Δεν είσαι σε καλό mood; 4 χόμπι που θα σου φτιάξουν τη διάθεση

Μαρία Ροδίτη
Δεν είσαι σε καλό mood; 4 χόμπι που θα σου φτιάξουν τη διάθεση

Έτοιμη να γνωρίσεις εντελώς πρωτότυπα και ξεχωριστά χόμπι;

Είναι αλήθεια πως όταν ο καιρός χαλάει και όταν αρχίζουν τα πρώτα κρύα, αλλάζουμε κι εμείς. Κάνουμε μούτρα, δεν έχουμε όρεξη για πολλά-πολλά και γενικά είμαστε ασορτί με τον καιρό.

Μήπως από χθες είσαι έτσι; Ψυχραιμία και το κέφι σου μπορεί να αλλάξει. Εμπιστεύσου με!

Ξύπνησες στραβά; Τα tips για να φτιάξει η διάθεσή σου ASAP

Μην το βάζεις κάτω

Μπορεί ο καιρός να είναι η αφορμή να είσαι… στα down σου και τελικά κάτι άλλο να κρύβεται από πίσω. Ό,τι κι αν είναι αυτό που σου έχει χαλάσει τη διάθεση, μην το βάζεις κάτω.

Ναι! Είναι λογικό να μην έχεις τρελά κέφια όλη την ημέρα. Δεν χρειάζεται, όμως, να είσαι και μέσα στην γκρίνια.

via GIPHY

Βγες με τις κολλητές σου για έναν καφέ, πάρε τηλέφωνο τη μαμά σου να τα πείτε ή πήγαινε να συναντήσεις τη θεία σου, να σου φτιάξει ελληνικό καφεδάκι, και να γελάσετε με την ψυχή σου.

Αν τίποτα από αυτά δεν σε… ψήνει, σου έχω κι άλλη λύση! Δες παρακάτω τα 4 χόμπι που θα σε κάνουν να βρεις τον εαυτό σου (και τη χαρά σου)!

Τα χόμπι που θα σε κάνουν… να πετάς από χαρά

#1 Μάθε ένα νέο μουσικό όργανο

Μήπως από μικρή ήθελες να μάθεις κιθάρα, πιάνο ή ντραμς; Δεν έγινε τότε, μπορεί να γίνει τώρα.

Όλη η διαδικασία εκμάθησης, ανακάλυψης και δημιουργίας ήχου μέσα από το μουσικό όργανο θα σε κάνει να αδημονείς για την ώρα που θα έχεις ελεύθερο χρόνο. Για να το ξαναπιάσεις στα χέρια σου, φυσικά!

#2 Μάθε πλέξιμο

Ώρα για… επισκέψεις στη μαμά σου και ιδιαίτερα μαθήματα. Το πλέξιμο είναι άκρως δημιουργική ασχολία, ενώ – σύμφωνα με έρευνες- μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ.

Και θα έχεις, λοιπόν, μυαλό… ξυράφι και θα έχεις και τα ωραία, χειροποίητα πλεκτά σου να φοράς τον χειμώνα.



#3 Ξεκίνα μαθήματα καλλιγραφίας

Είτε σε φυσικό χώρο, είτε στο διαδίκτυο, μπορείς να κάνεις μαθήματα καλλιγραφίας και να δημιουργείς τις πιο εντυπωσιακές κάρτες και αφιερώσεις της ζωής σου.

Ιδιαίτερη ασχολία, συμφωνείς;

#4 Μάθε photoshop

Τόσο καιρό δεν παραπονιέσαι ότι δεν ξέρεις να φτιάχνεις τις φωτογραφίες σου στο Instagram και πως δεν σου αρέσει ο τρόπος που τις επεξεργάζεσαι;

Να, η ευκαιρία! Και θα σου φτιάξει η διάθεση ανακαλύπτοντας πραγματικά έναν νέο κόσμο και θα κερδίσεις σε γνώση. Θα γίνεις Insta Queen μετά… Trust me!