Οικονομική ευεξία: Το self care trend που θα βάλει τέλος στο άγχος για τα οικονομικά σου

Μαρία Ροδίτη
Οικονομική ευεξία: Το self care trend που θα βάλει τέλος στο άγχος για τα οικονομικά σου

Η οικονομική ευεξία είναι μέρος της αυτοφροντίδας και ήρθε η ώρα να το κάνεις κομμάτι της καθημερινότητάς σου.

Το self care ή αλλιώς αυτοφροντίδα επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους. Με την περιποίηση της επιδερμίδας και τη skincare routine σου, με το να κλείσεις το κινητό σου και απλώς να κοιτάς το ταβάνι μένοντας εσύ και ο εαυτός σου, με το να κάνεις ένα ταξίδι που τόσο καιρό λαχταρούσες.

Self care, δηλαδή, είναι ό,τι πραγματικά σε κάνει χαρούμενη και αφορά τη φροντίδα του εαυτού σου. Κάτω από την «ομπρέλα» αυτή, λοιπόν, βρίσκεται και το financial wellness (aka οικονομική ευεξία), η οποία είναι κομμάτι της αυτοφροντίδας. Γιατί αν έχεις κάνει καλό κουμάντο στα οικονομικά σου, αν όλα τα έχεις σε τάξη μέσα στον μήνα, δεν θα υπάρχει κανένα άγχος και άρα θα είσαι καλά και ψυχολογικά.

Μπορείς να αισθάνεσαι χαρά κάθε μέρα αρκεί να δοκιμάσεις αυτά τα 10 self care challenges

Τι είναι το οικονομικό wellness

Η οικονομική ευεξία είναι ακριβώς αυτό που καταλαβαίνεις: τα υγιή οικονομικά. Είναι η συνθήκη κατά την οποία είσαι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε οικονομική κρίση, μπορείς να ξεπληρώσεις στην ώρα σου ένα χρέος, ξέρεις τι οικονομικές ανάγκες θα έρθουν και δεν αγωνιάς για το αύριο.

xrimata.jpg

Το οικονομικό wellness, δηλαδή, σημαίνει ότι έχεις όλα τα οικονομικά σου υπό έλεγχο χωρίς, όμως, τα χρήματα να είναι ο τελικός σου προορισμός. Αντίθετα, τα χρήματα είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιείς για να ζήσεις μια πιο ευτυχισμένη, υγιή και καλύτερη ζωή. Και αν το σκεφτείς καλά, είναι κι αυτό ένα σημαντικό κομμάτι του self care σου.

Πώς θα κάνεις πράξη το οικονομικό wellness

Παρακάτω θα δεις όλα τα tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να βρεις… την ησυχία σου με τα οικονομικά, να πάψεις πια να αγχώνεσαι και να επενδύσεις και με αυτόν τον τρόπο στην αυτοφροντίδα σου.

Κάνε προϋπολογισμό και επένδυσε χρήματα σε αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά

Σε κάνει πραγματικά χαρούμενη να απολαμβάνεις το ποτό σου με μια καλή φίλη ή να ψωνίζεις ασταμάτητα ρούχα και αξεσουάρ, που δεν είσαι σίγουρη κιόλας ότι θα φορέσεις ποτέ; Η διαχείριση των χρημάτων σου με βάση το τι σε κάνει χαρούμενη θα μειώσει το άγχος που προκύπτει από τη δαπάνη χρημάτων για λόγους διασκέδασης και ψυχαγωγίας.

Επένδυσε χρήματα για εσένα

Κάνε συνδρομή στο γυμναστήριο, μάθε μία ξένη γλώσσα, φρόντισε για την καλύτερη διατροφή σου επιλέγοντας βιολογικά προϊόντα. Επένδυσε χρήματα για εσένα.

Παρακολούθησε τον τραπεζικό λογαριασμό συχνά-πυκνά

Καλό είναι να παρακολουθείς τον τραπεζικό λογαριασμό σου μία φορά την εβδομάδα. Έτσι, θα έχεις ξεκάθαρη εικόνα για το τι ξοδεύεις, θα μπορείς να κάνεις τα κουμάντα σου και συνεπώς να μην αγχώνεσαι για τα οικονομικά σου.

Χρησιμοποίησε τον κουμπαρά των παιδικών σου χρόνων

Ακόμα και 2 ευρώ αποταμίευση να κάνεις στο τέλος της εβδομάδας είναι μια χαρά. Ξέθαψε τον κουμπαρά των παιδικών σου χρόνων και χρησιμοποίησέ τον για να έχεις οικονομικό όφελος.

xrimata_eueksia.jpg

Ξόδεψε χρήματα για να γίνεις πιο ευτυχισμένη

Ένα ραντεβού στην αισθητικό σου για καθαρισμό προσώπου, ένα μασάζ ή ένα μεσημεριανό γεύμα στο αγαπημένο σου εστιατόριο είναι αρκετά για να σε κάνουν να νιώσεις όμορφα. Εκεί, λοιπόν, μη λυπηθείς τα χρήματα.