Πάμε να φτιάξουμε τη διάθεσή μας! 6 πράγματα που θ΄ απολαύσεις μια βροχερή ημέρα στο σπίτι

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Πάμε να φτιάξουμε τη διάθεσή μας! 6 πράγματα που θ΄ απολαύσεις μια βροχερή ημέρα στο σπίτι

6 πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα που βρέχει και που έχεις αποφασίσει να μείνεις σπίτι.

 

Το φθινόπωρο από χθες μας δείχνει το δύσκολο πρόσωπό του, εκείνο το βροχερό, το άγριο, και φαίνεται ξεκάθαρα πια πως έχουμε αποχαιρετήσει τις ημέρες που ξέγνοιαστες καθόμασταν στην βεράντα και απολαμβάναμε τον ήλιο και τον ζεστό καιρό.

Ο Οκτώβρης έφερε μαζί του την κακοκαιρία με την ονομασία «Μπάλλος» η οποία από χθες πλήττει όλη τη χώρα και ιδιαίτερα την Αττική. Κυρίαρχο γνώρισμά της; Οι βροχές. Δεν ξέρω για εσένα αλλά εγώ λατρεύω το φθινόπωρο! Τα χρώματα της φύσης που αποκτούν αυτή τη σκοτεινή ομορφιά, τις αποχρώσεις του κίτρινου, του μπορντό και του πράσινου που συνάδουν με τον μελαγχολικό καιρό και μας κάνουν να θέλουμε να κουρνιάσουμε κάτω από τα σκεπάσματα, να βλέπουμε Netflix και να πίνουμε ζεστό τσάι.

Αν αποφάσισες να πάρεις μια μέρα off από το γραφείο και ν' απολαύσεις τη ζεστασιά του σπιτιού σου (μην ξεχνάς πως έρχεται Σαββατοκύριακο) αυτή μπορεί να γίνει η ημερά που θα θυμάσαι για καιρό. Αν πάλι έχεις επιλέξει να δουλέψεις με τηλεργασία από το σπίτι, δες το σαν μια καλή ευκαιρία ν' απολαύσεις παράλληλα και μερικές αγαπημένες σου συνήθειες.

10 up do που θα προστατεύσουν τα μαλλιά σου από τη βροχή αλλά και την υγρασία

Σήμερα η κουβέρτα ας σε σκεπάσει λίγο παραπάνω... Το δικαιούσαι!

6 πράγματα που μπορείς να κάνεις σήμερα που βρέχει και που έχεις αποφασίσει να μείνεις σπίτι.

1. Διάβασε μέχρι τέλους το αγαπημένο σου βιβλίο

Δεν έχω καλύτερο από το να βρίσκομαι στον καναπέ, τυλιγμένη με την αγαπημένη μου κουβέρτα και να πίνω το τσάι μου. Συντροφιά μου; Το βιβλίο που με ταξιδεύει! Κάντο κι εσύ. Θα δεις πως ο ήχος της βροχής θα αποτελέσει τον ιδανικό ήχο χαλάρωσης και απόλαυσης.

6 βιβλία για να βλέπεις πάντα την αισιόδοξη πλευρά της ζωής

2. Απόλαυσε τον ύπνο που τόσο πολύ ανάγκη

Ναι, δε χρειάζεται να ξυπνήσεις νωρίς, να ντυθείς, να ετοιμαστείς και να τρέχεις να προλάβεις το λεωφορείο. Γύρνα πλευρό και συνέχισε τον ύπνο σου. Μπορείς να μείνεις όσο θέλεις κάτω από τα σκεπάσματα. Το έχεις ανάγκη...

3. Δες non stop τις αγαπημένες σου σειρές στο Netfilx

Τόσο καιρό λες να ολοκληρώσεις τη σειρά που αγαπάς αλλά πάντα δεν προλαβαίνεις. Τώρα μπορείς ελεύθερα! Κάνε την έρευνά σου από τις φίλες σου και δες Netflix μέχρι τελικής πτώσης.

4. Άκου μουσική δυνατά και χόρεψε (γιατί όχι;)

Ακόμη κι αν δουλεύεις, δεν υπάρχει ωραιότερο συναίσθημα από την ελευθερία της έκφρασης που μας χαρίζει η μουσική.



5. Κάνε τις αγαπημένες σου συνταγές που πάντα αναβάλλεις (γιατί ποτέ δε βρίσκεις τον χρόνο)

Μπες στο akispetretzikis.com και δοκίμασε να φτιάξεις όλες τις μπελαλίδικες συνταγές του Άκη που δεν έβρισκες ποτέ τον χρόνο να τις δοκιμάσεις. Γλυκά αλλά και αλμυρά πιάτα που μπορούν να σε κάνουν την ...επόμενη masterchef!

6. Απόλαυσε τη βροχή (ακόμη και πίσω από το τζάμι με ένα ποτήρι ζεστό τσάι)

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: έχεις μια ημέρα ρεπό/ off (πες την όπως εσύ θες) και δε χρειάζεται να κάνεις απολύτως τίποτα. Οι Ιταλοί έχουν την έκφραση «Dolce far niente» (η ομορφιά του να μην κάνεις απολύτως τίποτα) και πόσο όμορφα το κάνουν να ακούγεται! Ναι, μείνε στο κρεβάτι και μην κάνεις τίποτα! Απλώς άκου τη βροχή! Τόσο απλά, τόσο όμορφα...