Πώς να ξυπνάς ευδιάθετη και πανέτοιμη για να αδράξεις την ημέρα

Ιωάννα Τζανή
Πώς να ξυπνάς ευδιάθετη και πανέτοιμη για να αδράξεις την ημέρα

Μερικές απλές αλλαγές στις συνήθειες σου θα σε βοηθήσουν να σηκώνεσαι από το κρεβάτι με χαμόγελο και θετικότητα.

Ήξερες ότι ολόκληρη η μέρα σου μπορεί να επηρεαστεί από το πώς ξυπνάς το πρωί; Το να ξεκινήσεις σωστά τη μέρα σου παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο να είσαι ευδιάθεση και χαρούμενη μέχρι τη στιγμή που θα πέσεις ξανά για ύπνο.

Και τώρα θα μου πεις... πώς μπορώ να καθορίσω τον τρόπο με τον οποίο θα ξυπνήσω; Ίσως τσακώθηκες με τον σύντροφό σου την προηγούμενη μέρα και η ψυχολογία σου είναι στα... τάρτατα, ίσως ξενύχτησες και κοιμήθηκες ελάχιστες ώρες, ίσως, ίσως, ίσως... Τα καλά νέα είναι ότι μπορείς να ρυθμίσεις τον τρόπο με τον οποίο θα ξυπνήσεις, αφού μερικές απλές αλλαγές στις συνήθειές σου μπορούν να αλλάξουν εντελώς το πώς νιώθεις και να σε βοηθήσουν να ξεκινάς την ημέρα σου χαρούμενη, cool και ξέγνοιαστη.

imerologio 2

Οι παραγωγικοί άνθρωποι έχουν αυτές τις 10 συνήθειες - Υιοθέτησέ τες

Πάμε να αναλύσουμε μερικά κοινά σενάρια που μπορεί να σε κάνουν να νιώθεις απαίσια από τη στιγμή που θα σηκωθείς από το κρεβάτι, αλλά και το πώς θα μπορέσεις να βάλεις ένα τέλος σε αυτά τα άσχημα συναισθήματα.


https://www.instagram.com/p/Ca9fZVmg7uJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όταν ξυπνάς κουρασμένη:

Εάν νιώθεις κουρασμένη το πρωί, ξεκίνα την ημέρα σου πίνοντας ένα παγωμένο ποτήρι νερό. Αυτό θα βοηθήσει στην τόνωση της αδρεναλίνης και θα ενισχύσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλό σου.

Μπορείς, επίσης, να κάνεις ένα κρύο ντους. Το παγωμένο νερό αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα σου χρειάζεται περισσότερο οξυγόνο, βοηθώντας σε να αισθάνεσαι πιο ξύπνια και ανανεωμένη. Κάτι ακόμα που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις στη ζωή σου την πρωινή άσκηση.

Κάτι τόσο απλό όπως το να περπατήσεις στο τετράγωνο του σπιτιού σου, θα τονώσει τον μεταβολισμό σου και θα σου χαρίσει ενέργεια, η οποία θα σε ακολουθεί καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Όταν ξυπνάς λυπημένη:

Τα χαμηλότερα επίπεδα σεροτονίνης μπορεί να οδηγήσουν σε συναισθήματα κατάθλιψης, επομένως ο στόχος το πρωί είναι να αυξήσεις αυτά τα επίπεδα. Οι φωτοϋποδοχείς στα μάτια σου ρυθμίζουν τα επίπεδα ενέργειας, τη διάθεση και τον ύπνο σου. Αυτοί οι υποδοχείς ανταποκρίνονται στο μπλε φως του ουρανού. Γι' αυτό μόλις ξυπνήσεις το πρωί, άνοιξε τα παντζούρια και κοίταξε για μερικά λεπτά τον ουρανό. Αυτό θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τα επίπεδα σεροτονίνης, να αισθανθείς ηρεμία, γαλήνη και να αποβάλλεις τη λύπη.



Όταν ξυπνάς αγχωμένη:

Όταν ξυπνάς με άγχος, η επιλογή της σωστής άσκησης αναπνοής μπορεί να λειτουργήσει γρήγορα, ηρεμώντας το νευρικό σου σύστημα. Ίσως χρειαστεί να δοκιμάσεις μερικές τεχνικές πριν βρεις αυτή που σου ταιριάζει περισσότερο, αλλά όσο συχνότερα τις εξασκείς, τόσο πιο αποτελεσματικές θα γίνονται. Μια απλή άσκηση αναπνοής είναι να οραματιστείς την αναπνοή σου. Τι εννοώ; Όταν εισπνέεις, φαντάσου την αναπνοή σου να ταξιδεύει στη μύτη σου, σε ολόκληρο το σώμα σου και ξανά έξω. Φαντάσου ότι ταξιδεύει μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών και των χεριών σου, προτού επανέλθει κατά την εκπνοή σου. Η εστίαση στην αναπνοή ενεργοποιεί το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα, το οποίο επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και βοηθά το σώμα να ηρεμήσει και να χαλαρώσει.

Επίσης, άσε το κινητό στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά αφού ξυπνήσεις και αξιοποίησε αυτόν τον χρόνο κάνοντας μία πρωινή βόλτα ή απολαμβάνοντας ένα υγιεινό πρωινό.

Όταν ξυπνάς και νιώθεις μοναξιά:

Η σημασία της σύνδεσης με έναν άλλον άνθρωπο παίζει θεμελιώδη ρόλο στη συνολική ευτυχία και ευημερία μας. Το να ξυπνάς νιώθοντας μοναξιά, θα μπορούσε να είναι ένα μήνυμα για να επανεκτιμήσεις τις σχέσεις και τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου. Για να μπορέσεις να αποβάλλεις αυτό το συναίσθημα, μόλις σηκωθείς από το κρεβάτι, προγραμμάτισε έναν καφέ με την καλύτερή σου φίλη ή πάρε με FaceTime τους γονείς σου.

Μπορείς, επίσης, να γραφτείς σε ένα γυμναστήριο ή σε μια σχολή χορού, κάτι το οποίο θα σε φέρει σε επαφή με νέους ανθρώπους και θα σε βοηθήσει να κάνεις καινούργιες γνωριμίες. Επίσης, για να κάνεις αυτά τα μοναχικά πρωινά λίγο πιο... funny, συντονίσου στην αγαπημένη σου ραδιοφωνική εκπομπή καθώς ετοιμάζεσαι.

Cover photo: @fannyb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα σημάδια που φανερώνουν ότι ωριμάζεις και έχεις μια γεμάτη ζωή

Μην κάθεσαι με σταυρωμένα πόδια - Τι υποστηρίζουν οι ειδικοί πως φανερώνει