Μην αρχίζεις με γκρίνια την εβδομάδα σου: 4 συνήθειες για να ξεκινάει θετικά και παραγωγικά

Τσακιρίδου Χριστίνα
Μην αρχίζεις με γκρίνια την εβδομάδα σου: 4 συνήθειες για να ξεκινάει θετικά και παραγωγικά

Μικρά, απλά μυστικά στα οποία ορκίζονται οι επιτυχημένες γυναίκες.

Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο οδεύει προς το τέλος του και αυτή την φορά δεν θα στεναχωρηθούμε που θα ξημερώσει Δευτέρα αφού ακολουθεί η αργία του Δεκαπενταύγουστου. Δεν σου κρύβω πως κάθε τέλος της εβδομάδας με βρίσκει σε απόλυτο #weekendmode, με τα ΣΚ να ενδείκνυνται για ψηφιακό detox, χαλάρωση, ύπνο και ατελείωτο άραγμα στην παραλία.

Αρκετές γυναίκες επιλέγουν να μην κάνουν καμία απολύτως δουλειά κατά το «ιερό» αυτό 48ωρο ενώ άλλες συνδυάζουν δουλειά και διασκέδαση. Τι κάνουν άραγε οι πιο επιτυχημένες γυναίκες λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας εβδομάδας; H απάντηση θα σε εκπλήξει (ή και όχι).

4 συνήθειες στις οποίες ορκίζονται οι επιτυχημένες γυναίκες

1) Προετοιμάζουν τα πρωινά της εβδομάδας

Σε όλες μας έχει τύχει να μην ακούσουν το ξυπνητήρι με αποτέλεσμα να σηκώνονται τρέχοντας από το κρεβάτι, χωρίς καν να πιουν καφέ. Δεν θα ήταν προτιμότερο να έχεις ετοιμάσει ένα πρωινό ή μερικά σνακ από το πρoηγούμενο βράδυ; Φυσικά και ναι.

Μια πολύ καλή πρόταση είναι να έχεις βράσει από βραδύς μερικά αυγά τα οποία θα φας για πρωινό μαζί με το τοστ της επιλογής σου. Μπορείς επίσης να έχεις φτιάξει το ταπεράκι που θα πάρεις μαζί σου στο γραφείο ώστε να εξοικονομήσεις πολύτιμο χρόνο από την πρωινή σου ρουτίνα.

2) Οργανώνουν την ατζέντα τους

Ένα από τα μεγαλύτερα tips το οποίο εφαρμόζει κάθε επιτυχημένη γυναίκα είναι η δημιουργία του πλάνου της εβδομάδας. Αφιέρωσε 30-40 λεπτά από την Κυριακή σου για να καταγράψεις στη ατζέντα σου τα ραντεβού και τις υποχρεώσεις της ερχόμενης εβδομάδας. Με αυτό τον τρόπο θα γνωρίζεις τι δραστηριότητες έχεις να κάνεις κάθε ημέρα και πόσο ελεύθερο χρόνο έχεις.

https://www.instagram.com/p/CS7DQJGlurK

3) Κάνουν ένα διάλειμμα από τα social media

Καθημερινά κατακλυζόμαστε από χιλιάδες πληροφορίες (τηλέφωνα, e-mails, τηλεδιασκέψεις κ.ά) με αποτέλεσμα να παθαίνουμε το περίφημο burnout. Τα Σαββατοκύριακα είναι το ιδανικό διάστημα για να κάνεις ένα σύντομο pause στην αλόγιστη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αλλά και του κινητού σου.

4) Δίνουν προτεραιότητα στο πρόγραμμα ύπνου τους

Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος αν θες να είσαι παραγωγική και γεμάτη ενέργεια. Φρόντισε να κοιμάσαι καθημερινά 7-8 ώρες και να ξεκουράζεσαι όσο περισσότερο μπορείς το Σαββατοκύριακο.

Αγάπησε το σώμα σου ή αλλιώς πώς να μην αφήνεις τα social media να επηρεάζουν την ψυχολογία σου

Πηγή κεντρικής: unsplash.com