Αγχώθηκες για την επιστροφή στην κοινωνική ζωή με τον κορονοϊό; Τι πρέπει να γνωρίζεις

Πατούλια Κατερίνα
Αγχώθηκες για την επιστροφή στην κοινωνική ζωή με τον κορονοϊό; Τι πρέπει να γνωρίζεις

Πώς επιστρέφουμε στην αληθινή ζωή μετά από τόση καραντίνα;

Η επιστροφή στην καθημερινότητα δεν είναι η ίδια μετά τον κορονοϊό. Αν αγχώνεσαι όταν έρχεσαι σε επαφή με πολύ κόσμο, αυτό είναι φυσιολογικό.

Μπορεί να έχεις επιστρέψει πρόσφατα στη δουλειά ή να σκέφτεσαι να πας διακοπές σε κάποιο τουριστικό μέρος. Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου κατά του COVID-19, οι γάμοι και τα πανηγύρια ξεκίνησαν και εσύ αγχώνεσαι.

Αρχικά, θα πρέπει να σκέφτεσαι ότι το άγχος αποτελεί έναν μηχανισμό επιβίωσης του οργανισμού. Αυτό σημαίνει ότι είναι η πιο σωστή αντιμετώπιση του σώματος και του μυαλού σου για την είσοδό σου στην κοινωνική ζωή με τον κορονοϊό. Και το άγχος αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για να σε βοηθήσει σε επικίνδυνες καταστάσεις της ζωής σου. Αλλά, όπως όλα τα εργαλεία, θα πρέπει να μάθεις πώς θα το χρησιμοποιείς στη ζωή σου προς όφελός σου.

Πρακτικές λύσεις

Για παράδειγμα, αν αγχώνεσαι επειδή θέλεις να πας να φας σε ένα αγαπημένο σου εστιατόριο και γνωρίζεις ότι θα είναι γεμάτο από κόσμο, καλύτερα να ξεκινήσεις με μικρότερες εξόδους πρώτα, όπως μία βόλτα για ένα παγωτό στο χέρι.

Πάντοτε θα πρέπει να κάνεις μικρά βήματα και όχι άλματα. Μία μικρότερη βόλτα με λιγότερο ρίσκο μπορεί να σε βοηθήσει να καταλάβεις ότι δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι τόσο ή να σου δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για ένα μαγαζί.

Να δεις αν τηρούνται οι αποστάσεις ή αν το προσωπικό φοράει μάσκα. Ξεκίνησε με κάποιο πιο ερημικό μέρος και σταδιακά κάνε μεγαλύτερα βήματα, καθώς το μυαλό σου αρχίζει να νιώθει πιο άνετα να βρίσκεται ανάμεσα σε κόσμο και πάλι.