Μην πελαγώνεις - Πώς θα βρεις λίγο χρόνο για self-care ακόμα κι αν στη ζωή σου επικρατεί το χάος

Μαρία Ροδίτη
Μην πελαγώνεις - Πώς θα βρεις λίγο χρόνο για self-care ακόμα κι αν στη ζωή σου επικρατεί το χάος

Το self care είναι άκρως απαραίτητο για μια ισορροπημένη ζωή και καθημερινότητα. Μην το αμελείς, λοιπόν!

Αν είσαι από εκείνες τις γυναίκες που αγαπούν το πρόγραμμα, θέλουν όλα να είναι σε τάξη στην καθημερινότητά τους και χρησιμοποιούν ημερολόγιο, τότε είσαι πολύ φίλη μου. Δεν μπορώ να κάνω βήμα χωρίς το calendar μου (Παρθένος, εδώ) κι εκεί σημειώνω τα πάντα.

Έρχονται, όμως, στιγμές – κι εσύ θα το έχεις παρατηρήσει, ίσως να το βιώνεις κιόλας- που δεν υπάρχει ούτε ένα λεπτό για self care. Μέρες που αισθάνεσαι ότι δεν έχεις χρόνο για εσένα, ότι σε βάζεις στην άκρη και δίνεις όλο το βάρος σου αλλού. Μμμ… δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα. Πάντα υπάρχει χρόνος για self care και παρακάτω θα μάθεις ακριβώς τι εννοώ και πώς θα τα καταφέρεις.

11 απλοί τρόποι για να βάλεις το self-care ως προτεραιότητα στη ζωή σου

Τα tips για να βρεις χρόνο για self care και να μην πελαγώνεις

«Αγκάλιασε» το χάος

Ναι, πρέπει πρώτα να αποδεχθείς ότι περνάς μια πολύ πιεσμένη περίοδο, ότι δεν ξέρεις καθημερινά από πού να ξεκινήσεις με τις δουλειές σου και μετά να αρχίσεις να σκέφτεσαι πώς θα τα βάλεις όλα σε πρόγραμμα.

https://www.instagram.com/p/CP8c6oILBS6

Επαναπροσδιόρισε τον χρόνο σου

Κάθισε και σκέψου τι πραγματικά κάνεις όλη μέρα και αν όλα αυτά σε γεμίζουν. Ή αν κάτι κάνεις υποχρεωτικά και καταπιεστικά. Ό,τι γίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο προσπάθησε να το σταματήσεις και να… μόλις βρέθηκε λίγος χρόνος για εσένα.

Υπολόγισε τον χρόνο που έχεις

Πόσος χρόνος σου μένει καθημερινά αποκλειστικά για τον εαυτό σου; 30 λεπτά; 10 λεπτά; Αυτόν τον πολύτιμο χρόνο αφιέρωσέ τον μόνο σε εσένα είτε πηγαίνοντας για τρέξιμο, είτε κάνοντας beauty treatment ή απλά μιλώντας στο τηλέφωνο με την κολλητή σου. Κάνε ό,τι σου αρέσει και σε κάνει να νιώθεις όμορφα.

https://www.instagram.com/p/CZR4qNkr5Nq

Βάλε προτεραιότητες

Οι προτεραιότητες είναι το παν. Αν κάτι μπορεί να γίνει την επόμενη εβδομάδα και δεν είναι επείγον, απλά καθυστέρησέ το και μη σκας.

Επίλεξε τη self care δραστηριότητα που θα σε κάνει να νιώθεις πραγματικά υπέροχα

Είναι αυτό ένα gua sha treatment, ένα power nap 30 λεπτών; Θα κάνεις μόνο αυτό που σε κάνει να νιώθεις καλά με εσένα.

Βάλε στο calendar σου το task: χρόνος για self care

Ναι, αν όλο κάτι συμβαίνει και λες ότι δεν βρίσκεις χρόνο για αυτοφροντίδα, βάλε στο calendar σου την «υποχρέωση» για self care και κάν’το πράξη όταν έρθει η ώρα.

Όταν κάνεις self care, κάν’το στο 100%

Ναι μεν έφτασε η ώρα για self care, αλλά μετά κάτι έχεις να κάνεις… Δεν έχει σημασία! Εκείνη τη στιγμή μείνε focus στη φροντίδα του εαυτού σου και απόλαυσέ το.