Ξύπνησες στραβά; Τα tips για να φτιάξει η διάθεσή σου ASAP

Μαρία Ροδίτη
Ξύπνησες στραβά; Τα tips για να φτιάξει η διάθεσή σου ASAP

Συμβαίνει σε όλους… Δεν χρειάζεται, όμως, όλη η μέρα σου να κυλήσει έτσι.

Το ξυπνητήρι χτύπησε, εσύ στριφογυρνάς στο κρεβάτι και γκρινιάζεις (γιατί πρέπει να πας στη δουλειά) από το πρώτο λεπτό που άνοιξες τα μάτια σου.

Μην ανησυχείς! Συμβαίνει σε όλους αυτό πού και πού. Δεν θα σε πάρει, όμως, από κάτω.

Πώς η απουσία της αγκαλιάς επηρεάζει την ψυχολογία μας στην Covid εποχή

Νεύρα και μούτρα… ως το πάτωμα

Καταλαβαίνω ότι δεν θέλεις να δεις άνθρωπο, ότι δεν θέλεις να κάνεις τίποτα κι ότι έχεις κατεβάσει τα μούτρα σου, χωρίς ούτε κι εσύ η ίδια να ξέρεις τον λόγο.

Σκέψεις, αμφιβολίες για τον εαυτό σου, απορρίψεις κι αποτυχίες είναι μερικοί από τους λόγους που κατσούφιασες με το που ξύπνησες. Σε όλους συμβαίνει να σκεφτόμαστε έτσι, να ξυπνάμε στραβά και να θέλουμε να κάτσουμε κουκουλωμένοι στο κρεβάτι μας.

via GIPHY

Τι κάνουμε, όμως, κι εσύ στην προκειμένη περίπτωση, όταν αυτό απλά δεν γίνεται; Μην ξεχνάς ότι… το γραφείο είναι εκεί στη θέση του και η δουλειά σε περιμένει.

Τα tips για να μην είσαι όλη την ημέρα μες στην κατήφεια

#1 Κάνε 5 λεπτά yoga

Το λέει η επιστήμη και όχι εγώ! 5-10 λεπτά yoga διώχνουν… μακριά την κατάθλιψη, ενώ προκαλούν ψυχική ανάταση και ευημερία. Πάτα, λοιπόν, το play σε ένα YouTube tutorial και όλα θα πάνε καλά!



#2 Φάε σοκολάτα

Τι κι αν είσαι σε διατροφή! Αν το χειλάκι σου δεν λέει να χαμογελάσει έστω και λίγο, τότε αξίζεις λίγη σοκολάτα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση σοκολάτας επηρεάζει τον νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη (ουσία που βοηθά στη μεταφορά μηνυμάτων ανάμεσα στα εγκεφαλικά κύτταρα), που σχετίζεται με την καταπολέμηση της κατάθλιψης.

#3 Πάρε τηλέφωνο το πιο αγαπημένο σου πρόσωπο

Είναι η μαμά σου, ο σύντροφός σου, η κολλητή σου; Πάρε αυτόν που νιώθεις πιο κοντά σου και πες του ότι ξύπνησες με κακό mood. Μοιράσου τις σκέψεις σου και θα δεις πως εκείνος/η θα σε βοηθήσει να τα ξεχάσεις όλα.

via GIPHY

#4 Οργανώσου! Κανόνισε κάτι για να έχεις μια γλυκιά προσμονή

Πες στον εαυτό σου «μέρα είναι, θα περάσει» και οργάνωσε ένα beauty treatment μόνο για εσένα στο σπίτι σου, το απόγευμα, μετά τη δουλειά. Άναψε κεριά, κάνε ένα ωραίο, απολαυστικό αφρόλουτρο, βάλε σιγανή μουσική να παίζει και ένα ποτήρι κρασί.

Θα ξεχάσεις στη στιγμή όλα όσα κακά ένιωθες όταν σηκώθηκες το πρωί από το κρεβάτι σου.