8 μυστικά για να απολαύσεις τα Χριστούγεννα χωρίς να στερηθείς τίποτα

Μαρία Ροδίτη
8 μυστικά για να απολαύσεις τα Χριστούγεννα χωρίς να στερηθείς τίποτα

Σου έχω healthy hacks, τα οποία μπορείς να ακολουθήσεις και να απολαύσεις στο έπακρον τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Χριστούγεννα σημαίνουν χαρά, γιορτές, φαγοπότια, catch up με κολλητές και οικογένεια. Σημαίνουν, όμως, και πολύ φαγητό ή ποτό, έλλειψη σωματικής άσκησης και… bad mood. Κακή διάθεση για εσένα που είσαι fitness addict και προσπαθείς να μην ξεφεύγεις από το πρόγραμμά σου, αλλά τελικά δεν τα καταφέρνεις.

Ε, δεν είναι δυνατόν αυτό να σου χαλάσει τη διάθεση! Υπάρχουν χίλιοι δυο τρόποι να περάσεις καλά, να ελέγξεις τον εαυτό σου (καλά, μην το παρακάνεις!) και να χαρείς και με το παραπάνω τις φετινές γιορτές.

quote

10 quotes επωνύμων που θα σε κάνουν να χαμογελάς ανά πάσα ώρα και στιγμή

Να στο πω αλλιώς; Υπάρχουν μερικά μυστικά που θα σε βοηθήσουν να νιώθεις υγιής, καθόλου φουσκωμένη και έξω από το πρόγραμμά σου και να το διασκεδάσεις με την ψυχή σου. Έτοιμη να τα ανακαλύψεις;

Τα health hacks που θα σε κάνουν να απολαύσεις τις γιορτές

#1 Προγραμμάτισε δραστηριότητες που σε κάνουν να νιώθεις καλά

Ναι! Στις γιορτές θα ξεφύγεις και από το πρόγραμμα διατροφής σου και μπορεί να παρακάμψεις και τη γυμναστική σου. Σε όλους συμβαίνει αυτό! Μη χαλιέσαι, όμως, αν είναι fitness addict. Κάνε πράγματα που θα σε βοηθήσουν να αισθανθείς όμορφα.

Δες φίλους, πήγαινε για πατινάζ (ναι, κι αυτό γυμναστική είναι!) και απόλαυσε τα γιορτινά τραπέζια και με το παραπάνω. Κι αυτό υγεία είναι!

via GIPHY

#2 Δεν θέλεις να φας πολύ; Λαχανικά παρακαλώ!

Κάτι ξέρουν που στα εστιατόρια σερβίρουν στην αρχή τις σαλάτες. Αν, λοιπόν, θέλεις να συνεχίσεις τη διατροφή σου και δεν είσαι διατεθειμένη να τη χαλάσεις, η λύση είναι η σαλάτα. Φάε όση σαλάτα θέλεις για να χορτάσεις και μετά τσίμπησε ελαφρώς από τις πιο… λιπαρές λιχουδιές.

#3 Ξύπνα νωρίς και πήγαινε για περπάτημα

Είναι τέλειο να ξυπνάς και να φτιάχνεις μια ζεστή σοκολάτα, να ανοίγεις την τηλεόραση και να χουχουλιάζεις κάτω από το πάπλωμα. Κάν’το! Σήκω, όμως, αμέσως μετά και πήγαινε για ένα γρήγορο περπάτημα στη γειτονιά. Θα νιώσεις τέλεια! Άσε που θα κάψεις και τις θερμίδες από τα πολλά οικογενειακά τραπέζια.

#4 Δοκίμασε τις πιο υγιεινές εκδοχές των αγαπημένων σου εορταστικών φαγητών

Μείωσε το βούτυρο, το λάδι ή τη ζάχαρη από τα αγαπημένα σου γλυκά, για παράδειγμα, και θα νιώθεις πολύ καλύτερα.

Wait! Σου έχω κι άλλα tips στην gallery!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε πιάνει μελαγχολία την περίοδο των Χριστουγέννων; 12 τρόποι για να την καταπολεμήσεις

Πιέζεσαι από τα «πρέπει» των γιορτών; Τα tips για να είσαι ο εαυτός σου