7 τρόποι να νιώσεις πιο sexy από ποτέ (όλα πηγάζουν από μέσα σου!)

Ιωάννα Τζανή
7 τρόποι να νιώσεις πιο sexy από ποτέ (όλα πηγάζουν από μέσα σου!)

Δεν έχει να κάνει τίποτα με την εξωτερική εμφάνιση, αλλά με το πόσο καλά νιώθεις με τον εαυτό σου και τι vibes αποπνέεις.

Για να είμαι σαφής, δεν θα αναφερθώ καθόλου στην εξωτερική εμφάνιση σε αυτό το άρθρο, γιατί το τελευταίο πράγμα που μετράει για να νιώθεις και να δείχνεις sexy είναι τα μεγάλα χείλη, το πλούσιο στήθος ή ένα αδύνατο σώμα. Το sexiness έχει να κάνει με αυτό που αποπνέεις, με αυτό που πιστεύεις για τον εαυτό σου και βγάζεις προς τα έξω.

Το να νιώθεις sexy έχει να κάνει με τη νοοτροπία σου. Άλλες γυναίκες μπορεί να αισθάνονται πιο αισθησιακές ή να έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση μόλις επιτύχουν κάτι σπουδαίο στα επαγγελματικά τους, άλλες μόλις ξεκινήσουν ένα νέο χόμπι, και άλλες αν απλώς ξυπνήσουν με φρέσκια επιδερμίδα και υπέροχα μαλλιά. Κάθε γυναίκα είναι sexy, αρκεί να νιώθει και να συνειδητοποιεί ότι είναι μοναδική σε αυτό τον πλανήτη.

5 λάθος συνήθειες που σε κάνουν να φαίνεσαι λιγότερο ελκυστική

Το να αισθάνεσαι ελκυστική - ό,τι σημαίνει αυτό για εσένα - αλλάζει όλη την ενέργεια που εκπέμπεις, και αυτή είναι η No1 προϋπόθεση για να σε βλέπουν και οι άλλοι με τον ίδιο τρόπο. Όταν νιώθεις υπέροχα με τον εαυτό σου και είσαι ευτυχισμένη, αποπνέεις θετική αύρα, χαμογελάς περισσότερο (και το χαμόγελο βγαίνει από την ψυχή σου, δεν είναι ψεύτικο) και έτσι «περνάς» τη σεξουαλικότητά σου σε όλους όσοι σε συναναστρέφονται. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε μια τέτοια γυναίκα, να είσαι σίγουρη για αυτό!

allef-vinicius-qolv5Zp-eWo-unsplash.jpg

Όταν αισθάνεσαι όμορφα με τον εαυτό σου, παίρνεις καλύτερες αποφάσεις για τη ζωή σου και έχεις επίγνωση της αξίας σου, πράγμα που σημαίνει ότι βάζεις τον εαυτό σου ως προτεραιότητα και θέτεις όρια σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής σου. Οι χαρούμενοι και αισιόδοξοι άνθρωποι μεταδίδουν όλα αυτά τα συναισθήματα στους γύρω τους. Είναι win-win για όλους. Οπότε ναι, όταν νιώθεις ελκυστική και sexy, προσελκύεις ανθρώπους που είναι ικανοί να σου χαρίσουν τη ζωή που θέλεις και σου αξίζει.

Παρακάτω θα πάρεις μερικές ιδέες που θα σε βοηθήσουν να νιώσεις πιο sexy από ποτέ και αυτό να βγαίνει προς τα έξω. Από τότε που τις υιοθέτησα ανακάλυψα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, οπότε μην χάνεις χρόνο!

#1. Να είσαι επικοινωνιακή και κοινωνική

Να μιλάς και να χαμογελάς όπου πας, ακόμα και στο περίπτερο. Το ξέρω, δεν είναι πάντα εύκολο αυτό, αλλά όταν μιλάς και επικοινωνείς με ανθρώπους, είτε πρόκειται για φίλους σου είτε για τους υπαλλήλους του σούπερ μάρκετ, αποκτάς περισσότερη αυτοπεποίθηση, και αυτό αυτομάτως μεταφράζεται σε sexiness.

#2. Περιποιήσου την επιδερμίδα σου

Προσπάθησε να βρίσκεις κάθε μέρα χρόνο για τον εαυτό σου προκειμένου να κάνεις ένα μπάνιο και μετά να απλώσεις τις κρέμες σου, να δοκιμάσεις μια νέα μάσκα προσώπου στο σπίτι ή να κάνεις μια θεραπεία λάμψης στον δερματολόγο σου. Μια γυναίκα με όμορφη, υγιή και καθαρή επιδερμίδα είναι πάντα ελκυστική!

#3. Μια good hair day... είναι big day!

Δεν συμβαίνει συχνά να ξυπνάμε με υπέροχα μαλλιά, που δεν φριζάρουν, δεν είναι λιπαρά και λάμπουν. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, όμως, βγαίνουμε έξω με άλλη αυοτοπεποίθηση! Για αυτό φρόντισε τα μαλλιά σου, κάνε μάσκες στο σπίτι, πήγαινε πιο συχνά κομμωτήριο, ή απλά πρωτοτύπησε δοκιμάζοντας νέα χτενίσματα μόνη σου.

#4. Βάλε τη γυμναστική στη ζωή σου

Αφιέρωσε χρόνο μέσα στην ημέρα σου (εντάξει, όχι κάθε μέρα αν δεν προλαβαίνεις αλλά τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα) για να κάνεις pilates, personal training, να πας για τρέξιμο ή τελοσπάντων οποιαδήποτε άσκηση σου αρέσει και σε κάνει να νιώθεις καλά.

#5. Να είσαι δοτικός άνθρωπος

Δεν εννοώ να κάνεις συνέχεια δώρα στους άλλους - αν και μια μικρή έκπληξη στην κολλητή σου όπως το να της πάρεις εκείνο το φόρεμα που έχει βάλει στο μάτι καιρό είναι μια υπέροχη κίνηση που θα κάνει και τις δυο σας να αισθανθείτε υπέροχα. Αλλά όταν λέω να είσαι δοτικός άνθρωπος, εννοώ σε συναισθηματικό επίπεδο. Να στηρίζεις τους δικούς σου ανθρώπους όταν περνούν δύσκολες στιγμές, να παίρνεις θέση όταν βλέπεις μια αδικία και να εκφράζεις καθημερινά τα συναισθήματά σου σε εκείνους που αγαπάς. Είναι τα μικρά πράγματα που μπορούν να θρέψουν την ψυχή σου και να σε κάνουν να νιώσεις καλά και να αποκτήσεις περισσότερη αυτοπεποίθηση.

#6. Να είσαι παραγωγική

Είτε πρόκειται για μια επιχείρηση που ήθελες καιρό να ξεκινήσεις είτε μια εργασία για τη σχολή σου, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το αίσθημα της ολοκλήρωσης ενός μεγάλου έργου που παρέμενε στη λίστα των υποχρεώσεων σου για καιρό.

#7. Βρες τη δύναμη να αφήσεις τον τοξικό πρώην (ή νυν που πρέπει να γίνει πρώην) στο «διαβάστηκε»

Δεν υπάρχει πιο σπουδαίο πράγμα από το να βρίσκεις τη δύναμη να βγάζεις τους τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σου. Εκείνους που σε κρατάνε πίσω, που δεν σε έχουν ως προτεραιότητα, που το μόνο που σου προσφέρουν είναι μια χαλασμένη διάθεση καθημερινά. Αυτοί οι τύποι σου μεταδίδουν τόση αρνητική ενέργεια, που χωρίς καν να το καταλάβεις χάνεις τη λάμψη και την ελκυστικότητά σου. Γι' αυτό το να βγάλεις έναν τέτοιο άνθρωπο από τη ζωή σου, θα σου δώσει απίστευτη δύναμη και αυτοπεποίθηση, και θα αλλάξει εντελώς τα vibes σου!

Cover photo: @dualipa