Ζεις με τοξικούς ανθρώπους; 5 τρόποι να τους βγάλεις από την ζωή σου

Ζεις με τοξικούς ανθρώπους; 5 τρόποι να τους βγάλεις από την ζωή σου

Υπάρχουν αρκετές κινήσεις που μπορείς να κάνεις για να απομακρύνεις τα αρνητικά άτομα από τον περίγυρό σου.

Μακάρι να μην συνέβαινε αλλά δυστυχώς ο κόσμος είναι γεμάτος τοξικούς, αρνητικούς ανθρώπους. Η συναναστροφή με αυτά τα άτομα μόνο αρνητικό αντίκτυπο μπορεί να έχει στην ψυχολογία σου αφού δεν πρόκειται ποτέ να χαρούν με τις επιτυχίες σου αντίθετα έχουν ως στόχο να σου μεταδώσουν την αρνητική τους ενέργεια.

Τοξικοί άνθρωποι- Πώς θα τους αναγνωρίσεις

Βλέπουν το ποτήρι πάντα μισοάδειο, γκρινιάζουν αδιάκοπα και ψάχνουν ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Είναι οι γνωστοί σε όλους μας τοξικοί άνθρωποι και πίστεψέ με έχουν καταστροφική επίδραση στους γύρω τους, σπέρνοντας την αρνητικότητα και την μιζέρια.

Podcast time: Πώς θα τονώσουμε την αυτοεκτίμησή μας - Η δρ Νάνσυ Μαλλέρου συμβουλεύει!

Θα τους συναντήσεις σε διάφορα επίπεδα σχέσεων αλλά συνήθως ως: τοξικός σύντροφος, τοξικός συνάδελφος, τοξικός φίλος. Η παρουσία αυτών των ανθρώπων στη ζωή σου θα σε εξουθενώσει τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά και θα σου απορροφήσει όλη την ενέργεια, γεμίζοντάς σε αρνητισμό, νευρικότητα, κόπωση, θυμό, θλίψη και ενοχές.

8 πεντάλεπτες συνήθειες που θα σε κάνουν πιο ευτυχισμένη μέρα με τη μέρα5 τρόποι για να απομακρύνεις τα τοξικά άτομα από την ζωή σου

via GIPHY

#1 Πες τους ευθέως ότι εκπέμπουν αρνητικότητα

Είναι πολύ ειλικρινές να τους δώσεις να καταλάβουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο δεν τους θες πια στην ζωή σου.

#2 Κάνε block στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγείς από αρνητικά άτομα είναι η διαγραφή από τα social media. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ξέρουν πού βρίσκεσαι και με ποιον ανά πάσα στιγμή.

#3 Συζήτησέ το μαζί τους σε ένα ουδέτερο μέρος

Πιες έναν καφέ με το συγκεκριμένο άτομο για να λήξεις πολιτισμένα μια φιλική ή ερωτική σχέση. Δεν χρειάζεται να μαλώσεις αρκεί να εξηγήσεις τους λόγους που δεν θέλεις πλέον επαφές.

#4 Μην επιτρέπεις να επηρεάζουν την ζωή σου

Φρόντισε να μην πέφτεις ψυχολογικά ακόμη κι αν σε διαβάλλουν σε γνωστούς και φίλους.

#5 Φρόντισε να αποκοπείς εντελώς από κάθε κοινό που σας συνέδεε

Μην έχεις επαφές με κοινές παρέες που θα σου μεταφέρουν νέα τους και μην πηγαίνεις σε μέρη όπου είναι πιθανό να τους συναντήσεις.

Δεν είσαι σε καλό mood; 4 χόμπι που θα σου φτιάξουν τη διάθεση

Πηγή κεντρικής: freepik.com

DPG Network