Αν δεν είσαι φαν του διαλογισμού, αυτές οι ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να αποβάλλεις το άγχος

Αν δεν είσαι φαν του διαλογισμού, αυτές οι ασκήσεις θα σε βοηθήσουν να αποβάλλεις το άγχος

Τρεις μέθοδοι που έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τον διαλογισμό.

Το νόημα του διαλογισμού είναι να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε οτιδήποτε, να αφεθούμε και να εγκαταλείψουμε τον έλεγχο. Ωστόσο, για κάποιες γυναίκες, αυτό ακούγεται τρομακτικό.

Για όσες από εμάς δεν είμαστε φαν του διαλογισμού, υπάρχουν και άλλες μέθοδοι mindfulness (ενσυνειδητότητας) που μπορούμε να δοκιμάσουμε και οι οποίες προσφέρουν παρόμοια οφέλη, όπως μειωμένο άγχος, αυξημένη αυτογνωσία και περισσότερη δημιουργικότητα.

7 εύκολοι τρόποι για να μειώσετε το άγχος κατά την επιστροφή στο γραφείο

Παρακάτω θα βρεις 3 ασκήσεις ενσυνειδητότητας για να δοκιμάσεις αν δεν είστε λάτρης του διαλογισμού.

1. Άσκηση σωματικής γείωσης

Κάθισε όρθια σε μια καρέκλα με τα πέλματα των ποδιών σου στο έδαφος. Κλείσε απαλά τα μάτια σου και πάρε μερικές βαθιές αναπνοές.

Τώρα, άγγιξε την καρέκλα και προσπάθησε να την περιγράψεις (π.χ. από τι είναι φτιαγμένη). Άγγιξε κάτι που υπάρχει μπροστά σου (π.χ. το τραπέζι). Από τι είναι φτιαγμένο; Προσπάθησε να το συγκρίνεις με την καρέκλα. Ποιο είναι πιο κρύο;

Μετά πάρε ένα αντικείμενο από μπροστά σου. Πόσο βαρύ είναι; Από τι είναι φτιαγμένο; Άφησε το αντικείμενο πίσω και ακούμπα τα χέρια σου χαλαρά στα πόδια σου. Σφίξε τα χέρια σου σε γροθιές και ύστερα χαλάρωσε. Επανάλαβε 10 φορές. Παρατήρησε την αίσθηση στα χέρια σου όταν τα πιέζεις και όταν τα χαλαρώνεις.

Ύστερα κάθισε κάτω και νιώσε τη σύνδεση με τη γη. Παρατήρησε πώς αισθάνεσαι δύο λεπτά μετά και εσωτερίκευσε την αίσθηση/ενέργεια γείωσης που προέρχεται από αυτήν την άσκηση.

2. Αφέσου στο λευκό φως και διώξε κάθε αρνητική ενέργεια και σκέψη από μέσα σου

Αυτή η άσκηση σε βοηθά να συνδεθείς με όλες τις περιοχές και τα ενεργειακά κέντρα του σώματός σου, επιτρέποντάς σου να είσαι πιο χαλαρή και προσγειωμένη σε περιόδους αυξημένου άγχους και στρες.

Κλείσε τα μάτια σου και φαντάσου ένα λευκό φως να μπαίνει από το παράθυρο του σπιτιού σου και να φωτίζει το πρόσωπό σου. Αυτό το λευκό φως εισέρχεται στο μυαλό σου και το «καθαρίζει» από τις σκέψεις που σου προκαλούν ανησυχία ή άγχος. Τώρα ακολούθησε αυτό το λευκό φως καθώς φωτίζει το σημείο ανάμεσα στα φρύδια σου. Παρατήρησε ότι παίρνει μακριά κάθε ενέργεια που σε εμποδίζει να συνδεθείς με τη διαίσθησή σου.

Τώρα επίτρεψε σε αυτό το λευκό φως να κινηθεί σε κάθε μέρος του σώματός σου, περνώντας μέσα από το λαιμό σου και απομακρύνοντας κάθε ενέργεια που σε εμποδίζει να μιλήσεις και να επικοινωνήσεις/εκφράσεις αυτό που νιώθεις.

Αυτό το λευκό φως στη συνέχεια κινείται απαλά στο κέντρο της καρδιάς σου, παίρνοντας μακριά κάθε ενέργεια που σε εμποδίζει να αγαπήσεις και να συγχωρήσεις τον εαυτό σου και τους άλλους.

Τώρα νιώθεις το λευκό φως να κινείται γρήγορα στην περιοχή της κοιλιάς σου, απομακρύνοντας οποιαδήποτε ενέργεια σε εμποδίζει να νιώσεις πιο σίγουρη για τον εαυτό σου.

Αυτό το λευκό φως συνεχίζει να κινείται προς τα κάτω μέσα στο σώμα σου, φτάνοντας στην περιοχή της λεκάνης σου και παίρνοντας μακριά κάθε ενέργεια που σε εμποδίζει να αισθάνεσαι δημιουργική.

Τέλος, αυτό το λαμπερό, ισχυρό, φωτεινό φως κινείται μέσα από την ουρά της σπονδυλικής σου στήλης, απομακρύνοντας κάθε ενέργεια που βασίζεται στον φόβο και σε κάνει να αισθάνεσαι ανήσυχη.

3. Μέθοδος αναπνοής 4-4-8

Το Breathwork είναι εντελώς υποτιμημένο παρόλο είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι όταν είμαστε συνδεδεμένοι με την αναπνοή μας, μπορούμε να ηρεμήσουμε το νευρικό μας σύστημα, ειδικά όταν αυτό ενεργοποιείται.

Μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αναπνοής είναι η μέθοδος 4-4-8: εισπνοή για τέσσερα δευτερόλεπτα, κρατάς την αναπνοή σου για άλλα τέσσερις δευτερόλεπτα και εκπνοή για οκτώ δευτερόλεπτα. Επανάλαβε αρκετές φορές μέχρι να νιώσεις ήρεμη και να αισθανθείς τον καρδιακό σου ρυθμό να μειώνεται.