8 πεντάλεπτες συνήθειες που θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένη μέρα με τη μέρα

Νάνσυ Μητσοστέργιου
8 πεντάλεπτες συνήθειες που θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένη μέρα με τη μέρα

Το να είσαι χαρούμενη και ευτυχισμένη κάθε μέρα δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Η ευτυχία και η χαρά είναι υποκειμενικές έννοιες και κάθε άνθρωπος τις ορίζει τελείως διαφορετικά για τον εαυτό του. Ευτυχία για σένα μπορεί να είναι ένα χωνάκι παγωτό, ενώ για κάποιον άλλον μια τρυφερή αγκαλιά από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο.

Όπως και να έχει, και ό,τι και να σημαίνει για σένα ευτυχία, υπάρχουν μερικές συνήθειες που μπορείς να υιοθετήσεις, που θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένη και χαρούμενη μέρα με τη μέρα.

Αυτό είναι το μυστικό για να είσαι ευτυχισμένη

Φτιάξε το κρεβάτι σου το πρωί

Η ευτυχία έρχεται μέσα από τα πιο μικρά και ίσως ασήμαντα για πολλούς πράγματα. Ένα από αυτά είναι και το να φτιάχνεις το κρεβάτι σου το πρωί όταν ξυπνάς. Μπορεί να βαριέσαι τρομερά να ξεκινήσεις με κάτι τέτοιο τη μέρα σου, όμως στην πραγματικότητα το να φτιάχνεις το κρεβάτι σου το πρωί, σου δίνει μια αίσθηση ολοκλήρωσης στην έναρξη της ημέρας σου.

Στείλε ένα μήνυμα στην παρέα σου (ή την κολλητή σου)

Το να ξεκινάς τη μέρα σου (ή στη διάρκεια αυτής) με ένα όμορφο μήνυμα στις κολλητές σου μπορεί να αλλάξει όλη τη ροή της ημέρας. Δεν χρειάζεται να πεις πολλά ή να ανοίξεις μια μεγάλη συζήτηση αν έχεις δουλειά, ένα «μου λείπεις» και μια ευχή είναι αρκετά για να ανανεώσει την ψυχολογία σου και να συνεχίσεις τη μέρα σου με άλλη διάθεση.

eytyxia3

Βάλε τα αιθέρια έλαια στο παιχνίδι

Αν έχεις αρωματικό χώρου στο σπίτι ή στο γραφείο σου (ξέρεις εκείνα που ανάβεις το κερί και σιγά σιγά εξατμίζεται το αρωματικό καθώς σκορπίζεται στον χώρο) ήρθε η ώρα να το χρησιμοποιήσεις μαζί με το αγαπημένο σου έλαιο. Το αιθέριο έλαιο λεβάντας θα σου επιτρέψει να ξεκινήσεις χωρίς ένταση τη μέρα σου, ενώ το δεντρολίβανο θα βοηθήσει τη μνήμη σου.



Χόρεψε το αγαπημένο σου τραγούδι

Ο χορός είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για να χαλαρώσεις και να νιώσεις χαρούμενη. Δουλεύεις από το σπίτι; Βάλε το αγαπημένο σου κομμάτι και χόρεψε σαν να μην υπάρχει αύριο.

Άσε τη μουσική να γεμίσει την ατμόσφαιρα

Η μουσική είτε χαλαρωτική, είτε πιο έντονη πάντα βοηθάει την ψυχολογία σου. Άκουσε λοιπόν ένα τραγούδι, το οποίο θα σου δώσει έμπνευση ή θα σε ξεσηκώσει.

Οι ειδικοί μίλησαν! Όσοι έχουν μεγαλώσει με αδελφή είναι πιο ευτυχισμένοι

Κάνε ένα μασάζ στο κεφάλι σου

Το μασάζ είναι ότι πιο χαλαρωτικό υπάρχει και αναζωογονητικό επίσης. Είτε επιλέξεις να είναι σε όλο το σώμα, είτε στο κεφάλι θα είναι μοναδικό. Το μασάζ απελευθερώνει όλη την ένταση που έχεις στο σώμα ή στο κεφάλι σου, στην προκειμένη.

Κάνε beaute στο σπίτι σου

Έχεις πάρει τις αγαπημένες σου sheet masks από το φαρμακείο και δεν τις χρησιμοποίησες ακόμη; Άναψε μερικά κεριά, βάλε την αγαπημένη σου χαλαρωτική μουσική και κάνε beaute στο σπίτι σου.

Πάρε τηλέφωνο ένα οικογενειακό σου πρόσωπο

Αν μένεις μόνη σου και μακριά από τους δικούς σου ανθρώπους, τότε ένα τηλέφωνο στους γονείς ή την αδερφή σου σίγουρα θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα. Θα μοιραστείτε τα νέα της ημέρας (ή της εβδομάδας αν δεν μιλάτε συχνά) και θα χαλαρώσεις.