Αν νιώθεις Σκρουτζ υπάρχουν έξι τρόποι για να μπεις σε γιορτινό mood

Αν νιώθεις Σκρουτζ υπάρχουν έξι τρόποι για να μπεις σε γιορτινό mood

Αν σε έχει βαλτώσει η ρουτίνα της καθημερινότητας, έχουμε τις λύσεις για να βιώσεις όπως πρέπει τον ωραιότερο μήνα του χρόνου.

Tι κι αν διανύουμε την δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, αρκετές από εμάς δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι προ των πυλών. Ο καθημερινός φόρτος εργασίας, οι διάφορες υποχρεώσεις και οι χαοτικοί ρυθμοί της πρωτεύουσας δεν μας επιτρέπουν να χαρούμε στο έπακρο το γιορτινό κλίμα που επικρατεί.

Η περσινή χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη με περιορισμούς λόγω πανδημίας ωστόσο φέτος έχεις κάθε λόγο για να μπεις σε festive-mood από νωρίς, να αντιμετωπίσεις την κατάσταση με όση περισσότερη αισιοδοξία και να περάσεις ξέγνοιαστες στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

6 τρόποι για να μπεις σε #Xmasmood

1) Κάνε μια καλή πράξη

Οι γιορτές είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να βοηθήσεις τους συνανθρώπους μας που δεν μπορούν να νιώσουν την μαγεία των εορτών. Δώρισε ρούχα, παπούτσια και ό,τι άλλο δεν χρειάζεσαι σε φιλανθρωπικές οργανώσεις ή στην εκκλησία. Μια πολύ καλή ιδέα είναι να αγοράσεις δώρα στα αγαπημένα σου πρόσωπα από οργανισμούς που προσφέρουν τα έσοδα για καλό σκοπό.

2) Πες ναι στις γεύσεις των Χριστουγέννων

Δοκίμασε να φτιάξεις μελομακάρονα, κουραμπιέδες και άλλα γλυκά της αρεσκείας σου. Αν πάλι θες κάτι πιο εύκολο, μπορείς να φτιάξεις ένα ρόφημα, όπως μια ζεστή σοκολάτα με ζαχαρωτά την οποία θα απολαύσεις δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

3) Βγες για ψώνια στην στολισμένη πρωτεύουσα

Πάρε μια φίλη σου και βγείτε για περπάτημα/ καφέ στην στολισμένη Αθήνα. Τα λαμπάκια, οι στολισμένες βιτρίνες και το εκθαμβωτικό δέντρο στην πλατεία Συντάγματος θα σε βάλουν για τα καλά σε γιορτινό mood.

Πώς να νικήσεις το κοινωνικό άγχος τα Χριστούγεννα με δύο απλές τεχνικές

https://www.instagram.com/p/CXPplnDJDJ1

4) Δες μια χριστουγεννιάτικη ταινία

Οι συνδρομητικές πλατφόρμες και η τηλεόραση είναι γεμάτες από χριστουγεννιάτικες ταινίες αυτή την περίοδο. Φτιάξε ποπ κορν, άνοιξε ένα ωραίο κρασί και χαλάρωσε παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.

5) Φόρεσε τα glam ρούχα και αξεσουάρ της γκαρνταρόμπας σου

Οι γιορτές είναι η περίοδος της υπερβολής γι' αυτό τόλμησε να πειραματιστείς και να φορέσεις ό,τι πιο glam υπάρχει. Στα καταστήματα θα βρεις πολλά εντυπωσιακά ρούχα και παπούτσια ωστόσο δοκίμασε να κάνεις κομψά mix n' match looks με όσα έχεις στην ντουλάπα σου.

6) Στόλισε με φίλους

Πάρε τηλέφωνο το παρεάκι, κάλεσέ τους σπίτι και καθίστε όλοι μαζί να στολίσετε το δέντρο υπό τον ρυθμό της αγαπημένης σας μουσικής. Το στόλισμα θα γίνει πιο γρήγορα και εύκολα ενώ θα μπείτε όλοι στο πνεύμα των ημερών.

Πηγή κεντρικής: pexels.com