Η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα! 6 ιδέες που θα σου φτιάξουν τη διάθεση

Η ευτυχία κρύβεται στα απλά πράγματα! 6 ιδέες που θα σου φτιάξουν τη διάθεση

Απλές, καθημερινές προτάσεις που θα σε χαλαρώσουν και θα σε κάνουν να χαμογελάσεις.

Στην σύγχρονη κοινωνία έχουμε μάθει να βρίσκουμε την ευτυχία σε εφήμερα πράγματα που στην πραγματικότητα δεν μας προσφέρουν ουσιαστική χαρά. Η αγορά ενός νέου ρούχου, ενός αυτοκινήτου ή του σπιτιού των ονείρων μας σίγουρα θα μας προσφέρει ικανοποίηση ωστόσο δεν είναι ο κύριος παράγοντας της αληθινής ευτυχίας.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους η ευτυχία είναι κάτι που πρέπει να καλλιεργήσεις μέσα σου συνειδητά και σε βάθος χρόνου. Tα καλά νέα είναι ως υπάρχουν πολλά εύκολα, πρακτικά πράγματα που μπορείς να κάνεις καθημερινά για να νιώθεις πιο ήρεμη, πιο ευτυχισμένη και πιο ολοκληρωμένη.

xamogelo3

Το μυστικό της ευτυχίας αποκαλύφθηκε! Πώς θα κάνεις εσένα και τους γύρω σου χαρούμενους

6 προτάσεις που θα σου φτιάξουν την ημέρα

via GIPHY

1) Βγες μια βόλτα

Κάτι τόσο απλό όπως το να βγεις έξω για λίγα λεπτά ώστε να πάρεις μερικές βαθιές ανάσες καθαρού αέρα μπορεί να είναι μια σημαντική πηγή χαράς, ειδικά όταν περνάς όλη την ημέρα σου σε ένα γραφείο. Περπάτησε για λίγα λεπτά υπό τον ρυθμό της αγαπημένης σου μουσικής. Να είσαι σίγουρη πως αυτθα χαλαρώσεις και θα ηρεμήσεις.

2) Χαμογέλα!

Το χαμόγελο είναι ένας εύκολος (αν όχι ο πιο εύκολος) τρόπος να αγγίξεις την ευτυχία. Το γέλιο απελευθερώνει ντοπαμίνη, σεροτονίνη και ενδορφίνες, οι οποίες ενισχύουν την διάθεση και σε κάνουν να νιώθεις πολύ καλύτερα.

3) Απελευθέρωσε το παιδί που κρύβεις μέσα σου

Κάνε μια πιο «παιδική» δραστηριότητα που θα σε χαλαρώσει και θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς. Ιδανικά δοκίμασε να κάνεις τραμπολίνο για 30 λεπτά.

4) Κάλεσε ή συνάντησε μια φίλη

Πείτε τα νέα σας, συζητήστε για ό,τι σας απασχολεί και διασκεδάστε με την ψυχή σας. Είναι προτιμότερο να συναντήσεις έξω την κολλητή σου παρά να μιλήσετε μέσω τηλεφώνου. Η βιντεοκλήση ωστόσο είναι μια καλή εναλλακτική όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα για face to face συνάντηση.

5) Γράψε ημερολόγιο

Ναι, κι όμως! Σύμφωνα με τους ειδικούς το ημερολόγιο είναι μια αποτελεσματική τεχνική για να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Το να γράφεις για τα συναισθήματά σου (θετικά ή και αρνητικά) βοηθά στον αυτοστοχασμό και στο να έχεις μελλοντικά καλύτερη επίγνωση.

6) Κάνε ένα ντους

Ορισμένες μελέτες έχουν διερευνήσει την υδροθεραπεία για τη θεραπεία άλλων καταστάσεων ψυχικής υγείας, οι οποίες μπορεί να έχουν παρόμοια οφέλη για τη διαχείριση του άγχους. Το κρύο ντους έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος, οπότε θεωρητικά μπορεί να σε βοηθήσει να μειώσεις το άγχος και να νιώσεις ευφορία.

Πηγή κεντρικής: pexels.com



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: