Τα 5 πράγματα που κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

Ιωάννα Τζανή
Τα 5 πράγματα που κάνουν οι ευτυχισμένοι άνθρωποι

Τα μυστικά των ανθρώπων που έχουν βρει την ευτυχία στη ζωή τους.

Η έννοια της ευτυχίας διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιος μπορεί να είναι πολύ πλούσιος και να μην είναι ευτυχισμένος στην προσωπική του ζωή, ενώ κάποιος άλλος μπορεί να έχει μια υπέροχη οικογένεια αλλά να μην έχει καταφέρει να πραγματοποιήσει τους επαγγελματικούς του στόχους και αυτό να του προκαλεί απογοήτευση και στενοχώρια.

Για εμένα, η συνολική ευτυχία περιλαμβάνει λίγο απ' όλα. Εφαρμόζοντας και λαμβάνοντας υπόψη τις παρακάτω τακτικές και συνήθειες που ακολουθούν οι άνθρωποι που έχουν βρει την ευτυχία στη ζωή τους, θα μπορέσεις να βρεις κι εσύ τον δρόμο σου στο να χτίσεις μια πιο χαρούμενη και άνετη ζωή.

Οι 5 πιο λανθασμένες σκέψεις που κάνουμε για τον εαυτό μας

#1. Ξυπνούν νωρίς

Δεν χρειάζεται να ξυπνάς από τις 5 το πρωί και να τρέχεις να αδράξεις τη μέρα για να γίνεις ευτυχισμένη. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με το να σπαταλάς τη μισή σου μέρα στον ύπνο, ξεφεύγεις από τους στόχους, τα όνειρα και τις δραστηριότητές σου. Δοκίμασε να βάλεις ξυπνητήρι μια ώρα νωρίτερα και θα εκπλαγείς με το πόσα πράγματα μπορείς να κάνεις μέσα σε αυτή τη μία επιπλέον ώρα.

#2. Κάνουν διαλογισμό

Το χρόνιο στρες μάς επιβαρύνει σωματικά, διανοητικά και συναισθηματικά και δεν μας βοηθά να φτάσουμε στην κατάσταση ηρεμίας που χρειαζόμαστε για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Όσοι διαλογίζονται συχνά, έχει αποδειχθεί ότι έχουν υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στα οικονομικά και στις σχέσεις τους. Δοκίμασε να ξεκινήσεις με μόλις 10 λεπτά την ημέρα, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα προκειμένου να αποβάλλεις το άγχος και την υπερένταση.

#3. Είναι συναισθηματικοί

Οι πραγματικά ευτυχισμένοι άνθρωποι καλλιεργούν ουσιαστικές σχέσεις με τους γύρω τους και είναι σε θέση να εξυπηρετήσουν τους άλλους μέσω της βαθιάς κατανόησης και ενσυναίσθησής του. Ένας τρόπος για να ασκήσεις τη συναισθηματική σου νοημοσύνη είναι να προσπαθήσεις να είσαι ήρεμη, να κάνεις ουσιαστικές συζητήσεις με τους γύρω σου και να μην ψάχνεις αφορμές για να μαλώσεις.

#4. Βοηθούν τους άλλους

Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι μόνο πρόθυμοι, αλλά και χαρούμενοι να βοηθήσουν τους άλλους να βρουν τη δική τους ευτυχία, και έτσι δημιουργούν ένα δίκτυο ανθρώπων γύρω τους που είναι ευγνώμονες και θέλουν να ανταποδώσουν. Την επόμενη φορά που κάποιος θα σου ζητήσει συμβουλές ή θα δεις κάποιον που έχει ανάγκη, ρώτησέ τον πώς μπορείς να βοηθήσεις.

#5. Ακολουθούν ένα καθημερινό πρόγραμμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν βρει την ευτυχία στη ζωή τους, ακολουθούν μια ρουτίνα που υποστηρίζει τη σωματική και ψυχική τους ευεξία. Το να σηκώνεσαι νωρίτερα και ο διαλογισμός μπορεί να είναι μέρος αυτής της ρουτίνας.