κοντά με τους άλλους, ακόμη και αν είσαι μακριά. Παρακάτω σου έχουμε 4 τρόπους για να νιώσεις όσο λιγότερη μοναξιά γίνεται στην περίοδο των διακοπών.

#1. Συμπλήρωσε το ημερολόγιό σου με συναντήσεις με φίλους

Προγραμμάτισε μια εβδομάδα εικονικών ή κοινωνικά απομακρυσμένων hangouts. Επικοινώνησε με ένα αγαπημένο σου πρόσωπο και καθόρισε πόση ώρα θέλεις να συνομιλήσετε, ώστε το άλλο άτομο να μπορεί να προγραμματίσει ανάλογα. Έξυπνο δε νομίζεις;

#2. Πρόσφερε τις γιορτινές ημέρες

Δήλωσε συμμετοχή έτσι ώστε να παραδώσεις εθελοντικά φαγητό για μια τοπική τράπεζα τροφίμων ή να δώσεις ρούχα και παπούτσια που δεν χρησιμοποιείς πια και μπορεί να φανούν χρήσιμα σε κάποιον άλλο.

#3. Μαγείρεψε για περισσότερα από ένα άτομα

Την επόμενη φορά που θα ανοίξεις την κουζίνα ή το φούρνο, σκέψου κι άλλους εκτός από ένα. Οι γιορτές είναι ημέρες προσφοράς, και αν σκεφτείς πόσοι άνθρωποι υπάρχουν εκεί έξω που πεινούν, τότε θα δεις πόσο όμορφη ιδέα είναι αυτή. Στείλε ένα σπιτικό γεύμα ή μια λιχουδιά σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη ή ακόμη και σε φίλους που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τα τρέχοντα γεγονότα. Θα νιώσεις τόσο όμορφα.

#4. Αναζήτησε τη συντροφιά των ζώων

Μερικοί από τους καλύτερους ακροατές δεν είναι άνθρωποι, αλλά τα κατοικίδια μας. Αν δεν έχεις δικό σου και δεν είσαι σε θέση οικονομική να φροντίσεις ένα, φιλοξένησε κάποιο έστω για τις γιορτές ή προσφέρσου να πας εθελοντικά βόλτα σκυλάκια από ένα καταφύγιο ζώων. Θα μπορούσες ακόμη και να κάνεις αίτηση για την ενίσχυση ενός σκύλου ή μιας γάτας αν δεν θέλεις να το πάρεις σπίτι σου. Κάτι σαν ανάδοχος ας πούμε.